[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Meyster - 26-01-2010, 01:59
Lindinho napisał/a: | tak, ja wczoraj tak miałem z prawymi drzwiami z przodu i z tyłu. W ciągu dnia, po rozgrzaniu silnika ustąpiło i na razie nie wróciło.
grzees napisał/a: | Mam pytanie miał ktoś z was problem z centralnym zamkiem w swoim aucie ?? U mnie takowy się pojawił w lewych tylnych drzwiach... Wszystkie drzwi otwierają się i zamykają jak naciskam kluczyck oprócz tych.. Tak samo jest jak robie z przycisku w drzwiach kierowcy.. nie reagują tylko te tylne lewe. Problem może wynikać z tych mrozów czy raczej coś się zepsuło w sterowniku i podjechać do ASO i niech oni się głowią z tym? |
|
No nie gadajcie. Mi dzisiaj tylne lewe tez "zostały" przy otwieraniu! Al Kaida czy cos? A tak powaznie, to co, siłowniki padają? Pozniej dzialalo dobrze tylko przy swiezym starcie danego dnia. Akurat za sobą kładę torbe to zwrocilem uwage, pozniej z ciekawosci obleciałem reszte drzwi i dzialala bez problemu, tylko te za kierowcą szwankują. Az powiem im w ASO we srode.
gringo66 - 26-01-2010, 08:00
Z tylnymi zamkami to chyba normalka powyżej -10 to tył mi zamarzał i w Space Star ,Lancer kombi oraz obecnie w Sedanie albo ja miałem pechowe Miśki.
bastek - 26-01-2010, 08:36
grzees napisał/a: | Mam pytanie miał ktoś z was problem z centralnym zamkiem w swoim aucie ?? |
miałem tak w starym aucie kilka lat temu. rozebrałem boczek, okazało się, że jest lód na tych cięgnach (czy jak to sie nazywa), i blokuje przesuwanie. 3 dni w garażu u teścia, przeszło. ale jak robierałem później (latem - zmiana głosników) to te stalowe linki miały rdzawy nalot
w zasadzie to nadal jest czasem problem z centralnym, nawet latem.
czasem się cos zblokuje.....
Szmurlak - 26-01-2010, 16:11
diagnoza- "coś rzęzi w silniku, trzeba go rozebrać".
robi się coraz lepiej. mam takie pytanie- kiedy przysługuje samochód zastęprzy, na czas naprawy?
Radassss - 26-01-2010, 18:43
Cytat: | diagnoza- "coś rzęzi w silniku, trzeba go rozebrać". |
pewnie skladajacemu go skosnookemu dzentelmenowi wpadla sztuczna szczeka do srodka
grzees - 26-01-2010, 22:14
widzę, że nie tylko u mnie pojawił się z tym problem
Dodam, że na chwilę obecną wszystko już u mnie dobrze działa.. Najlepsze to, że samo się naprawiło Pewnie miało na to wpyłw, że wczoraj przejechałem trochę kilometrów no i postałem w korkach ----> czytaj auto nabrało temperatury i może to uzdrowiło ten mój zamek.
pfx - 26-01-2010, 22:52
zebciomc napisał/a: | Opcje mute/hold wykluczyłem, bezpiecznik od wzmaczniacza jest ok (właśnie od niego wróciłem). Dzwoniłem do serwisu, pytałem jakiś reset, to zabronili dotykać... Więc pewnie jest, lecz nie wiadomo gdzie.
Dziwne jest, że widać nazwę stacji lub utworu z cd, postęp, a głośniki nie grają nic a nic, nawet, gdy autko jest w środku nagrzane. |
jak masz możliwość to okręć kokpit i odepnij wszystko od radia na kilka minut (wtyczki) potem zapnik i powinno wrócić do normy - to jest reset Rockforda. Nie zdziw się jak radio zacznie szukać po ruskich, czy amerykańskich falach. Po kilku załączeniach wróci do normy.
XPio - 30-01-2010, 23:28
Pierwszy problem w moim Lancerze DID to dźwięk wydobywający się ze złącza elastycznego wydechu-brzęczy przy hamowaniu. Na pierwszym przeglądzie w ramach gwarancji coś mieli poprawić na wieszakach wydechu...i na chwile przeszło. Jest gwarancja więc to nie moje zmartwienie. A jak wasze wrażenia z działania spryskiwaczy szyby przedniej? moim zdaniem za małe ciśnienie strumienia-przy prędkości 70-80 mimo wysokiego ustawienia dyszy leje po masce. Czy to tak ma być? na czas przeglądu miałem wersję SB1,8 było tak samo...
mazin - 30-01-2010, 23:34
Tak, spryskiwacze są felerne. W czasie postoju sikają mniej więcej w połowie wysokości - a fabrycznie było niżej, tylko poprosiłem o regulację w ASO, w czasie jazdy niestety kicha. Moim zdaniem strumień mógłby być mniejszy, mniej rozproszony, za to ciśnienie większe - co przełożyłoby się na identyczne zużycie płynu ale efektywniejsze mycie w warunkach drogowych, bo płyn trafiałby tam, gdzie powinien, a nie w 1/3 wysokości szyby.
Trik - 31-01-2010, 09:21
W dziale outlandera już podjęto temat. Jest nawet schemat, które elementy z układu spryskiwaczy wyciąć aby zwiększyć ciśnienie na dyszach. Osobiście zaczynam o tym myślec.
gringo66 - 01-02-2010, 08:53 Temat postu: Rdza No i stało się.Zabezpieczyłem podwozie a tu mi pojawia się ognisko rdzy w nadwoziu.I co tu teraz robić czekać jak będzie duży wyprysk rdzy czy zgłosić to już w ASO?
gzesiolek - 01-02-2010, 09:23
GringoXX, na nowym aucie? rdza?
nielicha historia...
Od razu na gwarze do ASO, co jak co, lakier slaby, rysy, odprysk czasem, ale rudej byc nie powinno...
gringo66 - 01-02-2010, 09:25
Jednak na nowym.Jeszcze nie minęło półrocze.
Mr.U - 01-02-2010, 11:02
GringoXX, możesz fotkę zapodać ??
gringo66 - 01-02-2010, 11:22
Mogę tylko :
1.Nie wiem czy będzie widoczne-miejsce to przy zawiasach klapy bagażnika.
2.Do tej pory ni e zapoznałem się z instrukcją załączania zdjęć :oops
|
|
|