To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

pamar - 07-08-2009, 15:01

No właśnie i tu jest problem!!! Nie sądźcie bo nie zawsze jest tak jak się wydaje.
Fragu - 07-08-2009, 15:03

No niby nie, ale czasami jest to oczywiste kto właśnie zaparkował :roll:
U nas w Bydgoszczy jest taka jedna magiczna ulica na której 80% aut ma plakietkę, że niepełnosprawni...wiekszość z nich ma ją wydrukowaną z neta....

pamar - 07-08-2009, 15:09

Fragu napisał/a:
wiekszość z nich ma ją wydrukowaną z neta....

I nie ma na nich bata? No chyba, że wśród nich są "przedstawiciele" :wink:

akbi - 07-08-2009, 15:10

pamar napisał/a:
Nie sądźcie bo nie zawsze jest tak jak się wydaje.

tu powinna się odezwać ... inteligencja kierowcy.
Moja siostra ma "naklejkę" aby mogła stawać pod szpitalem jak jedzie pilnie do szpitala z synem, ale jak jedzie sama do marketu, to jakim prawem miałby się niby pchać na miejsce uprzywilejowane???
Jeśli ktoś tak robi, to powinien stracić swoje "uprawnienia".

pamar - 07-08-2009, 15:19

akbi napisał/a:
Jeśli ktoś tak robi, to powinien stracić swoje "uprawnienia".

Oczywiście TAK i teraz mnie chyba zlinczujecie, bo jestem za zdecydowanie surowszymi mandatami za WSZYSTKO, a za niektóre zachowania kierowców, odbierał bym prawko i już, bez litości :twisted:

akbi - 07-08-2009, 15:25

pamar napisał/a:
Oczywiście TAK i teraz mnie chyba zlinczujecie, bo jestem za zdecydowanie surowszymi mandatami za WSZYSTKO, a za niektóre zachowania kierowców, odbierał bym prawko i już, bez litości :twisted:

ja też ...tzn jestem za zabieraniem czasowym prawka za wypadki, kolizje, a nawet za zadrapania parkingowe

pamar - 07-08-2009, 15:28

I za totalny debilizm, jakiego wczoraj byłem świadkiem:
Bo do ruszenia tematu parkowanie, skłoniła mnie wczorajsza wielka awantura, której byłem światkiem (niestety nie zrobiłem fotek) a było tak: parka podjechała sobie na zakupy i nie wiedzieć czemu wpakowali się znajomemu centralnie w bramę (bo było miejsce i oni nie wiedzieli :wink: ) i dawaj do pawilonu po karnisze i firanki. A w tym czasie przyjechał gospodarz i :shock: na podjeździe przed jego bramą stoi Eskort. Wściekł się chłopina, bo był z wnuczkami jedno 2 latka a drugie malutkie w nosidełku. Zaniósł dzieciaki do domu, podszedł do bramy...i otworzył od wewnątrz na zewnątrz a potem jeszcze raz i jeszcze i dawaj pchać tą bramę... W końcu nadciągnęli właściciele Eskorta zobaczyli co się dzieje i wrzask: co pan wyprawia @#$%@&^ No to znajomy, spokojnie (choć był na skraju załamania nerwowego)
- jak to co, otwieram MOJĄ bramę
- to co pan nie widzi, że auto stoi
- a ty głąbie BRAMY NIE WIDZIAŁEŚ

Anonymous - 07-08-2009, 15:30

akbi, ja jestem za to zeby obciazyc kosztami usuwania szkod wypadku, wlasciciela pojazdu. ostatnio za elblagiem byl remont drogi i maly objazd i tir jechal za szybko i przewrocil sie na bok i przelecial po sasiednim pasie zeby zatrzymac sie w rowie. mam nadzieje ze nikogo nie "zgarnal" z drogi... Przyjechal dzwig, straz pozarna... powinni obciazyc kierowce za taka bezmyslnosc...
akbi - 07-08-2009, 15:31

deenbe napisał/a:
ja jestem za to zeby obciazyc kosztami

koszty nie równo wpływają na ludzi.. dla jednego 10 tys to pół wypłaty ...dla innego to roczna pensja

