Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 31-07-2011, 23:12
Dobra Darku przestań już! Kupię małe WD-40 i przepłuczę dla spokoju kanały olejowe podczas montażu nowych popychaczy. Nowe popychacze przed montażem napełnić ON? Powiedz mi jeszcze czy w wałkach dźwigienek zaworowych też są jakieś kanały do przepłukania?
misiek510 - 31-07-2011, 23:18
Że przerwę ^^ Hugo powiedz mi do czego podłączyłeś podświetlenie na nogi(str 32), bo rozglądałem się przy czujniku drzwi i do niego w sumie idą 3 kabelki ;P żółty, zielony i kawałek od wtyczki czarny i ten czarny idzie do przodu więc jak by się okazało że do niego to by było na rękę ^^
tak to wygląda
Krzyzak - 01-08-2011, 06:03
| Hugo napisał/a: | | Nowe popychacze przed montażem napełnić ON? Powiedz mi jeszcze czy w wałkach dźwigienek zaworowych też są jakieś kanały do przepłukania? |
pewnie że napełnić
nie pamiętam, jak to jest w 4G63, ale w V6 wszystko jest podłączone do magistrali olejowej - zauważ po zdjęciu wałków, że tam są dziurki w głowicy - tamtędy olej płynie do dźwigienek i napełnia popychacze
wszystko wymocz w ropie i przedmuchaj sprężonym powietrzem - nie używaj WD40
Hugo - 01-08-2011, 09:01
| misiek510 napisał/a: | | Hugo powiedz mi do czego podłączyłeś podświetlenie na nogi | Pasażerów z tyłu do kabli od lampek w tylnych słupkach (biegną wzdłuż progów), a podświetlenie kierowcy i pasażera do wielofunkcyjnego ściemniacza oświetlenia wnętrza i gasną i zapalają sie na 13 różnych sposobów.
Hugo - 01-08-2011, 22:20
Popychacze są już do odbioru. Planuję jutro rano po nie podskoczyć i zamontować. Poza tym z nudów wziąłem się za czyszczenie i lakierowanie felg zimowych. Dwie już oczyszczone z grubsza szczotką na wiertarce i wykończeniowo papierem ściernym i nałożona pierwsza warstwa podkładu. Czeka już czarny Motip w spray-u z połyskiem, a może inny kolor? Biały? Nie...
Andrew - 02-08-2011, 06:48
| Hugo napisał/a: | | a może inny kolor? Biały? | Czarny będzie w sam raz Biały be
Tomii - 02-08-2011, 10:59
| Hugo napisał/a: | | Nowe popychacze przed montażem napełnić ON? |
japaneze mówił że przed montażem opróżnić więc sam już nie wiem, a też się szykuję do wymiany jak w końcu do mnie dotrą.
Hugo - 02-08-2011, 11:36
| Tomii napisał/a: | | japaneze mówił że przed montażem opróżnić | Że co?
Tomii - 02-08-2011, 11:50
| Hugo napisał/a: | | Tomii napisał/a: | | japaneze mówił że przed montażem opróżnić | Że co? |
też się zdziwiłem, ale teoretycznie same się powinny napełnić po odpaleniu silnika
Hugo - 02-08-2011, 22:04
| Tomii napisał/a: | | teoretycznie same się powinny napełnić po odpaleniu silnika | A u mnie w ogóle się nie napełniły i szlak je trafił. Mam nadzieję, bo jak nie to mam problem z silnikiem.
P.S. Jutro rano o godz. 4.00 idę na polowanie, jak wróce wywalam tylną zawiechę (obie zwrotnice), które jadą na prasę na wyciśnięcie dwóch dolnych tulei oraz do wymiany prawe tylne łożysko. W miedzyczasie zostanie odświeżony stabilizator (polakierowany w czarny połysk) oraz wahacze dolne poprzeczne i mimośrodowe(również w czarny połysk). Przy okazji zawiezienia zwrotnic na prasę odbiór popychaczy i w międzyczasie montaż i oby się uciszyły, bo jak nie to załamka totalna.
robertdg - 03-08-2011, 07:00
| Hugo napisał/a: | | jak wróce wywalam tylną zawiechę (obie zwrotnice), które jadą na prasę na wyciśnięcie dwóch dolnych tulei | Ciekaw jestem w jaki sposób zostaną te tuleje wyprasowane, tylko przez to, że ułożenie tych uchwytów jest tak niezgrabne, że nie wyobrażam sobie aby podeszło pod jaką kolwiek prase
Hugo - 03-08-2011, 11:30
| robertdg napisał/a: | | Ciekaw jestem w jaki sposób zostaną te tuleje wyprasowane, tylko przez to, że ułożenie tych uchwytów jest tak niezgrabne, że nie wyobrażam sobie aby podeszło pod jaką kolwiek prase | Właśnie wracam od ślusarza. Jego słowa: "Nie ma problemu". Jutro o 12.00 odbiór.
robertdg - 03-08-2011, 18:53
Tradycyjną prasą tego nie zrobi, prędzej srubami i tulejami
stary alfer - 04-08-2011, 08:28
Jak przebiegła akcja z popychaczami?
Hugo - 04-08-2011, 22:56
| robertdg napisał/a: | | Tradycyjną prasą tego nie zrobi, prędzej srubami i tulejami | Nie wiem jak to zrobił, ale zrobił i tuleje stare wywalił i łożysko nowe wcisnął na piastę. Dzisiaj było gotowe, a ja nawet nie miałem czasu odebrać. Jutro 3 dzień jak Gal stoi tyłkiem do góry na kobyłkach... | stary alfer napisał/a: | | Jak przebiegła akcja z popychaczami? | Nic nie robiłem z powodu j/w, jeśli nie popada deszcz to do końca tygodnia go nie złożę, chyba, że w nocy. Co mogę napisać to nowe popychacze są zapakowane każdy w osobnej folii i każdy jest twardy jak kamień, więc takie będę montował. Nie wiem tylko, i sprzedawca też nie, kto jest ich producentem, mówi, że chyba Made in Korea. Na każdej folii jest naklejka i symbol chyba OP 5001, ale nie jestem pewien. Jak wszystko porobię to dam znać...
|
|
|