To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT VIII

grzesiopol - 10-06-2013, 17:36

Noooo juz w niedzielę na stałym miejscu o 15.00
_Slawek_ - 10-06-2013, 18:50

Dzień dobry :)

inq napisał/a:
_Slawek_, ale jeszcze trzeba za coś kupić ten dom na wsi. Codzienne utrzymanie raczej taniej wychodzi, ale do momentu jak coś się zużyje (piec, dach, itp.).
Bez przesady, jak często się wymienia piec lub dach? Remont co jakiś czas to i w bloku trzeba zrobić. Odnośnie dachów Tomasek może nam tu referat strzelić ;)
inq napisał/a:
Jak by ktoś zamienił swój mały biały domek na wsi, na moje M3 to jutro już jestem spakowany.
Tylko co to za atrakcja takie M3 dla kogoś kto zaznał już zalet mieszkania na wsi? A robiłeś coś w tym kierunku żeby się zamienić czy czekasz po prostu na oferty? ;)
inq napisał/a:
Niestety to nie jest takie proste.
No pewnie, że nie. Po pierwsze potrzeba motywacji żeby w ogóle zacząć.

Proszę bardzo jakie okazje ;)
Mieszkanie na sprzedaż, Brzeziny; Powierzchnia: 108 m²; 4-pokojowe; Cena: 155 000 PLN
W pięknym zabytkowym pałacyku wielorodzinnym (8 mieszkań), położonym w malowniczej, spokojnej miejscowości przy trasie Lublin - Chełm, na działce o powierzchni 45 arów.
I na koniec, całkiem gratis - Radek79 za sąsiada :D (Odległości: do/z: Lublina (50 km), Chełma (20 km), Siedliszcze (2 km).)

[ Dodano: 10-06-2013, 18:52 ]
grzesiopol napisał/a:
Noooo juz w niedzielę na stałym miejscu o 15.00

Powinniśmy akurat zdążyć wrócić ;)

tomasek - 10-06-2013, 18:57

_Slawek_ napisał/a:
Odnośnie dachów Tomasek może nam tu referat strzelić ;)
Bardzo proszę :mrgreen:
Potrzebujemy parę desek,kawałek blachy,kilka gwożdzi,parę wkrętów,silikonik i gotowe :twisted:

[ Dodano: 10-06-2013, 19:01 ]
Apropo dachów,podpowie ktoś gdzie można najlepiej i najtaniej kupić piekarnik i płytę gazową do zabudowy :mrgreen:
Pilnie potrzebuję :!:

bastek - 10-06-2013, 19:23

bry
aquapark-warto. jak zobaczyłem minę Bartka w trakcie - warto

:)

dach - moi fachowcy jeszcze jakieś drabiny potrzebowali. Tomek, Ty wolisz bez? :mrgreen:
jeszcze mnie na jakąś folię naciągnąli :mrgreen:

tomasek napisał/a:
Apropo dachów,podpowie ktoś gdzie można najlepiej i najtaniej kupić piekarnik i płytę gazową do zabudowy

z ceneo.pl
moja przyszła z agito.pl....
piekarnik - z wodotrysków - takie wysuwane na teleskopach półki, jedna wystaczy. fajna. płytę mam whirpoola - najtańsza była...
okap z noeonetu

z kosztów za m2, jak p[oliczę ilość całości - czyli ile poszło mi paneli i terakoty - to grosze. mi wyjdzie na poziomie mieszkania rodziców - 70m2 w bloku, vs moje 170 użytkowej...

poza tym dzieńdobry znów mi zaworki padają. nie lubi gazu ten silnik.
chyba podjadę do kogoś, kogo Przemek (plecho) poleca, zobaczę

W@sio - 10-06-2013, 19:36

Odnośnie płyt palnikowych - nie polecam BEKO, moja ma 4 lata, szkło jest ładne, ale trudne w utrzymaniu w czystości, a kurki - to jakaś pomyłka, po miesiącu zaczęły odpadać :/

Za to piekarnik do zabudowy Elektrolux'a jak najbardziej, może nie ma fajerwerków, ale spełnia swoje zadanie i fajnie mi się w nim ciasta piecze :)

tomasek - 10-06-2013, 19:46

Tak właśnie porównuję co wychodzi lepiej,oddzielnie czy w komplecie :?: :wink:
Ciężko jest utrzymać w czystości czarny panel gazowy :?:

radek79 - 10-06-2013, 20:27

_Slawek_ napisał/a:
W pięknym zabytkowym pałacyku wielorodzinnym (8 mieszkań), położonym w malowniczej, spokojnej miejscowości przy trasie Lublin - Chełm, na działce o powierzchni 45 arów.
I na koniec, całkiem gratis - Radek79 za sąsiada :D (Odległości: do/z: Lublina (50 km), Chełma (20 km), Siedliszcze (2 km).)

wiem gdzie to jest warte góra 100tysi i za tyle byś pewnie kupił :wink: ale ja za sąsiada bez cenne :mrgreen:

Jaro1974 - 10-06-2013, 21:03

Dobry wieczór na chwilę :wink:
W@sio - 10-06-2013, 21:59

@Tomasek - czarny panel gazowy wygląda fajnie... ale uwierz mi na słowo, doczyścić to, zwłaszcza gdy jest szklane, to dramat, wiecznie wygląda jak brudne, w zasadzie tylko jak było nowe wyglądało jak czyste
tomasek - 10-06-2013, 22:11

Wasio właśnie tego się obawiałem :evil: ,dzięki za info :mrgreen:
bastek - 10-06-2013, 23:36

srebrne też ciężko, białe najłatwiej, ale kijowo wygląda.
piekarnik amica

a czy komplet? tzn jednej firmy? dla mnie wszystko jedno. i tak piekarnik usatwisz gdzie indziej niż płyta-bo piekarnik pójdzie wyżej, prawda? ja mam dół piekarnika (dno) na 80 cm - nie trzeba się schylać

radek79 - 11-06-2013, 06:47

powitać :wink:
Yoshiko - 11-06-2013, 07:55

zawitać i powitać :)
Jaro1974 - 11-06-2013, 08:08

Dzień dobry :wink:
grzesiopol - 11-06-2013, 08:42

Dzień dobry
Co do sprzętu kuchennego to wybierałbym między Mastercookiem a Electroluxem ze wskazaniem na Mastercooka, sprzęt typu Bosh, Siemens juz dawno sie skończył bo robiony jest w róznych zakładach w całej europie i to juz nie jest to a jeżelii już ktos ma dużo kasy do wydania to nawet znajdzie cos dla siebie u Mastercooka i Electroluxa.