To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

Nacz - 16-05-2017, 16:15

Fajnie to leży, kolega wrzuciłby więcej fotek na nowych kółkach?
MKV - 17-05-2017, 04:06

Nacz napisał/a:
Fajnie to leży, kolega wrzuciłby więcej fotek na nowych kółkach?

Przez nowe masz na myśli białe 18" czy czerwone 17" bo w zakupie i montażu dzieli je jakiś miesiąc czy dwa ;)

Nacz - 18-05-2017, 07:18

Mi chodzi o białe 18", ale z czerwonymi też może być ;)
MKV - 04-06-2017, 18:01

W piątek Białas dostał upgrade hamulców z przodu.
Trafiły tam zwrotnice z przedlifta z rozstawem śrub 130mm, dwutłoczkowe zaciski z Outlandera II oraz tarcze 294mm Dokuji RS wraz z klockami Dokuji (przylegały do tarczy większą powierzchnią niż Bosch).
Pierwsze wrażenia to duże lepsza reakcja na naciśnięcie hamulca mniej więcej jak w nowych samochodach.

Krzyzak - 05-06-2017, 08:42

MKV napisał/a:
Pierwsze wrażenia
mam takie same wrażenia z hamulców z O2 - tylko zestaw wybrałem Textar - hamuje po muśnięciu pedału (pedała??)
wczoraj jednak zrobiłem regenerację prawego zacisku bo ewidentnie dolny tłoczek gorzej pracował i po wyhamowaniu do 0 oraz ruszeniu piszczało... może to też być kwestia braku shimmy w klockach Textar

Owczar - 05-06-2017, 11:32

Biorąc pod uwagę efektywny promień, to siła hamowania przy tym samym nacisku zwiększyła się o niecałe 7%- na takie zmiany może wpłynąć nawet wymiana na inne klocki i tarcze w tym samym wymiarze. Na pewno będzie teraz lepiej przy testach obciążeniowych.
MKV - 12-07-2017, 18:59

No i czarne felgi zrobiły papa... szkoda, że nie zostały w klubie :(
Fotka ku pamięci....

MKV - 14-07-2017, 13:32

Mój Misiek to chyba zboczuch bo wczoraj wieczorem bez ostrzeżenia postanowił bezwstydnie wytrysnąć olejem na wszystkie strony od strony rozrządu :-(
Pewnie jakiś uszczelniacz wału czy coś... Rozrząd robiony w zeszłym roku. :-(
A do 300tys km brakuje ledwo 600km...

Krzyzak - 14-07-2017, 21:54

Sprawdź bo simmeringi to pierwsi podejrzami, ale u znajomego puściły te metalowe dekielki wciskane jako zaślepki otworów technicznych.
Matejko - 15-07-2017, 10:19

Krzyzak napisał/a:
ale u znajomego puściły te metalowe dekielki wciskane jako zaślepki otworów technicznych.

tzw. brok

Owczar - 15-07-2017, 23:05

U mnie w dieslu wymieniałem dwa broki, ale w sekcji chłodzenia. Poprzedni właściciel chyba sporo jeździł na wodzie i korozja się za nie wzięła. Ale w sekcji olejowej to raczej małoprawdopodobne. Uszczelniacze chyba bardziej prawdopodobne.
MKV - 18-07-2017, 20:42

Uszczelniacz wału korbowego był wymieniany półtora roku temu raze z rozrządem ale po przejechaniu okł 25tys km dosłownie pękł z nieznanych przyczyn.
Dla chłopaków z Serwisu MitsuManiaków ogromne brawa i podziękowania za szybkie działanie bo ludzi umawiają już na sierpień ale zostawiłem samochód w piątek rano (bo co mogłem innego zrobić) i w wolnej chwili którą udało im się jakimś cudem wygospodarować wymienili winowajcę, odtłuścili wszystko, wymienili oczywiście prewencyjnie pasek rozrządu i wczoraj po południu samochód był już gotowy do odbioru. Brawo SMM! :)

Krzyzak - 19-07-2017, 09:18

MKV napisał/a:
dosłownie pękł z nieznanych przyczyn
hmmm - może powierzchnia wału była chropowata? - ja zawsze poleruję specjalną gąbką polerską do stali chromowanej
deejay - 19-07-2017, 10:46

MKV napisał/a:
Uszczelniacz wału korbowego był wymieniany półtora roku temu raze z rozrządem ale po przejechaniu okł 25tys km dosłownie pękł z nieznanych przyczyn.

Miałem to samo u siebie w Galancie , kiedyś opisałem na forum mój przypadek .

http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=3495

MKV - 01-08-2017, 14:19

W weekend Białąsowi stuknęło 300tys km przebiegu. Na urodziny poza większymi hamulcami (malowanymi proszkowo na czerwień RAL 3020) dostanie również przewody z w stalowym oplocie :)