piomic - 07-08-2009, 15:43

Fragu napisał/a:
80% aut ma plakietkę, że niepełnosprawni...wiekszość z nich ma ją wydrukowaną z neta....
A nie jest tak, że uprawnienia daje legitymacja, nie naklejka? Niepełnosprawny musi ją zostawić za szybą (przecież może przyjechać wózkiem sąsiada, uprawnień nie traci) - tylko nikt tego nie robi, bo jak tłumaczą zaraz ktoś skroi szybę żeby takie cudo zajumać.
Paweł_BB - 07-08-2009, 18:21

pamar napisał/a:
podszedł do bramy...i otworzył od wewnątrz na zewnątrz a potem jeszcze raz i jeszcze i dawaj pchać tą bramę... W końcu nadciągnęli właściciele Eskorta zobaczyli co się dzieje i wrzask: co pan wyprawia @#$%@&^ No to znajomy, spokojnie (choć był na skraju załamania nerwowego)
- jak to co, otwieram MOJĄ bramę
- to co pan nie widzi, że auto stoi
- a ty głąbie BRAMY NIE WIDZIAŁEŚ

Hehe, dobre, i co było dalej?

A propos parkowania:
raz mi się zdarzyło zaparkować pod marketem na miejscu dla ludzi z wózkami dziecięcymi, prawie nigdy tego nie robię bo nie chcę żeby ktoś pieprzył że ktoś furą se przyjechał i stanął pod wejściem.... No i wyładowuję się z synkiem a obok podjeżdża i staje (też na miejscu dla ludzi z wózkami) kilkuletnia Beta 5, wysiada łysol i idzie na zakupy :evil: :evil: :evil: wróciłem za jakąś godzinę i ta Beta nadal tam stała więc koleś raczej nie wpadł na 5 minut :roll: :roll: :roll:

mkm - 07-08-2009, 19:39

Do wszystkich, ktorzy tak bardzo chca zaostrzenia karania...
Juz niedlugo czekaja nas unijne ujednolicone mandaty. Ciekaw jestem jak wtedy bedziecie pisac gdy przyjdzie naprawde slono zabulic...

Anonymous - 07-08-2009, 19:42

mkm, zaplace, nie bede plakal
mkm - 07-08-2009, 20:27

deenbe napisał/a:
mkm, zaplace, nie bede plakal

zaplacisz, bo bedziesz musial, a czy bez "placzu"? Nie wiem...
( z innego tematu)
deenbe napisał/a:

Zdjecie zrobione zostalo zestawem ukrytym w samochodzie(jak to lubia sie chowac chlopcy ze strazy) ISKRA-VIDEO - w sklad zestawu wchodzi ISKRA-1(suszarka). Dostalem dokument stwierdzajacy legalizacje suszarki ISKRA-1. Czy moze powinienem dostac legalizacje na caly komplet ktory robi fotki?

pozdrawiam

i pomyslec, ze to "tylko" 200zl...

pamar - 07-08-2009, 21:03

mkm napisał/a:
Juz niedlugo czekaja nas unijne ujednolicone mandaty.

I uwierz mi, powinny być pomnożone przez różnicę ilości śmiertelnych wypadków, wzglęem kraju gdzie jest ich naj mniej. A zdjęcia zrobione byle czym....jeśli są dowodem przekroczenia przepisów...TAK, TAK, TAK jak bym miał możliwość rejestrowania i było by to legalne, nagrywał bym i zrobił bym wszystko, żeby odpowiednio ukarać gościa który np. Na odcinku 2km na podw. ciągłej przy ograniczeniu do 40 i gdzie nie ma chodników a na dodatek co 50m jest droga dojazdowa....mało góry i doliny, nic nie widać...a zajebiaszczo DOBRY kierowiec TIRA...wyprzedza mnie, i jeszcze dwa samochody... (mówię o drodze 713 którą dobrze znam i znają ją berti i piencu) co tam się dzieje to przekracza wszelkie granice, i kamery w prywatnych wozach w/g mnie były by BARDZO wskazane :evil:
Czsem mam ochotę zrobić wielkią prowokację...