Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
pamar - 07-08-2009, 15:01
No właśnie i tu jest problem!!! Nie sądźcie bo nie zawsze jest tak jak się wydaje.
Fragu - 07-08-2009, 15:03
No niby nie, ale czasami jest to oczywiste kto właśnie zaparkował
U nas w Bydgoszczy jest taka jedna magiczna ulica na której 80% aut ma plakietkę, że niepełnosprawni...wiekszość z nich ma ją wydrukowaną z neta....
pamar - 07-08-2009, 15:09
Fragu napisał/a: | wiekszość z nich ma ją wydrukowaną z neta.... |
I nie ma na nich bata? No chyba, że wśród nich są "przedstawiciele"
akbi - 07-08-2009, 15:10
pamar napisał/a: | Nie sądźcie bo nie zawsze jest tak jak się wydaje. |
tu powinna się odezwać ... inteligencja kierowcy.
Moja siostra ma "naklejkę" aby mogła stawać pod szpitalem jak jedzie pilnie do szpitala z synem, ale jak jedzie sama do marketu, to jakim prawem miałby się niby pchać na miejsce uprzywilejowane???
Jeśli ktoś tak robi, to powinien stracić swoje "uprawnienia".
pamar - 07-08-2009, 15:19
akbi napisał/a: | Jeśli ktoś tak robi, to powinien stracić swoje "uprawnienia". |
Oczywiście TAK i teraz mnie chyba zlinczujecie, bo jestem za zdecydowanie surowszymi mandatami za WSZYSTKO, a za niektóre zachowania kierowców, odbierał bym prawko i już, bez litości
akbi - 07-08-2009, 15:25
pamar napisał/a: | Oczywiście TAK i teraz mnie chyba zlinczujecie, bo jestem za zdecydowanie surowszymi mandatami za WSZYSTKO, a za niektóre zachowania kierowców, odbierał bym prawko i już, bez litości |
ja też ...tzn jestem za zabieraniem czasowym prawka za wypadki, kolizje, a nawet za zadrapania parkingowe
pamar - 07-08-2009, 15:28
I za totalny debilizm, jakiego wczoraj byłem świadkiem:
Bo do ruszenia tematu parkowanie, skłoniła mnie wczorajsza wielka awantura, której byłem światkiem (niestety nie zrobiłem fotek) a było tak: parka podjechała sobie na zakupy i nie wiedzieć czemu wpakowali się znajomemu centralnie w bramę (bo było miejsce i oni nie wiedzieli ) i dawaj do pawilonu po karnisze i firanki. A w tym czasie przyjechał gospodarz i na podjeździe przed jego bramą stoi Eskort. Wściekł się chłopina, bo był z wnuczkami jedno 2 latka a drugie malutkie w nosidełku. Zaniósł dzieciaki do domu, podszedł do bramy...i otworzył od wewnątrz na zewnątrz a potem jeszcze raz i jeszcze i dawaj pchać tą bramę... W końcu nadciągnęli właściciele Eskorta zobaczyli co się dzieje i wrzask: co pan wyprawia @#$%@&^ No to znajomy, spokojnie (choć był na skraju załamania nerwowego)
- jak to co, otwieram MOJĄ bramę
- to co pan nie widzi, że auto stoi
- a ty głąbie BRAMY NIE WIDZIAŁEŚ
Anonymous - 07-08-2009, 15:30
akbi, ja jestem za to zeby obciazyc kosztami usuwania szkod wypadku, wlasciciela pojazdu. ostatnio za elblagiem byl remont drogi i maly objazd i tir jechal za szybko i przewrocil sie na bok i przelecial po sasiednim pasie zeby zatrzymac sie w rowie. mam nadzieje ze nikogo nie "zgarnal" z drogi... Przyjechal dzwig, straz pozarna... powinni obciazyc kierowce za taka bezmyslnosc...
akbi - 07-08-2009, 15:31
deenbe napisał/a: | ja jestem za to zeby obciazyc kosztami |
koszty nie równo wpływają na ludzi.. dla jednego 10 tys to pół wypłaty ...dla innego to roczna pensja
piomic - 07-08-2009, 15:43
Fragu napisał/a: | 80% aut ma plakietkę, że niepełnosprawni...wiekszość z nich ma ją wydrukowaną z neta.... | A nie jest tak, że uprawnienia daje legitymacja, nie naklejka? Niepełnosprawny musi ją zostawić za szybą (przecież może przyjechać wózkiem sąsiada, uprawnień nie traci) - tylko nikt tego nie robi, bo jak tłumaczą zaraz ktoś skroi szybę żeby takie cudo zajumać.
