To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

archi_voo - 25-09-2010, 15:21

janekzpolic napisał/a:
wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka

Zgadzam się.

mitsu00 napisał/a:
bo ja akurat mam zamontowany cyfrowy MPEG-4 z Ipmartu razem z Chińczykiem za niecałe 90 USD i dziala idealnie nawet z prędkością 120 km/h.

Ok, nie wiem nie widziałem Twojego tunera. Nadmieniam jednak, że testowany przeze mnie tuner miał nagrywanie/odtwarzanie USB, wyjścia/wejścia AV, RGB i miał też mpag 2. Ty na wyjeździe za granicę możesz zapomnieć o TV.

mitsu00 - 25-09-2010, 15:31

archi_voo napisał/a:
Ok, nie wiem nie widziałem Twojego urządzenia. Nadmieniam jednak, że testowany przeze mnie tuner miał nagrywanie/odtwarzanie USB, wyjścia/wejścia AV, RGB i miał też mpag 2. Ty na wyjeździe za granicę możesz zapomnieć o TV.

Nie zupełnie: w Skandynawii dokąd 3-4 razy do roku jeżdżę z racji faktu że tam przemieszkalem prawie 20 lat, sukcesywnie wymieniają standard telewizji cyfrowej z MPEG-2 na nowszy MPEG-4. A dla ścisłości zakupiony i zamontowany tuner ma funkcję dualną czyli obsługuje i MPEG-2 i MPEG-4. Poniżej link do sprzętu o którym mowa:
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=231816
Widzę tylko że chyba cenę podnieśli trochę.....

rezon - 25-09-2010, 16:46

mitsu00 napisał/a:
A tak na serio to pozwolę sobie po raz kolejny stwierdzić że w przypadku Chińczyka współczynnik jakości dźwięku do możliwości, oferowanych funkcjii i ceny jest prawie nie do pobicia na chwilę obecną.
a przynajmniej ja też nie widzę sensownej alternatywy dla ROF'a i mimo, że nie uważam się za audiofila, to zauważyłem poprawę jakości dźwięku po jego zainstalowaniu
13zbyszek13 - 25-09-2010, 20:20

archi_voo napisał/a:
Cha cha chcę to widzieć! Miałem ostatnio na testy dobry chiński tuner cyfrowy kosztował około 870 pln detal z dwoma antenami. Chodził w miarę dobrze. NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy.

kolego poczekaj jeszcze tydzień i będę mógł się wypowiedzieć na ten temat z praktyki.
Właśnie leci do mnie ten tuner DVB-MPEG4

[ Dodano: 25-09-2010, 20:22 ]
janekzpolic napisał/a:
wywalenie nawet milion w sprzęt nie robi z Ciebie audiofila ,widocznie masz problemy z narządem słuchu i stąd te spostrzeżenia na temat brzmienia chińczyka

A ty w ogole masz chińczyka że tak głośno krzyczysz , czy tylko się naczytałeś ?

slaw425 - 25-09-2010, 20:46

Panowie,

co daje upgrade softu w ROFie? i skad mozna znalezc nowa wersje softu?

rezon - 25-09-2010, 21:13

13zbyszek13 napisał/a:
będę mógł się wypowiedzieć na ten temat z praktyki.
to się później wypowiedz, jak działa i jakie anteny wstawiłeś - brałeś z ipmart'u?
janekzpolic - 25-09-2010, 22:12

13zbyszek13 napisał/a:
archi_voo napisał/a:
Cha cha chcę to widzieć! Miałem ostatnio na testy dobry chiński tuner cyfrowy kosztował około 870 pln detal z dwoma antenami. Chodził w miarę dobrze. NIE WIERZĘ, że na tą chwilę można produkować równie dobry tuner ponad połowę taniej. A analog w Polsce był zawsze kiepski i całe szczęście się kończy.

kolego poczekaj jeszcze tydzień i będę mógł się wypowiedzieć na ten temat z praktyki.

[ Dodano: 25-09-2010, 20:22 ]
janekzpolic napisał/a:

A ty w ogole masz chińczyka że tak głośno krzyczysz , czy tylko się naczytałeś ?
mam chińczyk ze znaczkiem Mitsu :lol: założone w salonie
13zbyszek13 - 26-09-2010, 06:47

rezon napisał/a:
brałeś z ipmart'u?

z rofaudio

[ Dodano: 26-09-2010, 06:49 ]
janekzpolic napisał/a:
mam chińczyk ze znaczkiem Mitsu założone w salonie

to jednak chyba nie ten sam nie co my mamy ?

janekzpolic - 26-09-2010, 12:50

czort wie czy ten sam czy inny ale jakość wykonania i dźwięk jest tragiczny do tego nie chce mi się połaczyc z IP4
rezon - 26-09-2010, 19:31

13zbyszek13 napisał/a:
z rofaudio
trzeba będzie znowu napisać :)
13zbyszek13 - 26-09-2010, 19:34

janekzpolic napisał/a:
czort wie czy ten sam czy inny ale jakość wykonania i dźwięk jest tragiczny do tego nie chce mi się połaczyc z IP4

Może w tym sprzęcie który ty posiadasz , ja na swój nie narzekam .

mitsu00 - 26-09-2010, 19:51

13zbyszek13 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

Może w tym sprzęcie który ty posiadasz , ja na swój nie narzekam .

"Chińczyków" jest tyle ilu Chińczyków, czyli................. miliardy :finga: Jeden do drugiego nie podobny..... Mój gra lepiej niż dobrze za taką kasę.

3r3as3r - 27-09-2010, 13:50

Tux napisał/a:
Będę bardzo wdzięczny - taka rwana muza podczas przejazdu przez miasto, gdzie NAVI gada jak najęta to jakaś masakra.

poczekaj bo nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem za pierwszym razem. myślałem że nie masz w ogóle dzwięku muzy podczas używania nawigacji. Jeżeli tak jest (leci navi i zero muzy) to wchodzisz w w Setup chinola ---> znowu Setup----> przewijasz na drugą stronę (page 2/3) i ustawiasz AudioNavi - ON. i tyle. Z kolei jak masz muze ale ci rwie podczas nawijki "lektora" to raczej chyba w ustawieniach samej navi musisz poszperać. Nie wiem z jakiej korzystasz więc trudno mi sie odnieść.

Tux - 27-09-2010, 14:28

3r3as3r napisał/a:
Tux napisał/a:
Będę bardzo wdzięczny - taka rwana muza podczas przejazdu przez miasto, gdzie NAVI gada jak najęta to jakaś masakra.

poczekaj bo nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem za pierwszym razem. myślałem że nie masz w ogóle dzwięku muzy podczas używania nawigacji. Jeżeli tak jest (leci navi i zero muzy) to wchodzisz w w Setup chinola ---> znowu Setup----> przewijasz na drugą stronę (page 2/3) i ustawiasz AudioNavi - ON. i tyle. Z kolei jak masz muze ale ci rwie podczas nawijki "lektora" to raczej chyba w ustawieniach samej navi musisz poszperać. Nie wiem z jakiej korzystasz więc trudno mi sie odnieść.

To jest tak: leci sobie muza: radio albo mp3; odpalam navigację (IGO8) i od teraz każdy komunikat nawigacji wycisza muzykę na tych kilka sekund. Czyli klucząc po mieście jeden kilku minutowy utwór potrafi być rwany po kilka razy co bardzo irytuje.

regon - 28-09-2010, 19:45

Znacie ten sprzęt?

http://cartuning.kiev.ua/...o&item=ak-00005