[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej
SPIDER-ek - 10-11-2011, 13:41
SnowDevil, ja na LM też mam olej czyściutki po przejechaniu kilku tyś km.
Jak zdrowy silnik i dobry syntetyk to i olej czysty.
Croom - 11-11-2011, 15:45
SPIDER-ek napisał/a: | Albo ja żyję w innych realiach rynkowych a z biznesem mam na co dzień, |
Jak wpadnie do Ciebie PIP i zapłacisz 5000zł kary za brak Polskiej etykiety i karty MSDS to zobaczysz w jakich realiach żyjesz ....
A że Polska to kraj wolnej amerykanki to mnie wcale nie dziwi ...
Prawdopodobnie nie masz styczności z olejami i środkami smarnymi ale podpowiem Ci w Polsce kazdy olej powinien mieć Polską etykietę i Polską kartę MSDS.
Przetłumaczenie zachodniej karty MSDS i dostosowanie jej do Polskich norm kosztuje ok. 300-350zł więc nie opowiadaj z uporem maniaka że ktoś nabija kogos w butelke, takie sa realia w Polsce.
Krzyzak napisał/a: | a ja tam wolę mobil 5w50 - w selgrosie jest właśnie po 135 pln za 4L + 1L gratis |
Cena dobra jak na półsyntetyki , ale to nadal nie są oleje pełnosyntetyczne .
SnowDevil_ : to dobry olej, porównanie go do LM nie ma sensu to inny segment jakościowy.
Anonymous - 11-11-2011, 15:52
SPIDER-ek napisał/a: | albo ktoś Was nabija w butelkę skoro płacicie 350zł za etykiety. Wasz biznes i wasze koszta. |
te 350 zł to pewnie koszt zaprojektowania etykiety z polskim opisem (graficy w pl mają różne stawki), (sam koszt druku wiadomo że jest już marginalny) i tak jest to wymagane przez obecne prawo, to że sprzedawca się z tego wywiązuje świetnie o nim świadczy, i znaczy że dba o klienta.
btw dostałeś jakiś rachunek na ten olej, czy też Ci niepotrzebny byle taniej ? niedługo napiszesz że pojechałeś z własną kanką na mleko i tam Ci nalali tego oleju bo też było taniej
i zgadzam się z Tobą, fajnie że jest konkurencja, fajnie że można coś kupić taniej itd, ale porównujmy ceny w wypadku 2 identycznych produktów, bo inaczej to nie ma sensu. (chodzi tu o produkt jako całość a nie sama zawartość)
i nie tłumaczę tu nikogo po prostu rozumiem, że są klienci którzy wolą mieć paragon, butelkę logo i plombę producenta co daje im jakąś pewność oryginalnego produktu, a są ludzie którym wystarczy że ktoś przy nich naleje ten olej z beczki na której jest namalowane logo producenta, ale co w środku tego już pewnym być nie można. zresztą ja i tak jeżdżę na valvo i nie zamierzam zmieniać.
fergul11 napisał/a: | to teraz taka mała zagadka dla czemu na allegro olej jest droższy niż ja kupiłem w sklepie , gdzie przecież marża w tubylczym shopie jest o wiele większa niż w Polsce? |
a myślisz że skąd jest ściągnięty ten olej ? 90% olejów na allegro jeżeli nie są podróbkami rozlewanymi u henia w szopie to są to oleje ciągnięte tirami z DE.
fergul11 - 11-11-2011, 19:53
Derpin napisał/a: | to są to oleje ciągnięte tirami z DE. |
rozumiem ocb. ale ...kupujac taka partie oleju (naczepa tira czy nawet paleta ) nie robisz tego w sklepie ale w jakiejs hurtowni , wiec i cena detaliczna jest inna niz hurtowa ?
Croom napisał/a: | to dobry olej, porównanie go do LM nie ma sensu to inny segment jakościowy. |
a tu prosilbym o wyjasnienie LM jest lepszy od AMS czy odwrotnie ,bo szukajac oleju znalazlem sklep gdzie ma w wiekszosci LM i cena najtanszego blend syntetyk (czyli pol syn ) oscylowala w granicach 45-50e niestety AMS w okolicznych magazynach nie znalazlem wiec brak mi porownania .
