To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Hugo - 03-09-2012, 15:08

sveno napisał/a:
myślę o Twoich Eibachach, na tył do mnie
Niestety już nieaktualne. Mało tego, wiem, że już jeżdżą z powodzeniem w innym Galu.
Torp12 - 03-09-2012, 19:57

Ten kolor Galanta jest nietypowy i auto zwraca na siebie uwage:) Naprawde fajny egzemplarz.

Powala mnie tez stan lakieru jak na 96? rok o ile sie nie myle:)

sveno - 03-09-2012, 23:10

Torp12 napisał/a:
Naprawde fajny egzemplarz.
thx

a teraz przyznawać się ile osób po przeczytaniu mojego ostatniego postu w temacie Torpa, a potem po przeczytaniu jego w moim pomyślało: "oho teraz się zacznie włażenie sobie w wiecie co"? :)
Torp12 napisał/a:
Powala mnie tez stan lakieru
że co Cię powaliło? :) Chyba te rysy i wgniotki :evil:
Torp12 napisał/a:
na 96? rok o ile sie nie myle:)
nie no aż taki stary nie jest, 4 lipca 97r opuścił fabrykę.
Owczar - 03-09-2012, 23:18

Wazelina pełną gębą :P

Ale jak sobie już włazimy w tyłki, to muszę przyznać, że przez ostatni rok dopieściłeś swojego galanta :)

sveno - 04-09-2012, 01:00

ustrzelone na zlocie:

Tomek - 04-09-2012, 07:26

sveno napisał/a:

a teraz przyznawać się ile osób po przeczytaniu mojego ostatniego postu w temacie Torpa, a potem po przeczytaniu jego w moim pomyślało: "oho teraz się zacznie włażenie sobie w wiecie co"? :)

początkowo nikt tak nie pomyślał, ale po tym co napisałeś to wielu się zastanowi :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 04-09-2012, 09:29

sveno napisał/a:

ustrzelone na zlocie:

nawet bandzior sie zalapal :)

sveno - 06-09-2012, 11:48

z kronikarskiego obowiązku:

to jest ten sam zderzak :)

tył trochę się zmienił :)

zapomniałem dodać, że przy montażu zderzaka wyszedł zonk z wydechem jak u Torpa12 :)
Na szybko wstawiliśmy to co było pod ręką czyli starą końcówkę z Audi A3, mi się nawet podoba.

Torp12 - 06-09-2012, 12:02

NO to dorabianie tych plastikow przez Twojego brata jest imponujace naprawde:) Oby tylko to bylo trwale a nie odpadlo na jakiejs wiekszej dziurze:)

Co do rury to ja to przewidzialem ale jak robili wydech to zrobili skuche i trzeba bylo cofnac, ale mam powiedziane ze moge przyjechac i zrobia dluzsza:) U Ciebie ta koncowka bardzo fajna, az mialem sie na zlocie spytac co to za twor:)

Mam tylko uwage co do spojlera. Moim zdaniem jest na takiej samej wysokosci na blotnikami jak byl u mnie pierwotnie. Skonczylo sie to obtarciami. Jak niechcesz ruszac spojlera juz to odkrec troche gumki od klapy to sie lekko zawsze uniesie.

sveno - 06-09-2012, 20:16

Torp12 napisał/a:
Mam tylko uwage co do spojlera. Moim zdaniem jest na takiej samej wysokosci na blotnikami jak byl u mnie pierwotnie
spoiler jest 0.5cm nad błotnikami i nie ma prawa obcierać o nie, został specjalnie podpiłowany przed malowaniem i położony na gumach.
Torp12 napisał/a:
NO to dorabianie tych plastikow przez Twojego brata jest imponujace naprawde:)
mówiłem że to nasz Chip Foose :)
Torp12 napisał/a:
Oby tylko to bylo trwale a nie odpadlo na jakiejs wiekszej dziurze:)
przód przeżył zimę i żyłby dalej gdyby nie lis w Miechowie :( jak będzie z tyłem? Pożyjemy zobaczymy.
danino88 - 06-09-2012, 21:19

dobra robota :) jeszcze tylko 2 rzeczy by się przydały :)
Mare - 06-09-2012, 21:29

Tak sveno ale pamiętaj, że przy zamykaniu bagażnika klapa ugina się lekko na uszczelce domykając mechanizm więc może się zdarzyć, że mocniej klapniesz i ci walnie o lakier :D no chyba, że to przewidziałeś :D
Torp12 - 06-09-2012, 22:02

Ten spojler nie jest z tytanu:) Jadac 140 dogina sie i te 0,5 cm niewiadomo czy starczy :P
Owczar - 06-09-2012, 22:16

Torp12 napisał/a:
Ten spojler nie jest z tytanu:) Jadac 140 dogina sie i te 0,5 cm niewiadomo czy starczy

Ale dałeś :P Bez przesady, tam nie ma prądów pionowych, raczej opływają go a nie naciskają. Zresztą w sedanie nie ma tam dużych oporów ze strony powietrza. Brat wozi na klapie antene do CB na magnesie i przy 240 mu nie spadła :P

polaff - 06-09-2012, 22:30

Owczar napisał/a:
240 mu nie spadła
moja z dachu kombi przy 230 nie spada więc nie widzę związku :mrgreen: