[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Realista - 22-01-2010, 23:19
| Beny_s napisał/a: | Witam,
wiem, że niektórzy narzekali na odgłosy z okolic kolumny kierownicy, ja natomiast słyszę jakby trzeszczenie plastiku o plastik z okolic radia. Ktoś zauważył coś podobnego? Czyżby ta osłona radia może być kiepsko założona, a może pod spodem może coś trzeszczeć?
A tak poza tym od chwili zakupu w lewym przednim kole, przy wysokich najazdach/zjazdach słychać jakby ocieranie gumy. W serwisie patrzyli przy okazji I przeglądu, coś posmarowali - pomogło na chwilę, a na dłuższe oglądanie zaprosili jak się ociepli na 3-4 godzinki (co oni chcą tam robić?) |
Mam dokładnie w 100% takie same objawy. Plastik w okolicy radia trzeszczy zwłaszcza jak się zwalnia na wolnych obrotach. Drgania od silnika się strasznie przenoszą na deskę wewnątrz. Jak przycisnę plastik w okolicy radia to ustępuje, ale tylko do pierwszej nierówności na drodze.
Zgrzytanie przy lewym przednim kole - identyko choć podjazdy/ zjazdy nie muszą być wcale wysokie.
Lestat - 23-01-2010, 08:49
| Beny_s napisał/a: | | a na dłuższe oglądanie zaprosili jak się ociepli na 3-4 godzinki (co oni chcą tam robić?) | Moze bedą dostawca sie do drazka stab albo ogladac cala kolumne McPhersona trudno orzec ale mniej wiecej tyle moze to potrwac
Realista, miales to od poczatku czy wyszlo po przejechaniu wiekszej lb km?
piomic - 24-01-2010, 14:32
| Realista napisał/a: | | piomic napisał/a: | Może to nie pierwszy problem, tylko kolejny...
Mój Lancer się rozmnożył. Ma mniejszego brata – od dziś żona jeździ Colcikiem
Jak tak dalej pójdzie zabraknie mi miejsca na podwórku. |
Witam w klubie. Gratulacje. Ja mam taki problem: żonie tak się spodobał colcik, żę muszę się prosić aby mi dała pojeździć | To się już robi męczące.
Mitsu jest jak meksykańska pokojówka. Zatrudnisz taką w rezydencji i zanim się obejrzysz masz jej całą rodzinę - meksykańską kucharkę, ogrodnika, kierowcę...
Lancer tydzień temu sprowadził Colcika dla żony, a w piątek teść przyjechał z roboty Galantem (bo okazja była, pozbył się Golfa wziął Gala). Mieczysław 124 chyba się czuje nieswojo w tym towarzystwie.
Wintergreen - 24-01-2010, 15:15
Z tym trzeszczeniem w okolicy zegarów, to jakaś cecha modelu i choć to pierdółka projektanci Mitsu musieli czegoś nie dopatrzeć. U mnie też pojawiło się na mrozie... No cóż, może ustąpi jak będzie cieplej...
Realista - 24-01-2010, 22:21
| ulrik napisał/a: |
Realista, miales to od poczatku czy wyszlo po przejechaniu wiekszej lb km? |
Pojawiło się z czasem po około 25 tys km. Poluzowały się pasowania czy co ?
Lestat - 25-01-2010, 07:20
Realista, no moze pasowania jak to nie jest zlapane sruba albo wkretem to niestety przy dziurach na polskich drogach moze sie to wszsytko poluzowac tam...
grzees - 25-01-2010, 20:09
Mam pytanie miał ktoś z was problem z centralnym zamkiem w swoim aucie ?? U mnie takowy się pojawił w lewych tylnych drzwiach... Wszystkie drzwi otwierają się i zamykają jak naciskam kluczyck oprócz tych.. Tak samo jest jak robie z przycisku w drzwiach kierowcy.. nie reagują tylko te tylne lewe. Problem może wynikać z tych mrozów czy raczej coś się zepsuło w sterowniku i podjechać do ASO i niech oni się głowią z tym?
krzychu - 25-01-2010, 20:22
A szyba elektryczna działa? Jeśli nie to na 99% kostka łącząca znajdująca się w okolicy pasów bezpieczeństwa. Ale i tak ASO
grzees - 25-01-2010, 20:34
Wielkie dzięki krzychu za szybką odpowiedź! Teraz pozostaje mi wybrać czy jechać do krakowskich ASO (ale czytając forum i opinie to jakoś zbytnio nie mam ochoty;p) czy poczekać i zrobić to jak wróce do Rz-w. Ta druga opcja bardziej prawdopodbna.
zebciomc - 25-01-2010, 20:37
Witam wszystkich,
mam taki problem, włączam stacyjkę powinno się włączyć radio/cd, niestety na wyświwtlaczu wszystko działa normalnie, a dźwięku nie ma... Jeszcze wczoraj wszystko było ok.
Ktoś pomoże?
banzajek - 25-01-2010, 20:41
Jest tak zimno że zamarza dźwięk. Jak przestaną działać lampy to będzie znak że zamarzło światło
A na poważnie - po nagrzaniu w samochodzie objaw jest taki sam? próbowałes oczywiście włączać wyłączać przyciskiem(nie zapłonem) i oczywiście wykluczyłes opcję mute/acc ? w instrukcji nie ma nic o resetowaniu ustawien?
zebciomc - 25-01-2010, 20:57
Opcje mute/hold wykluczyłem, bezpiecznik od wzmaczniacza jest ok (właśnie od niego wróciłem). Dzwoniłem do serwisu, pytałem jakiś reset, to zabronili dotykać... Więc pewnie jest, lecz nie wiadomo gdzie.
Dziwne jest, że widać nazwę stacji lub utworu z cd, postęp, a głośniki nie grają nic a nic, nawet, gdy autko jest w środku nagrzane.
banzajek - 25-01-2010, 21:13
Miałem taką sytuację w RangeRoverze... Po kilku wlaczeniach/wylaczeniach pomagalo i dzwiek wracal. A probowales zmieniac ustawienia equalizera? Bezpiecznik od radia wyjac/wlozyc (chociaz wtedy wszystko by raczej nie dzialalo). A moze po prostu podjedz do ASO jak jakas madra glowa bedzie wolna to wyjdzie na chwile poprawi kabel gdzie trzeba i bedzie po sprawie
zebciomc - 25-01-2010, 21:15
Dzięki banzajek, chyba bez aso się nie obejdzie...
Lindinho - 25-01-2010, 21:58
tak, ja wczoraj tak miałem z prawymi drzwiami z przodu i z tyłu. W ciągu dnia, po rozgrzaniu silnika ustąpiło i na razie nie wróciło.
| grzees napisał/a: | | Mam pytanie miał ktoś z was problem z centralnym zamkiem w swoim aucie ?? U mnie takowy się pojawił w lewych tylnych drzwiach... Wszystkie drzwi otwierają się i zamykają jak naciskam kluczyck oprócz tych.. Tak samo jest jak robie z przycisku w drzwiach kierowcy.. nie reagują tylko te tylne lewe. Problem może wynikać z tych mrozów czy raczej coś się zepsuło w sterowniku i podjechać do ASO i niech oni się głowią z tym? |
|
|
|