Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Hugo - 12-09-2015, 20:17
Nie wytrzymałem i założyłem na przód nowe sprężyny Eibacha. Tył na standardowych sprężynach. Jazda próbna i... delikatnie wibruje, ale nie ma tragedii . Tak już zostanie, bo jak patrzyłem na tą kozę to płakać się chciało. W dodatku ta pozycja za kierownicą, jakbym w odrzutowcu siedział
Teraz wygląda idealnie:
Jeszcze jedna rzecz, a mianowicie potwierdzam, że nie ma absolutnie żadnej różnicy w komforcie na seryjnych sprężynach i na Eibachach. Przód jest tylko po prostu niżej.
eremita - 12-09-2015, 21:23
Faktycznie idealnie
eibachy tylne sprężyny trochę za mocno siadają.
Jaki masz teraz prześwit zderzaka do ziemi
Hugo - 12-09-2015, 21:33
eremita napisał/a: | Jaki masz teraz prześwit zderzaka do ziemi | Muszę zmierzyć, ale jest dużo wyżej niż na wcześniejszych H&R.
WreX - 13-09-2015, 01:37
Hugo napisał/a: | Nie wytrzymałem i założyłem na przód nowe sprężyny Eibacha. Tył na standardowych sprężynach. Jazda próbna i... delikatnie wibruje, ale nie ma tragedii . Tak już zostanie, bo jak patrzyłem na tą kozę to płakać się chciało. W dodatku ta pozycja za kierownicą, jakbym w odrzutowcu siedział
Teraz wygląda idealnie:
[url=http://naforum.zapod...7f0.jpg]Obrazek[/url]
Jeszcze jedna rzecz, a mianowicie potwierdzam, że nie ma absolutnie żadnej różnicy w komforcie na seryjnych sprężynach i na Eibachach. Przód jest tylko po prostu niżej. |
A na serii tak dupa siedziała?
Hugo - 13-09-2015, 09:41
Z tyłu są nowe oryginalne sprężyny.
WreX - 13-09-2015, 11:17
Hugo napisał/a: | Z tyłu są nowe oryginalne sprężyny. |
Ja też może jeszcze w tym roku po oponach na zime i chłodnicy będę myślał o zawieszeniu w moim...
Lepiej Ci się prowadził na H&R czy na tych Eibachach? mi zależy głównie na prowadzeniu, komfort raczej mniej ważny od prowadzenia, i fajnie byłoby żeby troszeczke niżej siedział tak jak Twój ale nie za nisko bo boje się po lakierniku o zderzak...
Hugo - 13-09-2015, 12:43
WreX napisał/a: | Lepiej Ci się prowadził na H&R czy na tych Eibachach? | Zrobiłem dopiero 20 km ale wszystko jest OK. Niestety jak to na obniżonym zawieszeniu trochę odczuwam koleiny na 18 calowych kołach. Na seryjnych sprężynach koleiny nie istniały.
WreX - 13-09-2015, 13:16
Hugo napisał/a: | WreX napisał/a: | Lepiej Ci się prowadził na H&R czy na tych Eibachach? | Zrobiłem dopiero 20 km ale wszystko jest OK. Niestety jak to na obniżonym zawieszeniu trochę odczuwam koleiny na 18 calowych kołach. Na seryjnych sprężynach koleiny nie istniały. |
Tzn bardziej pytałem, jak np się ma powiedzmy średnio wyjeżdżona seria do tej przedniej gleby której masz i do takiej jeszcze niższej i co lepiej trzyma w zakręcie jakie amory i sprężyny itd.. bo kompletnie jestem zielony w temacie.
Hugo - 13-09-2015, 19:47
Nie wiem jak się ma wyjeżdżona seria, bo były nowe oryginalne sprężyny.
Rafal_Szczecin - 13-09-2015, 20:33
dalej koza
Hugo - 13-09-2015, 20:51
Rafal_Szczecin napisał/a: | dalej koza | Wolę to niż pospolite auto ginące w tłumie na zawieszeniu rodem z kultowego Cadillaca
WreX - 13-09-2015, 22:15
Rafal_Szczecin napisał/a: | dalej koza |
za to Twój łoś nie ma nóg
Krawężniki pozdrawiają
Torp12 - 14-09-2015, 09:15
Hugo zrobiłeś w końcu wyciszenie drzwi?
Miałeś dać fotki z "wyciszania" lusterek
Hugo - 14-09-2015, 14:54
Torp12, drzwi, no jasne. Są fotki na wcześniejszych stronach. O lusterkach dobrze, że mi przypomniałeś
WreX - 14-09-2015, 15:36
A tak swoją droga co do lusterek, to nie uważacie ze to w sumie najsłabsza strona wygladu Galanta? tak mi się marzyło kiedyś dokręcić jakieś fajnie wyprofilowane lusterka pasujące do linii i przodu...
|
|
|