Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 25-09-2010, 13:37
rezon napisał/a: | czy każdy MO ma zintegrowaną z radiem zmieniarkę na 6 płyt - NIE, tylko z Rockfordem. Stąd mój wniosek, że Rockford obejmuje również radio. |
Ale system ROKFORDA to nie zmieniarka tylko system nagłośnienia.
A czy słabsze wersje bez ROKFORDA nie posiadają zmieniarki na 6 płyt ?
archi_voo - 25-09-2010, 13:48
13zbyszek13 napisał/a: | rezon napisał/a: | za wyjątkiem czułości radia, na razie pod każdym względem bije ori Rockforda Mitsubishi - z jakością dźwięku na czele . Jakby kaganiec zdjął ze wzmacniacza. |
trochę zle to interpretujesz bo jeżeli masz samochód wyposażony w system ROKFORDA to chińczyk robi się jego częścią składową .
Korzystasz ze wzmacniacza i głośników ROKFORDA.
|
No raczej Ty to źle interpretujesz. W jednym i drugim przypadku korzystamy z wzmacniacza i głośników rocforda, a co ten wzmacniacz wzmacnia zależy od tego co mu podłączysz. Możesz wzmacniać kaszankę z radia fabrycznego lub bardzo dobry jakościowo sygnał z clariona czy alpina.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 14:01
archi_voo napisał/a: | No raczej Ty to źle interpretujesz. W jednym i drugim przypadku korzystamy z wzmacniacza i głośników rocforda, a co ten wzmacniacz wzmacnia zależy od tego co mu podłączysz. Możesz wzmacniać kaszankę z radia fabrycznego lub bardzo dobry jakościowo sygnał z clariona czy alpina. |
wiem co piszę
Jak masz system ROKFOLD w samochodzie to chińczyk korzysta ze wzmacniacza tego systemu.
Jak nie masz systemu ROKFOLD to musisz chińczyka przeprogramować / kody 1234 lub powrót 123 / i będzie wtedy korzysta z własnego wzmacniacza.
janekzpolic - 25-09-2010, 14:03
ale koledze chodziło o to że brzmienie alpiny czy clariona jest "troszkę" lepsze niż chińczyka za 500 dolarów bo wzmacniacz to nie wszystko
13zbyszek13 - 25-09-2010, 14:08
janekzpolic napisał/a: | ale koledze chodziło o to że brzmienie alpiny czy clariona jest "troszkę" lepsze niż chińczyka za 500 dolarów bo wzmacniacz to nie wszystko |
miałem w poprzednim autku KENWOODA teraz mam Chińczyka i nie widzę,słyszę tej strasznej różnicy.
a cenowo widzę i owszem spora różnicę
mitsu00 - 25-09-2010, 14:08
janekzpolic napisał/a: | ale koledze chodziło o to że brzmienie alpiny czy clariona jest "troszkę" lepsze niż chińczyka za 500 dolarów bo wzmacniacz to nie wszystko |
Zgoda, ale żeby ALPINA czy CLARION był wyposażony we wszystkie funkcje Chińczyka to taki zestaw kosztowalby 10 albo więcej klocka monety A z racji bycia Audiofilem mogę śmiało stwierdzić że różnica barwy dźwięku pomiędzy Chińczykiem a powyższymi dla zwyklego Kowalskiego jest niezauważalna.
archi_voo - 25-09-2010, 14:19
mitsu00 napisał/a: | Zgoda, ale żeby ALPINA czy CLARION był wyposażony we wszystkie funkcje Chińczyka to taki zestaw kosztowalby 10 albo więcej klocka monety |
Już pisałem w salonie ten clarion zamyka się w 7500 z kamerą, a ma identyczne funkcje w porównaniu do chińczyka.
