Chcę kupić COLT'a! - [CAX 92-96] Kolejny GTIK na tapecie
Anonymous - 15-06-2009, 15:29
uoooo ale strzala ten powiem wam robi wrazenie, nie moj gust w dalszym ciagu z tymi laminatowymi zderzolami wlotami i kolorem ale widac ktos robil w miare solidnie , karton pucuj sie juz tutaj co to za wynalazek eś sprowadził
kartomaniak gti - 15-06-2009, 15:55
adamovicius napisał/a: | Dzisiaj kolega mi mówił że widział GTi do sprzedania we Wrocławiu w okolicy Krzywoustego.
Kolor niebieski z jakimis jeszcze wariacjami.
Na szybie ma kartke.
"Sprzedam
Colt 1.8 140km
tel......" |
tak to moje cudeńko tylko gdzie ON je widział na krzywoustego skoro colt pod domem stoi
wkrótce bedzie wystawione na sprzedaż
Anonymous - 15-06-2009, 16:09
Podobno widział jak ktos nim jechał,ale moze pokręciłem ulice.
Anonymous - 15-06-2009, 16:17
potrzebujesz szyby do klapy? hehe
Anonymous - 15-06-2009, 16:19
To jest przyciemnienie
londolut - 15-06-2009, 16:25
Ta folią budowlaną ? Halogeny extra, niestety nic z reszty nie podchodzi. Alu troszkę zbyt nowoczesne jak do tego auta. Obyś go popchał Kart
kartomaniak gti - 15-06-2009, 16:38
tylna szyba jest w drodze:d najbardziej podoba mi sie przedni zderzak w tym colcie i 17sto calowy felunek -miodzio
PS a ten tuning to profi robota musze przyznać:)
londolut - 15-06-2009, 16:45
kartomaniak gti napisał/a: | PS a ten tuning to profi robota musze przyznać:) | Te brewki, te lustra Sama radość
Anonymous - 15-06-2009, 18:19
kartomaniak gti napisał/a: | PS a ten tuning to profi robota musze przyznać:) |
Zwłaszcza niebieska okleina :D:D
Anonymous - 15-06-2009, 19:37
Jakbys chcial zderzaczek pchnac to jestem chetny, dol mi sie nie podoba ale wszystko da sie przerobic do 4x4 z tymi halcami bylby jak znalazl
londolut - 15-06-2009, 21:03
Colt:
http://www.pistonheads.co.uk/sales/1057435.htm
http://www.pistonheads.co.uk/sales/1008682.htm
Proton:
http://www.pistonheads.co.uk/sales/966515.htm
I mała ciekawostka:
http://www.pistonheads.co.uk/sales/1060738.htm
kartomaniak gti - 15-06-2009, 21:27
rafamalk napisał/a: | kartomaniak gti napisał/a: | PS a ten tuning to profi robota musze przyznać:) |
Zwłaszcza niebieska okleina :D:D |
która zawsze można zedrzeć
Anonymous - 18-06-2009, 23:49
Postanowiłem się jednak wypowiedzieć w tym temacie. Co Wam dadzą oględziny akbiego jeśli tak realnie to ja wiem najlepiej w jakim to auto jest stanie. Nieskromnie powiem,że znam się trochę na Coltach co przecież doskonale wiecie
Opiszę więc usterki,wady w.w. pojazdu tak aby nie było niejasności i niedomówień ze strony klubu.
Zaczynając od blachy-autko było kiedyś malowane całe-była to dość nieudolna próba nałożenia czarnej perły,jednak uważam,że z zewnątrz prezentuje się przyzwoicie. Było uderzone w prawy przód-nie sądze aby był to wielki dzwon-jednak co uważniejsi zauważą brak listwy na drzwiach pasażera. Na lewym nadkolu wychodzi rdza-oba nadkola były zresztą robione i wstawione są reparaturki nie wiem dokładnie od czego. Jeśli chodzi o podłogę to muchacho podczas oględzin wykrył dziurę pod siedzeniem kierowcy(zaręczam,że wcześniej o tym nie wiedziałem). Nie jest to nic wielkiego jednak fakt-dziura jest. Po drugiej stronie brakuje takiego kapselka-zainteresowani z pewnością wiedzą o co chodzi. Z tyłu zacieka woda do bagażnika.
Skrzynia to klasyczne jeden przez dwa. Przy dynamicznych zmianach biegi też delikatnie haczą-ale nie ma tragedii.
Jeśli chodzi o mechanizm przeniesienia napędu do wymiany jest jeden z przegubów wewnętrzynych gdyż auto podczas dociskania gazu przy prędkości około 70km/h wzwyż wpada w drgania.
Silnik-popychacze klepią,nawet na ciepłym silniku je słychać,ogólnie auto nie idzie jak trzeba-można powiedzieć,że muli(przyczyną według mnie jest przede wszystkim brak regularnej zmiany filtrów oraz oleju-od tegio przynajmniej przydałoby się zacząć). Pod głowicą się poci,pod pokrywą zaworów też.
Jeśli chodzi o zawieszenie to do zmiany jest:
-poduszka pod silnikiem tylna.
-poduszka skrzyni biegów.
-dwie tuleje wahacza lewego.
-z tyłu przyznam się,że nie wiem co jest do zmiany jednak nie zaobserwowałem stuków i puków więc może być całkiem zdrowy.
-coś skrzypi z tyłu na dziurach(sprężyna?amortyzator?).
-do zmiany jedno z tylnych łożysk(huczy).
Jeśli chodzi o pozytywy tego auta to jeździ zarówno na benzynie jak i gazie. Na benzynie troche słabiej-sądzę,że przyczyną jest filtr paliwa bądz też przewód paliwowy. Gazu pali mało-schodzę nawet poniżej 10 litrów bo go nie katuję. Elektryka działa,szyberdach działa. W środku nawet schludnie jednak nie ma oryginalnych foteli. I ma doprawdy świetną kierownicę. Hamulce dobre(zmieniłem klocki z tyłu). Więcej grzechów nie pamiętam. Z góry także przyznaję,że kolega muchacho jadąc do mnie wiedział o 90% w.w. spraw więc nie miałem ochoty nabić go w butelkę i nie cisnąłem kitu jakie to wspaniałe auto mam do sprzedania. Jeśli chodzi natomiast o treść ogłoszenie na allegro to nigdzie nie jest napisane,żę auto jest w świetnym stanie itp. Każdy chce jakoś żyć-ja wybrałem taką a nie inną drogę. Jeśli zasłużyłem to dajcie mi RB lub co uważacie.
Pozdrawiam
Hugo - 19-06-2009, 00:19
Czerwien napisał/a: | -coś skrzypi z tyłu na dziurach(sprężyna?amortyzator?). | Może skrzypieć sprężyna przy mocno zużytym amortyzatorze, ale raczej będzie to któraś z tulei metalowo-gumowych.
mkm - 19-06-2009, 01:00
Czerwien, ile wg. Ciebie trzeba wlozyc w to auto, zeby sie nim bezpiecznie i bezstresowo poruszac?
|
|
|