Anonymous - 11-11-2011, 20:01
fergul11, niestety polska to taki dziwny kraj że ceny są wyższe od zachodnich a zarobki niższe od wschodnich, i dotyczy to bardzo dużej ilości produktów na naszym rynku...
fergul11 - 11-11-2011, 20:12
Derpin niestety doswiadczylem tego bedac ostatnio w Polsce 2 lat wstecz
Krzyzak - 11-11-2011, 21:36
Croom napisał/a: | Cena dobra jak na półsyntetyki , ale to nadal nie są oleje pełnosyntetyczne | co, mobil 5W50 nie jest syntetyczny? - to jeden z nielicznych 100% syntetyków na rynku i wg mnie jeden z najlepszych o ile nie najlepszy za tą cenę
SPIDER-ek - 11-11-2011, 22:28
Panowie ale Wy się uparliście na ten olej AMS z Wieliczki. Skoro twierdzicie że AMS jest najlepszy na świecie kupowany z Wieliczki a reszta na rynku to podróbki, lub jakiś syf to ok. Póki macie zbyt to niech tam będzie.
Ja mam zalany LM i nie powiedziałem że jest lepszy czy gorszy od AMS bo nigdy nie miałem AMS, ale LM również jest syntetycznym olejem na tej samej półce i w moim samochodzi się spisuje wyśmienicie.
Liqui Moly SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40 dla jasności.
Dla porównania kupię AMS i ocenię czy jest lepszy czy gorszy od LM.
[ Dodano: 11-11-2011, 22:37 ]
Derpin napisał/a: | btw dostałeś jakiś rachunek na ten olej, czy też Ci niepotrzebny byle taniej ? niedługo napiszesz że pojechałeś z własną kanką na mleko i tam Ci nalali tego oleju bo też było taniej |
Jeżeli to mnie pytałeś a wnioskuję że tak - to tak, pojechałem po olej z kanką na mleko i dostałem mleko:)
Derpin poważnie to jak pojechałem po olej LM to dostałem fakturkę jak już i dostałem LM zamkniętą banieczkę 5l za koszt ok 180zł jak dobrze pamiętam. I nikt mi się nie wymądrzał że może mi wystawić fakturkę bo płaci podatki, bo naklejki itd.
Poprostu Panowie przesadzacie jaką to czarną robotę sprzedawca musi robić żeby najlepszy na świecie olej AMS sprzedać.
Croom - 11-11-2011, 23:15
fergul11 napisał/a: | a tu prosilbym o wyjasnienie LM jest lepszy od AMS czy odwrotnie |
AMS jest pozyccjonowany wyzej jakościowo od LM, tak samo jak Red Line i inne oleje syntetyczne.
Krzyzak napisał/a: | co, mobil 5W50 nie jest syntetyczny? - to jeden z nielicznych 100% syntetyków na rynku i wg mnie jeden z najlepszych o ile nie najlepszy za tą cenę |
Tak zgadza się przyjacielu już NIE syntetyczny ...
Porównaj opisy oleju tego produktu w Nniemczech i w ...Polsce .
Info które jak szybko się pojawiło w Europie tak szybko zostało ściągnięte ale zaa oceanem nader żywe .....
Cytat: | A natural evolution of the formulation
The Mobil 1 formulation strategy has always been based on selecting the best components available. We now have the very high quality Group III+ base stock, ‘Visom’ exclusively available to ExxonMobil. As we developed the Mobil 1 ESP technology we found that combining Visom with PAO could deliver a formulation of equivalent performance to an all PAO formulation.
Competitive advantage
Visom is the only non-PAO stock that can deliver the required performance to formulate a 0W grade oil that meets European OEM engine oil specifications. Visom is not available to our competition.
To support Mobil 1 growth
Global PAO capacity is limited. As we quickly approach this limit, new base stocks must be explored to ensure we can support the continued growth of the Mobil 1 family of products.
To ensure continuity of supply
As we saw with the 2005 hurricane, the more flexibility we have in our formulations, the better placed we are to withstand disruption to our supply. We can balance PAO and Visom supply fluctuations to ensure we can always deliver the final product to our customers.
To maintain market relevant pricing
As PAO supply has tightened globally, raw material costs have increased substantially. In the future, an exclusively PAO formulation may be priced out of the market or result in significant margin erosion.
To prepare for next generation basestocks (GTL)
Commencing 2010, the next generation of base stocks derived from Natural Gas (Gas To Liquids) will enter the market. These high quality basestocks will arrive in substantial quantities and will probably be used in the majority of competitive premium formulations. Visom is viewed as a precursor of GTL, and hence it’s use now in our flagship formulations eases our transition to a GTL world, and helps us understand how to maintain flagship performance using these high quality non-PAO basestocks. |
http://www.bobistheoilguy...&Number=1990677
Można poczytać jacy producenci jeszcze uzywaja baz PAO do produkcji swoich olejów.
SPIDER-ek napisał/a: | Panowie ale Wy się uparliście na ten olej AMS z Wieliczki. Skoro twierdzicie że AMS jest najlepszy na świecie kupowany z Wieliczki a reszta na rynku to podróbki, lub jakiś syf to ok. Póki macie zbyt to niech tam będzie. |
Ja tylko napisałem co powinien zrobić ten co ma sprzedawać olej zaa granicy i jakie to niesie za soba koszty bo ktoś insynuował że naklejka to 20 groszy a reszta to nabijanie klienta w butelkę ...
