Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
archi_voo - 25-09-2010, 15:21
janekzpolic napisał/a: | wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka |
Zgadzam się.
mitsu00 napisał/a: | bo ja akurat mam zamontowany cyfrowy MPEG-4 z Ipmartu razem z Chińczykiem za niecałe 90 USD i dziala idealnie nawet z prędkością 120 km/h. |
Ok, nie wiem nie widziałem Twojego tunera. Nadmieniam jednak, że testowany przeze mnie tuner miał nagrywanie/odtwarzanie USB, wyjścia/wejścia AV, RGB i miał też mpag 2. Ty na wyjeździe za granicę możesz zapomnieć o TV.
mitsu00 - 25-09-2010, 15:31
archi_voo napisał/a: | Ok, nie wiem nie widziałem Twojego urządzenia. Nadmieniam jednak, że testowany przeze mnie tuner miał nagrywanie/odtwarzanie USB, wyjścia/wejścia AV, RGB i miał też mpag 2. Ty na wyjeździe za granicę możesz zapomnieć o TV. |
Nie zupełnie: w Skandynawii dokąd 3-4 razy do roku jeżdżę z racji faktu że tam przemieszkalem prawie 20 lat, sukcesywnie wymieniają standard telewizji cyfrowej z MPEG-2 na nowszy MPEG-4. A dla ścisłości zakupiony i zamontowany tuner ma funkcję dualną czyli obsługuje i MPEG-2 i MPEG-4. Poniżej link do sprzętu o którym mowa:
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=231816
Widzę tylko że chyba cenę podnieśli trochę.....
rezon - 25-09-2010, 16:46
mitsu00 napisał/a: | A tak na serio to pozwolę sobie po raz kolejny stwierdzić że w przypadku Chińczyka współczynnik jakości dźwięku do możliwości, oferowanych funkcjii i ceny jest prawie nie do pobicia na chwilę obecną. | a przynajmniej ja też nie widzę sensownej alternatywy dla ROF'a i mimo, że nie uważam się za audiofila, to zauważyłem poprawę jakości dźwięku po jego zainstalowaniu
13zbyszek13 - 25-09-2010, 20:20
archi_voo napisał/a: | Cha cha chcę to widzieć! Miałem ostatnio na testy dobry chiński tuner cyfrowy kosztował około 870 pln detal z dwoma antenami. Chodził w miarę dobrze. NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy. |
kolego poczekaj jeszcze tydzień i będę mógł się wypowiedzieć na ten temat z praktyki.
Właśnie leci do mnie ten tuner DVB-MPEG4
[ Dodano: 25-09-2010, 20:22 ]
janekzpolic napisał/a: | wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka |
A ty w ogole masz chińczyka że tak głośno krzyczysz , czy tylko się naczytałeś ?
slaw425 - 25-09-2010, 20:46
Panowie,
co daje upgrade softu w ROFie? i skad mozna znalezc nowa wersje softu?
rezon - 25-09-2010, 21:13
13zbyszek13 napisał/a: | będę mógł się wypowiedzieć na ten temat z praktyki.
Właśnie leci do mnie ten tuner DVB-MPEG4 | to się później wypowiedz, jak działa i jakie anteny wstawiłeś - brałeś z ipmart'u?
janekzpolic - 25-09-2010, 22:12
13zbyszek13 napisał/a: | archi_voo napisał/a: | Cha cha chcę to widzieć! Miałem ostatnio na testy dobry chiński tuner cyfrowy kosztował około 870 pln detal z dwoma antenami. Chodził w miarę dobrze. NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy. |
kolego poczekaj jeszcze tydzień i będę mógł się wypowiedzieć na ten temat z praktyki.
Właśnie leci do mnie ten tuner DVB-MPEG4
[ Dodano: 25-09-2010, 20:22 ]
A ty w ogole masz chińczyka że tak głośno krzyczysz , czy tylko się naczytałeś ? | mam chińczyk ze znaczkiem Mitsu założone w salonie
13zbyszek13 - 26-09-2010, 06:47
rezon napisał/a: | brałeś z ipmart'u? |
z rofaudio
[ Dodano: 26-09-2010, 06:49 ]
janekzpolic napisał/a: | mam chińczyk ze znaczkiem Mitsu założone w salonie |
to jednak chyba nie ten sam nie co my mamy ?
janekzpolic - 26-09-2010, 12:50
czort wie czy ten sam czy inny ale jakość wykonania i dźwięk jest tragiczny do tego nie chce mi się połaczyc z IP4
rezon - 26-09-2010, 19:31
13zbyszek13 napisał/a: | z rofaudio | trzeba będzie znowu napisać
13zbyszek13 - 26-09-2010, 19:34
janekzpolic napisał/a: | czort wie czy ten sam czy inny ale jakość wykonania i dźwięk jest tragiczny do tego nie chce mi się połaczyc z IP4 |
Może w tym sprzęcie który ty posiadasz , ja na swój nie narzekam .
mitsu00 - 26-09-2010, 19:51
13zbyszek13 napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | czort wie czy ten sam czy inny ale jakość wykonania i dźwięk jest tragiczny do tego nie chce mi się połaczyc z IP4 |
Może w tym sprzęcie który ty posiadasz , ja na swój nie narzekam . |
"Chińczyków" jest tyle ilu Chińczyków, czyli................. miliardy Jeden do drugiego nie podobny..... Mój gra lepiej niż dobrze za taką kasę.
3r3as3r - 27-09-2010, 13:50
Tux napisał/a: | Będę bardzo wdzięczny - taka rwana muza podczas przejazdu przez miasto, gdzie NAVI gada jak najęta to jakaś masakra. |
poczekaj bo nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem za pierwszym razem. myślałem że nie masz w ogóle dzwięku muzy podczas używania nawigacji. Jeżeli tak jest (leci navi i zero muzy) to wchodzisz w w Setup chinola ---> znowu Setup----> przewijasz na drugą stronę (page 2/3) i ustawiasz AudioNavi - ON. i tyle. Z kolei jak masz muze ale ci rwie podczas nawijki "lektora" to raczej chyba w ustawieniach samej navi musisz poszperać. Nie wiem z jakiej korzystasz więc trudno mi sie odnieść.
Tux - 27-09-2010, 14:28
3r3as3r napisał/a: | Tux napisał/a: | Będę bardzo wdzięczny - taka rwana muza podczas przejazdu przez miasto, gdzie NAVI gada jak najęta to jakaś masakra. |
poczekaj bo nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem za pierwszym razem. myślałem że nie masz w ogóle dzwięku muzy podczas używania nawigacji. Jeżeli tak jest (leci navi i zero muzy) to wchodzisz w w Setup chinola ---> znowu Setup----> przewijasz na drugą stronę (page 2/3) i ustawiasz AudioNavi - ON. i tyle. Z kolei jak masz muze ale ci rwie podczas nawijki "lektora" to raczej chyba w ustawieniach samej navi musisz poszperać. Nie wiem z jakiej korzystasz więc trudno mi sie odnieść. |
To jest tak: leci sobie muza: radio albo mp3; odpalam navigację (IGO8) i od teraz każdy komunikat nawigacji wycisza muzykę na tych kilka sekund. Czyli klucząc po mieście jeden kilku minutowy utwór potrafi być rwany po kilka razy co bardzo irytuje.
regon - 28-09-2010, 19:45
Znacie ten sprzęt?
http://cartuning.kiev.ua/...o&item=ak-00005
|
|
|