Nasze Miśki - Jak wino...
Owczar - 06-09-2012, 22:37
polaff, tylko że ta na dachu przy 180 potrafiła się odklejać. A inna sprawa, gdzie znalazłeś taką górę, żeby rozpędzić kombi z AT do 230km/h?
polaff - 07-09-2012, 06:30
Owczar napisał/a: | 230km/h | licznikowe - około 210-215 z navi
polaff - 07-09-2012, 06:31
Owczar napisał/a: | dachu przy 180 potrafiła się odklejać | nie wiem jakiej anteny używasz ale moja spokojnie trzyma się tak jak piszę.
Jackall - 07-09-2012, 07:30
Widać, że dbasz Sveno o szczegóły... nawet krople wody na porównaniu tyłów w podobnych miejscach są
Torp12 - 07-09-2012, 12:48
Owczar napisał/a: |
Ale dałeś Bez przesady, tam nie ma prądów pionowych, raczej opływają go a nie naciskają. Zresztą w sedanie nie ma tam dużych oporów ze strony powietrza. |
Miałem zostawić to bez komentarza ale nie moge:)
Od razu mowie ze moj post jest no offence, ale Owczar Ty zawsze wszystko wiesz najlpiej i w każdej dziedzinie masz nieograniczona wiedze:) (chodzi mi o te prady pionowe )
Miales taki spojler? Nie, wiec moze daj sie wypowiadac tym co maja doswiadczenie a nie tylko wiedze teoretyczna. Mam ten spojler juz dosc dlugo i wiem jaka na poczatku mial szczeline od blotnika i widzialem do czego to doprowadzilo. Reka na konach ten spojler mozna docisnac, a co dopiero ped powietrza przy wyzszej predkosci, albo przy zamykaniu klapy:]
Skoro Sławek mówi ze obcieraz nie bedzie to oby tak bylo ale warto kontrolowac aby jakby co szybko zareagowac:)
Owczar - 07-09-2012, 13:53
Torp12 napisał/a: | Od razu mowie ze moj post jest no offence, ale Owczar Ty zawsze wszystko wiesz najlpiej i w każdej dziedzinie masz nieograniczona wiedze:) (chodzi mi o te prady pionowe ) |
No sorry Patryk, ale jak czasami ludzie piszą takie rzeczy, że się największym fizykom nie śniły nawet, to odrobina teorii nikomu nie zaszkodzi.
Zobacz jak wygląda sedan w tunelu aerodynamicznym i wskaż na rysunku jaka siła go niby dociska w pionie:
Źródło: http://www.infosamochody...._powietrza.html
Ja Ci nie zabraniam się wypowiadać, ale jaki tam masz pęd powietrza, który dociska go w stronę klapy? Prędzej drgania od nierównej nawierzchni. Może i masz rację, że szczelina może być za mała, ale według mnie źle wskazujesz na źródło problemu. Ten spojler zwiększa znacznie masę klapy i zasadne będzie wykręcenie o kilka mm odbojników.
Ja z kolei zauważyłem, że jak komuś brakuje argumentów merytorycznych, to wytyka mi, że zachowuje się jakbym wszystko wiedział najlepiej. To ja zdementuję te plotki. Nie wiem wszystkiego najlepiej, ale mam tego świadomość i dlatego gdy wystąpi jakiś problem to dociekam dlaczego tak jest, nie ograniczając się do stwierdzenia, że tak jest i już. Ja nie napisałem nigdzie, że nie będzie obcierał, tylko że na pewno nie od pędu powietrza. To dość subtelna, aczkolwiek ogromna różnica w stosunku do tego co napisałeś
Torp12 - 07-09-2012, 14:09
Na zielono powiedzmy ze jest spojler, a na czerwono moim zdaniem dziala docisk od powietrza. Przeciez nie musi on byc pionowy... Jak bedzie działał pionowo a cos nie ma podpory na koncu (kraniec spojlera) to sie ugnie, czyż nie?:)
I tak jak mowilem ja nie atakuje
Owczar - 07-09-2012, 14:24
Weźmy pod uwagę pochył tylnej szyby tego merca. W galancie tam będzie niemalże minimalny opływ, pod kątem 0+-10 stopni. Czyli maksymalnie kilka procent siły wypadkowej działa w pionie, a siła wypadkowa tuż przy klapie jest minimalna, bo nawet w tym mercu nie widać tam strumienia powietrza . Dlatego w VR4 spojler jest tak wysoki, inaczej spełniałby tylko funkcje ozdobne.
Można zrobić test przywiązując do niego wstążkę. Mogę się założyć że będzie się unosiła równolegle do kierunku jazdy, a nie do dołu
Torp12 napisał/a: | Jak bedzie działał pionowo a cos nie ma podpory na koncu (kraniec spojlera) to sie ugnie, czyż nie?:) |
Nawet gdyby ta siła działała na płat spojlera, to uginałby się najmocniej w środkowym punkcie, co powodowałoby wygięcie na końcach w drugą stronę, czyż nie?
Tomek - 07-09-2012, 14:27
a ja powiem tyle: "Galant i aerodynamika "
m6riano - 07-09-2012, 15:03
sveno napisał/a: | mówiłem że to nasz Chip Foose |
to może jak juz kupie drugi zderzak to ten swój mu dam żeby zrobił z niego sporta..o będzie dopiero wyzwanie..;-)
fj_mike - 07-09-2012, 21:15
Owczar napisał/a: | Ja z kolei zauważyłem, że jak komuś brakuje argumentów merytorycznych, to wytyka mi, że zachowuje się jakbym wszystko wiedział najlepiej. |
[wazelinka]Bo ty dużo wiesz [/wazelinka]
Swego czasu, było bardzo popularne opuszczanie klapy w pick-upach aby zmniejszyć opory aerodynamiczne. Niestety fizyka rządzi się swoimi prawami a nie "chłopskim rozumem".
sveno - 08-09-2012, 11:47
i kolejny OT w moim temacie ale niech będzie.
Wczoraj na spocie poruszyliśmy ten temat, na spoilerze jest takie przetłoczenie które będzie wysyłać powietrze do góry, ale:
Owczar napisał/a: | to uginałby się najmocniej w środkowym punkcie, co powodowałoby wygięcie na końcach w drugą stronę, czyż nie? | dokładnie tak by było.
EOT.
m6riano napisał/a: | zrobił z niego sporta..o będzie dopiero wyzwanie..;-) | żebyś ty słyszał ile łaciny podwórkowej przy tym rzeźbieniu powstało, to nie maiłbyś sumienia podesłać mu niczego do roboty
Owczar - 11-09-2012, 14:06
sveno napisał/a: | i kolejny OT w moim temacie ale niech będzie. |
Chyba się nie obrażasz o małe OT?
Zresztą jakie OT, dywagacje na temat montażu Twojego spojlera
Masz już zegary do BMW?
Tomek - 11-09-2012, 14:21
od BMW to Sławek ma skrzynie i wał
Owczar - 11-09-2012, 14:35
Aż tak to nie wnikam Chodziło mi bardziej o tarcze HC do BMW-u Jestem ciekaw jaki efekt wyjdzie...
|
|
|