SPIDER-ek napisał/a: | Poprostu Panowie przesadzacie jaką to czarną robotę sprzedawca musi robić żeby najlepszy na świecie olej AMS sprzedać. |
Każdy kto robi albo chce to robić tak jak wymaga to prawo, to ponosi takie koszty duża częsc tego nie robi i ciągnie tirami olej z DE , Ukrainy czy innych Panstw osciennych ...
Autoryzowani dystrybutorzy płaca naprawde duże pieniądze aby to moglo byc legalnie sprzedawane a ktoś ten sam towar ciągnie 40% taniej z DE tirami i sprzedaje na allegro ....nie dziwie sie że ich trafia szlag tzn, dystybutorów
Zawsze można kupic super LM dostać dokument sprzedaży i .....
http://forum.octaviaclub....ab993244d21cd29
zalać błoto ..
I olej wcale jak sie chyba z tego co pamiętam nie okazał podrobiony tylko ktoś chyba sobie w magazynie zrobił "podmiankę" ...nie pamietam sprawy ale cała historia zakrawała na komedię
Co suma sumarum zakonczyło się takim podsumowaniem :
Cytat: | Po badaniach niby u producenta za naszą zachodnią granicą ( w co wątpię). Olej ktoś buchnął sobie z magazynu wlał do swojego samochodu a przepracowany olej wlał do banieczki i poszła dalej do klienta i trafiła do mnie. |
I tym oto optymistycznym akcentem namawiam każdego do poszukania przede wszystkim uczciwego i rzetelnego sprzedawcy bo od tego trzeba zacząc jak widać a dopiero później ewentualnie dywagować co wlać lepszego co poprawić jaki parametr zmienić itp...
Miłego wieczorku
Zolar - 11-11-2011, 23:24
Panowie czy wy nie przesadzacie? Skoncentrujmy się nad wymianą opinii odnośnie jakości olei, doboru lepkości itd.
"To tylko kawałek pierdolonego ziemniaka a Ty zachowujesz się jakbym zabił Twoja matkę"
eddisson - 11-11-2011, 23:32
Temat długi, fajny i... co forumowicz to inna opinia.
Nawet sprawdzony sprzedawca jak wynika z postu przedmówcy może nawalić.
Ja zawsze przy zakupie otwieram banieczkę i maczam paluszki, o tak dziecinny jestem
PS
MOTUL 8100 X-CESS 5W-40
Croom - 11-11-2011, 23:32
Też tak myslę .
Co powiecie na lepkość oleju 0W5 ?
http://www.redlineoil.com...x?pid=11&pcid=1
eddisson - 11-11-2011, 23:37
Jaki motor, jaki przebieg, czy są wycieki, czy hydro zawory są cichuteńkie, co było wcześniej zalane, w jakich warunkach atmosferycznych będzie wykorzystywany i nawet jak suche paliwo ??
To niezbędne dane do pytania o 0W5 i innych równie rzadkich.
Zolar - 12-11-2011, 00:25
A Ty nadal musisz jaja se robić? To jest mało zabawne.
Ludzie szukają tu cennych informacji i porady. Nie każdy jest ekspertem.
Przeczytałem temat już ze 3 razy i doszedłem do wniosku, że w naszych warunkach klimatycznych najlepiej sprawdzi się olej 5w40. Jeśli chodzi o markę to najlepszymi opiniami (nie tylko na tym forum) cieszą się Valvoline, Motul a z droższych Liqui Moly, Amsoil.
Oczywiście do przejścia na syntetyk wymagany jest dobry stan silnika. Jak cieknie to lać półsyntetyk 10w40.
To takie moje podsumowanie po przeczytaniu tego tematu.
tosztotomasz - 12-11-2011, 09:10
Zolar napisał/a: |
A Ty nadal musisz jaja se robić? To jest mało zabawne.
Ludzie szukają tu cennych informacji i porady. Nie każdy jest ekspertem. |
Tu chyba chodziło o pokazanie skrajnie niskiej lepkości jako ciekawostki już dostępnej na rynku, a nie propozycji dla Mitsu
Cytat: | Oczywiście do przejścia na syntetyk wymagany jest dobry stan silnika. Jak cieknie to lać półsyntetyk 10w40. |
Jak cieknie, to trzeba robić silnik. Zalać wyższą lepkość (10W40 nie równa się półsyntetyk) można kiedy motor bierze olej, a właściciel nie chce lub nie opłaca mu się remontować jednostki. Jest to jednak leczenie zapalenia płuc syropem na kaszel i tego miejmy świadomość.
|
|
|