Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mitsu00 - 28-09-2010, 20:05
Przecież to Chińczyk którego 85 stron tego wątku dotyczy.....
regon - 28-09-2010, 20:44
mitsu00 napisał/a: |
Przecież to Chińczyk którego 85 stron tego wątku dotyczy..... |
mitsu00 a ten pierwszy?
http://www.niko-ukraine.com.ua/page_371.html
mitsu00 - 28-09-2010, 21:40
MMIS sprzedawany przez ASO. Niewarty zachodu za prawie 9 tauzena ze wszystkimi dodatkami co Chińczyk ma w standardzie.
rezon - 29-09-2010, 07:53
regon napisał/a: | Znacie ten sprzęt? | gdzieś go już widziałem ostatnio....
[ Dodano: 29-09-2010, 08:30 ]
ps. popatrzcie na ten link http://www.alibaba.com/tr...iewAllCategory= 8 stron sprzętu do Outka
13zbyszek13 - 29-09-2010, 08:48
regon napisał/a: | Znacie ten sprzęt? |
dosyć dobrze
Anonymous - 29-09-2010, 20:22
Do wczoraj jeszcze byłem zdania, że za te pieniądze warto jest wejść w posiadanie "chińczyka".
Niestety wczoraj padł mi moduł GPS.
Objawy identyczne, jak opisywane tu na forum jakiś czas temu. Teraz wożę w samochodzie "klocka" który może i fajnie wygląda - ale navi nie działa, radio działa - ale jakość jego odbioru jest na poziomie Safari, albo i gorsze...
Dobrze, że nie sprzedałem oryginalnego Rockforda.
Dla tych, którzy jeszcze nie kupili Chińczyka - zastanówcie się dwa razy.
mitsu00 - 29-09-2010, 20:24
Pe.te napisał/a: | Niestety wczoraj padł mi moduł GPS. |
Grzesq wymieniał moduł na gwarancji...... Dostał nowy kurierem.
Anonymous - 29-09-2010, 20:49
mitsu00 napisał/a: | Grzesq wymieniał moduł na gwarancji...... Dostał nowy kurierem. |
Tak, wiem. Już napisałem do ROF'a w tej sprawie...
Jeśli uznają mi to na gwarancji (mam taką nadzieję) - to postaram się przy okazji przesyłki wykombinować coś w temacie softu do upgrade do nowszej wersji...
Grzesq - 01-10-2010, 08:16
Pe.te napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Grzesq wymieniał moduł na gwarancji...... Dostał nowy kurierem. |
Tak, wiem. Już napisałem do ROF'a w tej sprawie...
Jeśli uznają mi to na gwarancji (mam taką nadzieję) - to postaram się przy okazji przesyłki wykombinować coś w temacie softu do upgrade do nowszej wersji... |
Witaj w klubie Mnie tydzień temu znowu padł moduł GPS - objawy : nie widać urządzenia GPS w programach, w ustawieniach w ROFie jest pusto .Czekam juz kilka dni na ich decyzję co i jak dalej robimy. Naszczęscie NAVI używam bardzo rzadko, zdecydowanie częściej DVD i TV , ale można się wkurzyć.
Pe.te daj znać jak dostaniesz jakieś info od nich.
13zbyszek13 - 01-10-2010, 08:21
Grzesq napisał/a: | Witaj w klubie Mnie tydzień temu znowu padł moduł GPS - |
Chłopie ty to masz szczęście
Anonymous - 01-10-2010, 21:30
Grzesq napisał/a: | Pe.te daj znać jak dostaniesz jakieś info od nich. |
Na razie w Chinach jest 7 dni święta...
A w ramach gwarancji dostałeś dokładnie taki sam moduł, jaki miałeś zainstalowany "fabrycznie" ?
Grzesq - 01-10-2010, 23:01
Pe.te napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Pe.te daj znać jak dostaniesz jakieś info od nich. |
Na razie w Chinach jest 7 dni święta...
A w ramach gwarancji dostałeś dokładnie taki sam moduł, jaki miałeś zainstalowany "fabrycznie" ? |
Z tym świętem to nie wiedziałem , bo już po woli się wkurzałem że nie odpisują...
Tak moduł, który przysłali był identyczny z tym, który był w radiu. To jest cała płytka, wyglądająca jak karta. Do wymiany nie trzeba nic lutować, ale dostęp do niej jest trudny.
Poczekajmy jakie będzie ich stanowisko i może wspólnie coś podziałamy z przesylką ?
13zbyszek13 - 02-10-2010, 11:19
Tux napisał/a: | Trochę głupio sobie odpowiadać, ale może sie to przydać kolejnym zamawiającym. Nowe ROFy nie mają magicznego kodu "1234"/"123" właczającego/wyłączającego wewnętrzny wzmacniacz. W przypadku zmiany (tak jak u mnie) należy zupgrade'ować cały soft urządzenia. Trwa to około 10 minut.
Dla zainteresowanych mój soft po upgrad'zie: |
Jak dostałeś nowego rof to był w komplecie
* tuner TV analogowy ?
* mikrofon do telefonu ?
* jakaś instrukcja ?
* czy był zapakowany w kartonie makulaturowym ?
Anonymous - 02-10-2010, 21:07
Grzesq napisał/a: | Tak moduł, który przysłali był identyczny z tym, który był w radiu. To jest cała płytka, wyglądająca jak karta. Do wymiany nie trzeba nic lutować, ale dostęp do niej jest trudny. |
Ano właśnie...
Bo aktualnie w ROF mają "nową wersję modułu GPS", gdyż jak się okazało dotychczasowy moduł jest podobno problematyczny.
Przynajmniej taką informację otrzymałem z od nich mailowo.
Czy faktycznie "nowy moduł" różni się czymkolwiek od "starej wersji" bedę mógł ocenić jak (jeśli) moduł na wymianę dotrze...
13zbyszek13 - 03-10-2010, 09:31
Rof z nowym softem to zupełnie inne urządzenie od poprzedniego.
Ma inne podłączenia do samochodu i osprzętu jak również do ekranu LCD
|
|
|