To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

tyku - 29-04-2016, 11:16

Juiceman napisał/a:
Ale s6 czy s7 ? :>
es siedem edge :wink:
Juiceman - 29-04-2016, 11:18

Opisuj testuj zdaj relacje prosze ;] :wink:
rmg82 - 15-05-2016, 10:42

ja od około pół roku użytkuje Krugera Drive 4, w miarę przyzwoity.
marcink - 15-05-2016, 18:40

Do niedawna używałem Nokii 105 (https://www.microsoft.com/pl-pl/mobile/telefony/105/specyfikacje/), czyli zwykłego telefonu, bez aparatu, ale za to trzymającego na baterii ok miesiąc.

Byłem z niego bardzo zadowolony, po przygodzie z Samsungiem Galaxy XCover, który okazał się (dla mnie) strasznym dziadostwem.

Parę miesięcy temu kupiłem Apple iPhone 6s.
Owszem, są telefony tańsze, są też mocniejsze w tych samych pieniądzach, z wejściem na 1001 rodzajów kart pamięci, lepszą baterią, ale chyba nawet Microsoft nie oferuje tak dobrej integracji swoich sprzętów i systemów, a co dopiero Samsung, czy Sony.
To jest killer feature, za który zdecydowałem się zapłacić i nie żałuję.

Juiceman - 30-06-2016, 11:17

Tyku i jak tam ;> ?
tyku - 30-06-2016, 11:47

Juiceman, Słaba bateria. Jak ktoś intensywnie korzysta z neta w telefonie, plus jakaś zabawa to do wieczora na oparach. :wink: Rozmowy i sms (umiarkowane korzystanie) - 2 dni wytrzyma. Kod CSC - XEO - Poland, aktualizacja z 01.06.2016(wersja android 6.0.1). TouchWiz samsunga poprawiony i spisuje się dobrze (brak lagów). Telefon rewelacyjny w stosunku do SONY Xperia Z5, którym się posługiwałem wcześniej. Denerwujący jest przycisk z czytnikiem linii papilarnych, który wystaje i klika(wydaje dźwięk po naciśnięciu). W iphonach to niestety lepiej rozwiązane. Dźwięk dobry, ale tylko jeden głośnik multimedialny. :(
Z telefonem jak z samochodem, zawsze jest coś do poprawienia (nawet w tych najdroższych). :wink:

Dario1986 - 18-07-2016, 15:28

od 3 dni Huawei P9, póki co rewelacja :) czujnik lini papilarnych działa wręcz genialnie, aparat w expresowym tempie się odblokowuje. Bateria póki co daje rade, wczoraj trasa 270km, cały czas na włączonym Yanosiku, startowałem z 98% baterii, skończyłem na 49%- rewelacja jak dla mnie. Jak trochę się nim pobawię to zdam relację. Jedyny minus póki co to złącze typu USB-C do ładowania, kolejna ładowarka w domu, w pracy i w aucie :( Przejściówka średni mi się widzi tym bardziej że korzystam z 2ch telefonów.
inq - 18-07-2016, 20:29

Mógłbym dać kopiuj>wklej. :wink:

Świetny telefon, za przyzwoitą cenę. Aparat wybitny jak na telefon. Świetna jakość wykonania. Czytnik linii papilarnych robi mega robotę.

Dla mnie USB-C to spoko sprawa bo nie trzeba pilnować, którą stroną się wkłada wtyczkę. Z czasem i tak wejdzie do użytku - ja na teraz dokupiłem sobie tylko kabel do auta, ładowarkę mam zwykłą na dwa USB więc oba telefony mogą być ładowane :lol:

Dario1986 - 19-07-2016, 08:23

inq napisał/a:
Dla mnie USB-C to spoko sprawa bo nie trzeba pilnować, którą stroną się wkłada wtyczkę
pod tym względem jak najbardziej OK i jest to genialne w swej prostocie rozwiązanie tak jak lighting w ipadzie, nigdy się nie pomylisz:)

Generalnie to przemyślałem i chyba jednak się skuszę na przejściówkę lub dwie... jedna podróżna do portfela i druga do samochodu. na telefonie służbowym i tak mam ustawione przekierowanie połączeń, więc Lumia 1320 na baterii trzyma ok tygodnia :)

Bizi78 - 19-07-2016, 08:40

Używał ktoś może z Was LG G4 Stylus :?: .
Mam możliwość kupić kilku miesięczny, nieużywany od znajomego za dobre złotówki :D .

Dario1986 - 19-07-2016, 08:58

Bizi78, ja się chwilę bawiłem na jednym ze szkoleń produktowych, ale nic więcej nie podpowiem, bo miałem go w reku z 5 minut, ale zrobil całkiem przyjemne wrażenie. Ja natomiast trochę się do LG zraziłem, miałem podel VU, 6 calowy który przez pół roku sie super sprawował a później bateria masakra, na pół dnia wystarczała, przywieszał się, gubił fixa, wywalał z aplikacji. siostra i kolega kupili w tym samym czasie LG Pro Lite i to samo po niespełna roku na obydwu aparatach zaczęły się problemy, gubił zasięg, sam się wyłączał, pomogła na jakiś miesiąc instalacja oprogramowania do czyszczenia telefonu, ale po miesiącu było to samo co wcześniej, mimo przywracania ustawień fabrycznych kilkukrotnie. Inny exMitsumaniak miał LG 4X i podobnie, niespełna rok i zaczynay się problemy... także ja sie zraziłem do tej marki, ale jeżeli masz w dobrej kasie to może warto :)
eremita - 19-07-2016, 10:19

Ja mam teraz lumię 640 XL LTE z której jestem mega zadowolony niestety synek mi załatwił przednią szybkę :roll: koszt wymiany to 380zł :shock:
Mam możliwość za trochę ponad 400zł kupić P9 lite
Teraz nie wiem co robić czy naprawiać swojego czy zmieniać na P9 lite.
Głównie zależy mi na aparacie.

inq - 19-07-2016, 10:34

Jak masz zdolności manualne lepsze od żyrafy to szybkę sam zmienisz za 1/4 tej ceny. W necie coś powinno być w stylu krok po kroku :)

Dario1986 napisał/a:
Generalnie to przemyślałem i chyba jednak się skuszę na przejściówkę lub dwie... jedna podróżna do portfela i druga do samochodu. na telefonie służbowym i tak mam ustawione przekierowanie połączeń, więc Lumia 1320 na baterii trzyma ok tygodnia

Ja mam przejściówkę jedną i grzeje się strasznie i rozłącza. Ja kupiłem takie coś:
http://allegro.pl/kabel-u...6301836485.html

eremita - 19-07-2016, 13:37

inq napisał/a:
Jak masz zdolności manualne lepsze od żyrafy to szybkę sam zmienisz za 1/4 tej ceny. W necie coś powinno być w stylu krok po kroku

Myślałem nad tym ale dostępne są tylko zamienniki wyświetlaczy i tego się boje kiedyś miałem zamiennik i to była masakra kolory a właściwie kolor nie ten po miesiącu pasek przestał działać fakt że to było w noki 3310 :mrgreen:

inq - 19-07-2016, 17:30

3310 i kolory? :twisted: Ja dwa razy wymieniałem, a szykuje mi się jeszcze dwa. za 400 zł szkoda to naprawiać.