To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA

Krzyzak - 20-12-2025, 20:46

jacek11 napisał/a:
szukam Antyradia
o to właśnie Basia sobie ustawiła w elektryku, bo jako jedyny ma DAB i całkiem dobrze to odbiera
mnie jednak za bardzo denerwuje, bo większość tzw. rocka wygląda jakby wokalista rzygał

joujoujou - 21-12-2025, 05:17

Wczoraj samochód sprawił mi przykrą niespodziankę. Jechałem do mechanika na wymianę kilku mocno zardzewiałych elementów, a tu już na początku podróży kontrolka ładowania. Padł prawie nowy alternator. Ale dojechałem. Na pozycyjnych, bez muzyki i innych takich tam. ;)

Niefart po prostu. :evil:

jacek11 - 21-12-2025, 21:35

Krzyzak napisał/a:
bo większość tzw. rocka wygląda jakby wokalista rzygał

Ta. Trzeba lubić. Trochę ta muzyka ewoluowała. Dla mnie to miła odskocznia, od tego co można usłyszeć w popularnych stacjach radiowych. Ale ja to zawsze szedłem pod prąd. Nawet jak cała klasa zapisała się do harcerstwa, to ja na pierwszej zbiórce wykręciłem się z tego towarzystwa, bo mi się nie spodobało, że obcy ludzie nagle zaczynają mną rządzić. Taki to ze mnie dziwak :mrgreen:

Jeszcze dwa dni pracy, i trochę wolnego.

joujoujou - 22-12-2025, 08:25

Dzień dobry i kawa dobra. Już druga zresztą.

Na razie idzie Illy Intenso, ale udało mi się zdobyć Brasil Cerrado Mineiro (dziś już znów wyprzedana), także jak skończę puszkę Intenso to będę testował.

Marcino - 22-12-2025, 12:00

Krzyzak napisał/a:
mnie jednak za bardzo denerwuje, bo większość tzw. rocka wygląda jakby wokalista rzygał

Sprubuj EskaRock zamisat Antyradia moze bardzije podejdzie.

W weekend zrobiłem wedzonki. Koledze kiełbasa wyszła taka dobra ze tez musze nastepny raz zrobić swoja

joujoujou - 22-12-2025, 12:12

Gdyby nie to że właśnie się obżarłem to pewnie teraz zrywałbym się z kanapy żeby coś zjeść. Apetyczne zdjęcia! ;)
Marcino - 22-12-2025, 14:47

Dzięki. Dobrze wyszło, ale trochę trzeba sie pokrecić koło wędzonki swojskiej
Krzyzak - 22-12-2025, 17:06

Marcino napisał/a:
W weekend zrobiłem wedzonki.
Te zdjęcia mają zapach :D
joujoujou - 22-12-2025, 17:31

Wlazłem drugi raz i zgłodniałem. :lol:
jacek11 - 22-12-2025, 23:19

Lubię takie widoki. Małżowina moja kilka tygodni temu, razem z moim Tatą też zrobili trochę kiełbasy. Całkiem dobra im wyszła, choć lekko przesolona. Następnym razem powinno być lepiej :mrgreen:
Marcino - 23-12-2025, 07:23

Miałem budować taka profesjonalna jak znajdę miejsce docelowe- ale tutaj beczka po budowe służy chyba ponad 10 lat, 3krawęzniki na spoód i kawałek blachy jako palenisko. Po wszystkim skłądam i idzie w kąt aby nie przeszkadzało.
joujoujou - 23-12-2025, 08:04

Nie od dziś wiadomo że prowizorki najtrwalsze są! ;)

Kawa poranna.

[ Dodano: 23-12-2025, 19:52 ]
Najlepszego Mitsumaniaki i inne maniaki! ;)

Bizi78 - 25-12-2025, 12:58

joujoujou - 25-12-2025, 15:34

A, to jeszcze jeden! :D

Najlepszego! :lol:

[ Dodano: 26-12-2025, 12:14 ]
joujoujou napisał/a:
Brasil Cerrado Mineiro [...] będę testował.
Test w toku. Po otwarciu puszki aromat wyraźnie mniej intensywny niż w przypadku classico, już nie mówiąc o intenso. Ale w smaku bardzo dobra, powiedziałbym że lekko słodkawa. Na kolana nie powala, ale jak najbardziej można dodać do ulubionych. :)
jacek11 - 26-12-2025, 14:11

A ja ostatnimi czasy przetestowałem polecanego tutaj Bourbona. Jest mocna, ma wyraźny smak, i bez cukru ciężko ją było pić. Po kilku kubkach przyzwyczaiłem się, i białe kryształki nie są potrzebne. W porównaniu do Illy, napisać można, że Intenso ma łagodniejszy smak.
Idę ją sobie właśnie zaparzyć, bo tylko ona mi została na tę chwilę, i Velvet rozpuszczalny.
Trzeba zamówienie zrobić bo nowego roku braknąć może.