mitsu00 - 25-09-2010, 14:24
archi_voo napisał/a: | Już pisałem w salonie ten clarion zamyka się w 7500 z kamerą, a ma identyczne funkcje w porównaniu do chińczyka. |
Taaa? A tuner TV też dodają który razem z anteną w ALPINE kosztuje ponad 2 tys. zl? Nie sądzę Znam doskonale ceny bo sam porównywałem konfiguracje systemów ALPINE, KENWOODA i CLARIONA z Chińczykiem. Kolosalna różnica w cenie usprawiedliwia trochę kiepski odbiór radia poza miastem. Jak w trasie zaczyna charczeć to przełączam się na IPODA z dyskiem 160GB
archi_voo - 25-09-2010, 14:30
ale ten chińczyk ma wbudowany tuner cyfrowy mpeg 2 i 4 czy analogowy?
mitsu00 - 25-09-2010, 14:38
archi_voo napisał/a: | ale ten chińczyk ma wbudowany tuner cyfrowy mpeg 2 i 4 czy analogowy? |
Na chwilę obecną dodają w pakiecie tuner analogowy. Jak ztelewizja analogowa na dobre zostanie zamknięta w Europie, to na bank będą dodawać tuner cyfrowy MPEG-2 czy MPEG-4, które juz obecnie są oferowane w Ipmarcie czy ROF za niecałe 90 USD.
archi_voo - 25-09-2010, 14:52
mitsu00 napisał/a: | Na chwilę obecną dodają w pakiecie tuner analogowy. Jak ztelewizja analogowa na dobre zostanie zamknięta w Europie, to na bank będą dodawać tuner cyfrowy MPEG-2 czy MPEG-4, które juz obecnie są oferowane w Ipmarcie czy ROF za niecałe 90 USD. |
Cha cha chcę to widzieć! Miałem ostatnio na testy dobry chiński tuner cyfrowy kosztował około 870 pln detal z dwoma antenami. Chodził w miarę dobrze. NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy.
janekzpolic - 25-09-2010, 14:55
mitsu00 napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | ale koledze chodziło o to że brzmienie alpiny czy clariona jest "troszkę" lepsze niż chińczyka za 500 dolarów bo wzmacniacz to nie wszystko |
Zgoda, ale żeby ALPINA czy CLARION był wyposażony we wszystkie funkcje Chińczyka to taki zestaw kosztowalby 10 albo więcej klocka monety A z racji bycia Audiofilem mogę śmiało stwierdzić że różnica barwy dźwięku pomiędzy Chińczykiem a powyższymi dla zwyklego Kowalskiego jest niezauważalna. | to raczej audiofilem nie jesteś skoro porównujesz brzmienie tego chinola do alipiny
to tak jakby porównac halcro do panasonika
mitsu00 - 25-09-2010, 14:58
archi_voo napisał/a: | NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy. |
To twój problem jesli jestes niedowiarkiem, bo ja akurat mam zamontowany cyfrowy MPEG-4 z Ipmartu razem z Chińczykiem za niecałe 90 USD i dziala idealnie nawet z prędkością 120 km/h.
[ Dodano: 25-09-2010, 15:01 ]
janekzpolic napisał/a: | to raczej audiofilem nie jesteś skoro porównujesz brzmienie tego chinola do alipiny
to tak jakby porównac halcro do panasonika |
Raczej jestem bo w BMW 535D wywalilem ori system nagłośnienia Prologic7 razem z wzmakami na Hi Endowy Alpiny za prawie 15 klocka monety i co prawda różnica w brzmieniu jest, ale nie powalająca na kolana. Uwazam że za te marne 500 papiera Chińczyk oferuje więcej niż dobry dżwięk
janekzpolic - 25-09-2010, 15:06
wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka
mitsu00 - 25-09-2010, 15:11
janekzpolic napisał/a: | wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka |
Świetnie...... powiedzmy zatem że mam problemy ze słuchem A tak na serio to pozwolę sobie po raz kolejny stwierdzić że w przypadku Chińczyka współczynnik jakości dźwięku do możliwości, oferowanych funkcjii i ceny jest prawie nie do pobicia na chwilę obecną.
|
|
|