To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 25-09-2010, 13:37

rezon napisał/a:
czy każdy MO ma zintegrowaną z radiem zmieniarkę na 6 płyt - NIE, tylko z Rockfordem. Stąd mój wniosek, że Rockford obejmuje również radio.

Ale system ROKFORDA to nie zmieniarka tylko system nagłośnienia.
A czy słabsze wersje bez ROKFORDA nie posiadają zmieniarki na 6 płyt ?

archi_voo - 25-09-2010, 13:48

13zbyszek13 napisał/a:
rezon napisał/a:
za wyjątkiem czułości radia, na razie pod każdym względem bije ori Rockforda Mitsubishi - z jakością dźwięku na czele . Jakby kaganiec zdjął ze wzmacniacza.

trochę zle to interpretujesz bo jeżeli masz samochód wyposażony w system ROKFORDA to chińczyk robi się jego częścią składową .
Korzystasz ze wzmacniacza i głośników ROKFORDA.

No raczej Ty to źle interpretujesz. W jednym i drugim przypadku korzystamy z wzmacniacza i głośników rocforda, a co ten wzmacniacz wzmacnia zależy od tego co mu podłączysz. Możesz wzmacniać kaszankę z radia fabrycznego lub bardzo dobry jakościowo sygnał z clariona czy alpina.

13zbyszek13 - 25-09-2010, 14:01

archi_voo napisał/a:
No raczej Ty to źle interpretujesz. W jednym i drugim przypadku korzystamy z wzmacniacza i głośników rocforda, a co ten wzmacniacz wzmacnia zależy od tego co mu podłączysz. Możesz wzmacniać kaszankę z radia fabrycznego lub bardzo dobry jakościowo sygnał z clariona czy alpina.

wiem co piszę
Jak masz system ROKFOLD w samochodzie to chińczyk korzysta ze wzmacniacza tego systemu.
Jak nie masz systemu ROKFOLD to musisz chińczyka przeprogramować / kody 1234 lub powrót 123 / i będzie wtedy korzysta z własnego wzmacniacza.

janekzpolic - 25-09-2010, 14:03

ale koledze chodziło o to że brzmienie alpiny czy clariona jest "troszkę" lepsze niż chińczyka za 500 dolarów bo wzmacniacz to nie wszystko
13zbyszek13 - 25-09-2010, 14:08

janekzpolic napisał/a:
ale koledze chodziło o to że brzmienie alpiny czy clariona jest "troszkę" lepsze niż chińczyka za 500 dolarów bo wzmacniacz to nie wszystko

miałem w poprzednim autku KENWOODA teraz mam Chińczyka i nie widzę,słyszę tej strasznej różnicy.
a cenowo widzę i owszem spora różnicę

mitsu00 - 25-09-2010, 14:08

janekzpolic napisał/a:

Zgoda, ale żeby ALPINA czy CLARION był wyposażony we wszystkie funkcje Chińczyka to taki zestaw kosztowalby 10 albo więcej klocka monety :D A z racji bycia Audiofilem mogę śmiało stwierdzić że różnica barwy dźwięku pomiędzy Chińczykiem a powyższymi dla zwyklego Kowalskiego jest niezauważalna.

archi_voo - 25-09-2010, 14:19

mitsu00 napisał/a:
Zgoda, ale żeby ALPINA czy CLARION był wyposażony we wszystkie funkcje Chińczyka to taki zestaw kosztowalby 10 albo więcej klocka monety

Już pisałem w salonie ten clarion zamyka się w 7500 z kamerą, a ma identyczne funkcje w porównaniu do chińczyka.

mitsu00 - 25-09-2010, 14:24

archi_voo napisał/a:
Już pisałem w salonie ten clarion zamyka się w 7500 z kamerą, a ma identyczne funkcje w porównaniu do chińczyka.

Taaa? A tuner TV też dodają który razem z anteną w ALPINE kosztuje ponad 2 tys. zl? Nie sądzę :wink: Znam doskonale ceny bo sam porównywałem konfiguracje systemów ALPINE, KENWOODA i CLARIONA z Chińczykiem. Kolosalna różnica w cenie usprawiedliwia trochę kiepski odbiór radia poza miastem. Jak w trasie zaczyna charczeć to przełączam się na IPODA z dyskiem 160GB :D

archi_voo - 25-09-2010, 14:30

ale ten chińczyk ma wbudowany tuner cyfrowy mpeg 2 i 4 czy analogowy?
mitsu00 - 25-09-2010, 14:38

archi_voo napisał/a:
ale ten chińczyk ma wbudowany tuner cyfrowy mpeg 2 i 4 czy analogowy?

Na chwilę obecną dodają w pakiecie tuner analogowy. Jak ztelewizja analogowa na dobre zostanie zamknięta w Europie, to na bank będą dodawać tuner cyfrowy MPEG-2 czy MPEG-4, które juz obecnie są oferowane w Ipmarcie czy ROF za niecałe 90 USD.

archi_voo - 25-09-2010, 14:52

mitsu00 napisał/a:
Na chwilę obecną dodają w pakiecie tuner analogowy. Jak ztelewizja analogowa na dobre zostanie zamknięta w Europie, to na bank będą dodawać tuner cyfrowy MPEG-2 czy MPEG-4, które juz obecnie są oferowane w Ipmarcie czy ROF za niecałe 90 USD.

Cha cha chcę to widzieć! Miałem ostatnio na testy dobry chiński tuner cyfrowy kosztował około 870 pln detal z dwoma antenami. Chodził w miarę dobrze. NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy.

janekzpolic - 25-09-2010, 14:55

mitsu00 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

Zgoda, ale żeby ALPINA czy CLARION był wyposażony we wszystkie funkcje Chińczyka to taki zestaw kosztowalby 10 albo więcej klocka monety :D A z racji bycia Audiofilem mogę śmiało stwierdzić że różnica barwy dźwięku pomiędzy Chińczykiem a powyższymi dla zwyklego Kowalskiego jest niezauważalna.
to raczej audiofilem nie jesteś skoro porównujesz brzmienie tego chinola do alipiny
to tak jakby porównac halcro do panasonika :lol:

mitsu00 - 25-09-2010, 14:58

archi_voo napisał/a:
NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy.

To twój problem jesli jestes niedowiarkiem, bo ja akurat mam zamontowany cyfrowy MPEG-4 z Ipmartu razem z Chińczykiem za niecałe 90 USD i dziala idealnie nawet z prędkością 120 km/h.

[ Dodano: 25-09-2010, 15:01 ]
janekzpolic napisał/a:
to raczej audiofilem nie jesteś skoro porównujesz brzmienie tego chinola do alipiny
to tak jakby porównac halcro do panasonika

Raczej jestem bo w BMW 535D wywalilem ori system nagłośnienia Prologic7 razem z wzmakami na Hi Endowy Alpiny za prawie 15 klocka monety i co prawda różnica w brzmieniu jest, ale nie powalająca na kolana. Uwazam że za te marne 500 papiera Chińczyk oferuje więcej niż dobry dżwięk :D

janekzpolic - 25-09-2010, 15:06

wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka
mitsu00 - 25-09-2010, 15:11

janekzpolic napisał/a:
wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka

Świetnie...... powiedzmy zatem że mam problemy ze słuchem :wink: A tak na serio to pozwolę sobie po raz kolejny stwierdzić że w przypadku Chińczyka współczynnik jakości dźwięku do możliwości, oferowanych funkcjii i ceny jest prawie nie do pobicia na chwilę obecną.