To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Rafik83 - 11-05-2020, 22:50

Pewnie szkoda by było wysiłku i serca wlorzonego dla paru złoty oszczędności.
Bzyk_R1 - 13-05-2020, 22:50

Skorzystałem z chwili wolnego kanału i cyk zapowiadana wymiana. Kolejne 8000km za mną, na korku magnetycznym czysto. Rozrząd czeka w paczkomacie. Kurczę brakuje mi motywacji żeby wrzucić tempomat. A na wakacje dobrze byłoby mieć...

jacek11 - 14-05-2020, 15:46

Bzyk_R1 napisał/a:
Kurczę brakuje mi motywacji żeby wrzucić tempomat. A na wakacje dobrze byłoby mieć...

A ja mam , a ja mam :P a też nie miałem :wink:

Bzyk_R1 - 13-06-2020, 23:52

Przebieg 215.000 i rośnie, auto otrzymało duży serwis instalacji LPG, oczywiście wraz ze strojeniem AFR. Realizuję plan doposażenia Outlandera we wszystkie fajne dodatki które były w opcji, toteż wpadły listwy z carbonem i napisem "Outlander Turbo" na progi. Zawsze mi się podobały i są kozackie.

W środę o 11.00 wizyta w ATS, czyli Auto Tuning Studio w Kielcach. O efektach ich pracy napiszę po powrocie. Będzie realizowany pomysł z pierwszej strony tego tematu :wink:

Z kolei z Jackiem z Motoweld, realizujemy projekt budżetowego Brembo 2 tłoczkowego na tył. Sprzeciwiam się stanowczo cenom rzędu 1000pln za zaciski z EVO. Można to zrobić taniej i lepiej. Będę chyba pierwszym który przetestuje inne zaciski. Szczegóły będą tutaj dokładnie opisane.

Auto nadal czeka na wymianę rozrządu. Do kompletu zamówiłem dodatkową rolkę napinacza. 25.06 LSRG leci nad morze. Tym razem Władysławowo. Mam nadzieję że uda się dopiąć wszystkie kwestie do tego czasu.

apg2312 - 14-06-2020, 00:09

https://vimeo.com/16934861

:D

Marcino - 14-06-2020, 22:12

Wpadnij na kawę jak będziesz a1 leciał nad morze
Rafik83 - 15-06-2020, 06:17

Cytat:
Z kolei z Jackiem z Motoweld, realizujemy projekt budżetowego Brembo 2 tłoczkowego na tył. Sprzeciwiam się stanowczo cenom rzędu 1000pln za zaciski z EVO. Można to zrobić taniej i lepiej. Będę chyba pierwszym który przetestuje inne zaciski. Szczegóły będą tutaj dokładnie opisane.

Ale ty pracowita mrówa jesteś bardzo fajnie bo ten temat bardzo mnie interesuję. :)

AidsD - 16-06-2020, 08:48

Bzyk_R1, będę w Kielcach w poniedziałek :)
Bzyk_R1 - 16-06-2020, 22:21

apg2312, :mrgreen:
Marcino, uważaj bo będę miał komplet na pokładzie i kawy pójdzie trochę
Rafik83, temat interesuje kilku(nastu) posiadaczy O1T, trzeba czekać
AidsD, wpadnij do Pińczowa jak masz trochę luźnego czasu :wink:

AidsD - 17-06-2020, 10:44

Bzyk_R1, za dużo zwiedzania zaplanowałem
Bzyk_R1 - 17-06-2020, 13:56

Wizyta w Auto Tuning Studio zaliczona tak było:

A tak jest:

Z doborem odcienia zostawiłem specjalistów, ma nie przeszkadzać podczas jazdy nocą. Pierwsze wrażenie bardzo przyjemne. Pakiet Privacy glass zainstalowany.

HUGIO - 17-06-2020, 17:00

Też właśnie się zastanawiam nad równym przyciemnieniem włącznie z przednimi. Kiedyś też widziałem takie folie przejściowe i po głowie mi chodzi na klapie z tyłu "trumna", a potem im bliżej słupka A, tym mniejsze przyciemnienie aż do zera :roll: .
Rafik83 - 17-06-2020, 18:10

Ile procent masz na przedniej bocznej z władzą nie będzie problemu?
Efekt naprawdę zacny Misiak powiedział bym nabrał ogłądy :D

Olivia - 17-06-2020, 22:18

Podobnie mam przyciemnione w Mercedesie i BMW. Mi zależało nie tyle na wyglądzie - chociaż to według mnie też poprawiło wygląd aut - co na nagrzewaniu się wnętrza i wpływu nasłonecznienia na mój wzrok.
Dla mnie Outlander wygląda lepiej. Ale ja mam skrzywiony gust - u mnie szyby mają być ciemne - ma być piwnica 8)

Bzyk_R1 - 17-06-2020, 23:35

HUGIO, zbyt długo jezdziłem bez przyciemnionych, teraz jest zupełnie inaczej, we wnętrzu jest zdecydowanie przyjemniej, nie wpada tyle słońca jak również światła odbitego od innych przedmiotów.

Rafik83, nie wiem ile procent, od środka są jaśniejsze od tylnych, od zewnątrz wyglądają identycznie. Są w miarę przejrzyste żeby w nocy dało się coś widzieć. Co do władzy zobaczymy, może paszport polsatu wystarczy w razie czego :wink:

Olivia, zgadzam się, piwnica nie musi być u mnie ale brakowało tego w Outlanderze.