Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Owczar - 16-08-2016, 08:00
LPG zawsze drożeje na zimę. To standardowa tendencja. W Warszawie tankuję teraz po 1.54.
stary alfer - 16-08-2016, 08:11
| Cytat: | Zauważyłem, że LPG podrożało - ktoś wie dlaczego? Czy to jest efekt prewencji przed tymi nowymi przepisami o których niedawno gdzieś pisał Dżus?
|
Krzyzak, nie wiem co napisał Przemek, ale pewnie o tym mowa:
http://biznes.onet.pl/wia...anzy-lpg/pzlk0m
Owczar - 16-08-2016, 08:23
To chyba rzeczywiście skutek tej zmiany.... W sumie za wcześnie na sezonową podwyżkę.
Hugo - 16-08-2016, 10:37
| Krzyzak napisał/a: | | LPG podrożało - ktoś wie dlaczego? | Bo zamontowałeś?
mkm - 19-08-2016, 01:32
Taaa, a świstak siedzi i zawija w sreberka...
Ten przepis wchodzi na raty jak dobrze pamiętam od 2013tego i ma związek z "solidarną odpowiedzialnością za VAT", a nie "dobrą zmianą" .
Obecne podwyżki to normalne nabijanie sobie kabzy w wakacje - jak co roku.
Tak na marginesie... Jak gazowałem swoje pierwsze auto jeszcze w XX wieku to już straszyli, że gaz skoczy na 3zł (wtedy kosztował poniżej złotówki)
Marcino - 19-08-2016, 05:56
| mkm napisał/a: | | Obecne podwyżki to normalne nabijanie sobie kabzy w wakacje - jak co roku. |
Może tak być.... ale to i tak mniej 1.85 niż 4.55..:)
Krzyzak - 19-08-2016, 07:43
| mkm napisał/a: | | Obecne podwyżki to normalne nabijanie sobie kabzy w wakacje - jak co roku. | Ale zobacz, że do połowy sierpnia kosztował ok. 1.55-1.65 a nagle skoczył na 1.8, pod koniec wakacji niemalże. Mnie to zaskoczyło, bo Pb w tym czasie spadło o 10-15 gr, więc liczyłem na podobny ruch w LPG.
PS. Sprzedałem ZIPPa także obecnie nie mam żadnego motorka. Trochę się czaję na Kawasaki 300ccm bo nówki z salonu są po niecałe 20 kPLN, ale nie podoba mi się pojedyńcza tarcza z przodu. Koni chwilowo powinno wystarczyć, skok z 15KM z gaźnikiem na 40KM z wtryskiem powinien być odczuwalny.
Czas pokaże.
Owczar - 19-08-2016, 07:59
Na rynku LPG wykorzystano te ustawę do spekulacji. Stąd te podwyżki. Człowiek się przyzwyczaił do dobrego i teraz będzie smutno
25PLN za 100km 2t V8
Bizi78 - 19-08-2016, 08:47
To samo jest z ustawą marketową, klient zapłaci za pomysły rządzących .
Ale to już temat do FRK a nie tutaj .
Owczar - 23-08-2016, 15:13
Zdjecie z 2012. To chyba Twooj?
Krzyzak - 23-08-2016, 16:20
Mój Marcin, mój... zdjęcie z Sopotu, ul. Rzemieślnicza.
rosomak1983 - 23-08-2016, 16:54
dbałosc o wnetrze pełna, mistrz.
Krzyzak - 13-09-2016, 21:17
Pierwsza poważna usterka sedana - pękł wężyk do chłodniczki oleju. Chyba dość blisko domu, bo wcześniej nie zauważyłem problemów, jednak do garażu już ciężko było wjechać a temp. silnika podskoczyła dość wysoko ponad połowę. Mam nadzieję, że nie przegrzałem silnika bo jak do tej pory sprawował się idealnie...
Dziękuję Bartkom (didżejowi i Bartkowi) za pomoc telefoniczną - obaj prawidłowo wytypowaliście pewniaka tej sytuacji. Wężyki (oba) zamówiłem u japaneze.
Testowałem na zwykłej wodzie i już po zalaniu widziałem że kapie gdzieś w okolicach kolektora wydechowego, ale jak ciśnienie wzrosło, to była istna fontanna... Wentylatory się włączyły i silnik zgasł - mam nadzieję, że to one są powodem zgaśnięcia a nie przegrzanie... - bo silnika działał z samym przepływomierzem, bez filtra itd. i wyczuwalnie dmuchały w dolot.
robertdg - 14-09-2016, 06:59
| Krzyzak napisał/a: | | silnik zgasł |
| Krzyzak napisał/a: | | bo silnika działał z samym przepływomierzem, bez filtra | poskładasz do kupy komory dolotowe, przyuczysz obrotów i nie powinien gasnąc na biegu jałowym - teraz za łatwo mu idzie zasysanie powietrza i ma go za dużo
Hugo - 14-09-2016, 07:12
| Krzyzak napisał/a: | | pękł wężyk do chłodniczki oleju | Tak to jest jak się nie wymienia uszczelek pod pokrywami zaworów na czas i olej rozpuszcza gumę węży | Krzyzak napisał/a: | | Mam nadzieję, że nie przegrzałem silnika | Bardzo mało prawdopodobne. | Krzyzak napisał/a: | | Wężyki (oba) zamówiłem u japaneze | Z ciekawości, jaki koszt?
|
|
|