To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Elegance by Deejay

sveno - 20-02-2012, 23:46

deejay napisał/a:
Bo ja ¶migam grzecznie :P
Dużo dyskutowali¶my na spocie w Wierchomli o tym, że bananowy ¶rodek z pakietem Nardi, a także drewienko na konsoli i automat czyni z Galanta dziadkowóz :)
Co do spalania to wracaj±c z gór na pierwszych 50km (do tankowania) UKP pokazał ¶rednie spalanie 8.8l/100km LPG :) po 150km zrobiło się 9.8 ale to i tak nieĽle :) jak na górzyst± trasę 3 osoby na pokładzie i pełny bagażnik.

Z innej beczki: deejay, Ty z tyłu masz sprężyny przednie czy standard?

deejay - 20-02-2012, 23:55

sveno napisał/a:
Z innej beczki: deejay, Ty z tyłu masz sprężyny przednie czy standard?

Standard i amorki Monroe , ale powoli szykuje sie do zmiany kpl :wink:

sveno - 20-02-2012, 23:59

deejay napisał/a:
ale powoli szykuje sie do zmiany kpl :wink:
przy tej nadwadze to wcale się nie dziwie :)
a poważnie to zdarza Ci się jezdzić z kompletem pasażerów na pokładzie i jakim¶ tam bagażem? Auto wtedy jest dobrze przeładowane :roll:

deejay - 21-02-2012, 00:05

sveno napisał/a:
deejay napisał/a:
ale powoli szykuje sie do zmiany kpl

przy tej nadwadze to wcale się nie dziwie

Nie dlatego ze "oberwały" tylko dla swojego psychicznego komfortu :wink:

deejay - 21-02-2012, 00:07

sveno napisał/a:
a poważnie to zdarza Ci się jezdzić z kompletem pasażerów na pokładzie i jakim¶ tam bagażem? Auto wtedy jest dobrze przeładowane

Raptem kilka razy do roku , na co dzień smigam sam do roboty robi±c ok 40 km dziennie , czasem rodzinka w kpl na wycieczkę .

Anonymous - 21-02-2012, 00:36

sveno, ja mam fabryczny zawias jeszcze i do tego butlę w bagażniku która pusta waży 30kg a wchodzi do niej 63L gazu więc można liczyć że prawie cały czas te 100kg za tyln± o¶k± leży. Póki co jest bardzo ok, jak lecieli¶my do chorwacji to oba pełne zbiorniki + 3 pasażerów i bagażnik po sufit, trochę siedział ale nawet nie obcierał moich wystaj±cych felg, moim zdaniem jak na co dzień nie wozisz w bagażniku nic ciężkiego to nie warto.
sveno - 21-02-2012, 00:45

Derpin napisał/a:
moim zdaniem jak na co dzień nie wozisz w bagażniku nic ciężkiego to nie warto.
ja pytam, bo chodzi o moje auto-tył mi siedzi. Chcę włożyć przednie sprężyny na tył, a na przód kupić nowe, tylko słyszałem, że po takim zabiegu tył jest bardzo sztywny, cierpi na tym komfort jazdy i prowadzenie. Czekam na odpowiedĽ od Robertadg bo on ma chyba tak u siebie.
m6riano - 21-02-2012, 02:26

SPIDER-ek napisał/a:
A to nie wiecie że na zimę każdy trochę musi przytyć, żeby było cieplej:)
Ale 220kg to trochę dużo:)

dobrze że nie schudł, bo:
http://www.youtube.com/watch?v=h04UBP-179s
:lol:

dawidoski13 - 21-02-2012, 07:30

deejay napisał/a:

Standard i amorki Monroe , ale powoli szykuje sie do zmiany kpl

Tzn, że nie masz nivo :?:

robertdg - 21-02-2012, 07:53

sveno napisał/a:
ja pytam, bo chodzi o moje auto-tył mi siedzi. Chcę włożyć przednie sprężyny na tył, a na przód kupić nowe, tylko słyszałem, że po takim zabiegu tył jest bardzo sztywny, cierpi na tym komfort jazdy i prowadzenie. Czekam na odpowiedĽ od Robertadg bo on ma chyba tak u siebie.
Oj tam, oj tam, jak auto jest niezaładowane to będzie kangurzyć (z logiczego punktu widzenia, ale nigdy tego nie sprawdzałem), na komfort jazdy i prowadzenie nie narzekam.

:arrow: http://forum.mitsumaniaki...1015610#1015610

deejay - 21-02-2012, 11:20

dawidoski13 napisał/a:
deejay napisał/a:

Standard i amorki Monroe , ale powoli szykuje sie do zmiany kpl

Tzn, że nie masz nivo :?:

Po drugim lifcie nie bylo .

Torp12 - 21-02-2012, 20:52

Sveno widziales mojego?? Ja wprawdzie nie mam podtlenku ale gal stoi wysoko, a amory i sprezyny troche maja. Moim zdaniem nie kombinuj tylko wsadz normalnie nowe amory i sprezyny na tyl i Ci sie podniesie;]
sveno - 21-02-2012, 21:59

Torp12 napisał/a:
Sveno widziales mojego??
nie widziałem i nie chce ogladać, jestem w 100% hetero :) chyba, że mówisz o samochodzie :P
Torp12 napisał/a:
Moim zdaniem nie kombinuj tylko wsadz normalnie nowe amory i sprezyny na tyl i Ci sie podniesie;]
amorki mam nowe tzn maj± jakie¶ 3tys km, żałuje bardzo, że przy okazji nie wymieniłem też sprężyn :( Muszę znale¶ć co¶ twardszego od serii bo raz że mam LPG a dwa, że często jeżdżę załadowany 4-5osób i duzo bagażu.
deejay - 23-02-2012, 21:22

Dzisiaj dotarły zestawy naprawcze zacisków tylnej osi , wiec nie ma co sie obijać tylko brać sie za robotę :wink:

Zaciski zregenerowane , jutro linia diadnostyczna i bedzie wszystko jasne czy jest ok .

gigant87 - 23-02-2012, 21:35

Widzę, że zestaw naprawczy taki jak u mnie- tłoczek 35mm. :)