Paweł_BB - 07-08-2009, 18:21
pamar napisał/a: | podszedł do bramy...i otworzył od wewnątrz na zewnątrz a potem jeszcze raz i jeszcze i dawaj pchać tą bramę... W końcu nadciągnęli właściciele Eskorta zobaczyli co się dzieje i wrzask: co pan wyprawia @#$%@&^ No to znajomy, spokojnie (choć był na skraju załamania nerwowego)
- jak to co, otwieram MOJĄ bramę
- to co pan nie widzi, że auto stoi
- a ty głąbie BRAMY NIE WIDZIAŁEŚ |
Hehe, dobre, i co było dalej?
A propos parkowania:
raz mi się zdarzyło zaparkować pod marketem na miejscu dla ludzi z wózkami dziecięcymi, prawie nigdy tego nie robię bo nie chcę żeby ktoś pieprzył że ktoś furą se przyjechał i stanął pod wejściem.... No i wyładowuję się z synkiem a obok podjeżdża i staje (też na miejscu dla ludzi z wózkami) kilkuletnia Beta 5, wysiada łysol i idzie na zakupy wróciłem za jakąś godzinę i ta Beta nadal tam stała więc koleś raczej nie wpadł na 5 minut
mkm - 07-08-2009, 19:39
Do wszystkich, ktorzy tak bardzo chca zaostrzenia karania...
Juz niedlugo czekaja nas unijne ujednolicone mandaty. Ciekaw jestem jak wtedy bedziecie pisac gdy przyjdzie naprawde slono zabulic...
Anonymous - 07-08-2009, 19:42
mkm, zaplace, nie bede plakal
mkm - 07-08-2009, 20:27
deenbe napisał/a: | mkm, zaplace, nie bede plakal |
zaplacisz, bo bedziesz musial, a czy bez "placzu"? Nie wiem...
( z innego tematu)
deenbe napisał/a: |
Zdjecie zrobione zostalo zestawem ukrytym w samochodzie(jak to lubia sie chowac chlopcy ze strazy) ISKRA-VIDEO - w sklad zestawu wchodzi ISKRA-1(suszarka). Dostalem dokument stwierdzajacy legalizacje suszarki ISKRA-1. Czy moze powinienem dostac legalizacje na caly komplet ktory robi fotki?
pozdrawiam |
i pomyslec, ze to "tylko" 200zl...
pamar - 07-08-2009, 21:03
mkm napisał/a: | Juz niedlugo czekaja nas unijne ujednolicone mandaty. |
I uwierz mi, powinny być pomnożone przez różnicę ilości śmiertelnych wypadków, wzglęem kraju gdzie jest ich naj mniej. A zdjęcia zrobione byle czym....jeśli są dowodem przekroczenia przepisów...TAK, TAK, TAK jak bym miał możliwość rejestrowania i było by to legalne, nagrywał bym i zrobił bym wszystko, żeby odpowiednio ukarać gościa który np. Na odcinku 2km na podw. ciągłej przy ograniczeniu do 40 i gdzie nie ma chodników a na dodatek co 50m jest droga dojazdowa....mało góry i doliny, nic nie widać...a zajebiaszczo DOBRY kierowiec TIRA...wyprzedza mnie, i jeszcze dwa samochody... (mówię o drodze 713 którą dobrze znam i znają ją berti i piencu) co tam się dzieje to przekracza wszelkie granice, i kamery w prywatnych wozach w/g mnie były by BARDZO wskazane
Czsem mam ochotę zrobić wielkią prowokację...
|
|
|