To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

swinks_UK - 11-07-2011, 20:41

Jogurt napisał/a:
Krzychu kończ gala zanim go mrówki wyniosą :mrgreen:

Najpierw trawą zarośnie... :mrgreen:

swinks_UK - 11-07-2011, 20:46

Wszyc napisał/a:

Coś tam dłubie staram się odpalić :P ale pogoda nie sprzyja robocie :P

No nie... ten to znajdzie wymówkę :shock:

Kilka dni temu musiałem się o zmroku, po ciemku taplać w błocie i kałuży pod autem z cieknącym płynem z chłodnicy na gębulę, bo musiałem na rano mieć sprawnego Gala. Nie było zmiłuj mimo ulewy i ciemności (całość łącznie z jazdą próbną zakończona o 2 w nocy).
A ty tu jakieś hrabiowskie fochy strzelasz :P

Wszyc - 11-07-2011, 21:14

oj tam oj tam mechanikę robić można w deszczu z elektryką gorzej :P
Wszyc - 12-07-2011, 12:34

Poddaje się iskra jest paliwo jest a dźwięku od silnika żadnego :evil:

Zbieram kasę na ściągnięcie i wynajęcie na 2 dni Maretzkiego :P

Krzyzak - 12-07-2011, 12:50

Wszyc napisał/a:
iskra jest paliwo jest

jeszcze 2 rzeczy:
- sprężanie
- synchronizacja - czyli paliwo w swoim a iskra w swoim, odpowiednim momencie

Wszyc - 12-07-2011, 12:53

synchronizacją chyba dobra czujnik położenia wałka rozrządu jest założony tak jak powinien a sprężanie no nie wiem kiedyś chodził ten silnik
BeNeK - 12-07-2011, 13:05

Wszyc napisał/a:
kiedyś chodził ten silnik

Właśnie kiedyś ... Wiesz jacy są ludzie sprzedadzą zajechany silnik , w cenie dobrego twierdząc ze stan idealny wyjęty z anglika z przebiegiem 60k/mil , a tak na prawdę wyjęty z zajechanego , samochodu turka ... Niestety LIFE IS BRUTAL :/ Ale nie poddawaj się , nie ma takiej opcji , ja jak bym mieszkał trochę bliżej to odrazu po robocie wpadał bym do Ciebie i pomagał jak tylko mógł :D Ale niestety prawie 600 km ...

Wszyc - 12-07-2011, 13:14

BeNeK napisał/a:

Właśnie kiedyś ... Wiesz jacy są ludzie sprzedadzą zajechany silnik , w cenie dobrego twierdząc ze stan idealny wyjęty z anglika z przebiegiem 60k/mil , a tak na prawdę wyjęty z zajechanego , samochodu turka ... Niestety LIFE IS BRUTAL :/

:lol: :lol: :mrgreen: to Ci Michał ( mitsu_pl ) teraz Benek pojechał hahaha

Michał wiesz Ty co żeby mi sprzedawać silnik od turka hahah :twisted:

BeNeK - 12-07-2011, 13:59

Wszyc nie wiedziałem od kogo masz silnik :] Jeśli jest od zaufanego forumowicza to znaczy że jest pewny i dobry bo raczej nikt z tego forum nie pokusił by się o sprzedanie drugiemu forumowiczowi jakiegoś barachła ;p a napisałem to tylko dls tego ze ja ostatnio już tak się wpakowałem bo kupiłem sr20 do mojego 100nx totalnie zajechany a miał być idealny etc ;/
I nie mówię że Michał Ci sprzedał shit , jak wspominałem nie wiedziałem od kogo go masz ;p Po prostu silnik strzeli Ci 'focha' za to ze tu na forum mówisz że nie chce Ci się już przy tym rzęchu robić:D hahaha

mitsu_pl - 12-07-2011, 14:07

Nie podoba się? to dawaj go z powrotem! :P Nie narzekaj, w cenie silnika dostałeś wiąchę ze wsiem i skrzynię gratis ;) , nie wspominając o półosiach :P No i komplet nowych uszczelek! :D
Benek, spoko, silnik był na chodzie, zmieniałem uszczelkę pod głowicą to dół silnika wyglądał ok, zaglądałem do panewek też było dobrze, głowica zrobiona, więc nie można się czepiać, ale gwarancji na to, że coś nie padnie z elektroniki nie mogę dać...

Wszyc - 12-07-2011, 14:46

haha spokojnie panowie ja się tylko śmienie do nikogo nic nie mam :P
mitsu_pl - 12-07-2011, 14:47

Ja też żartuję ;)
Wszyc - 12-07-2011, 14:48

Silnik zagadał nie odpalił ale już ledwo ledwo próbuje zaskoczyć :P

Jaka była przyczyna? uwaga uwaga ciekawostka

Były zamontowane nowe świece NGK made in france
i cisza
Założyłem stare świece które były razem z silnikiem trochę stare, trochę w oleju
dokładnie ten sam model NGK te same oznaczenia ale made in japan i auto od razu zechciało współpracować :P

Arturro-86 - 12-07-2011, 15:12

Wszyc napisał/a:
Silnik zagadał nie odpalił ale już ledwo ledwo próbuje zaskoczyć :P

Jaka była przyczyna? uwaga uwaga ciekawostka

Były zamontowane nowe świece NGK made in france
i cisza
Założyłem stare świece które były razem z silnikiem trochę stare, trochę w oleju
dokładnie ten sam model NGK te same oznaczenia ale made in japan i auto od razu zechciało współpracować :P

Kolejna oznaka, że te auto gada tylko po japońsku ^^
Sprowadź trochę paliwa z Japoni jeszcze, to zagada jak murowany :)

Zielu - 12-07-2011, 15:28

Ja bym jeszcze na Twoim miejscu zaserwował sushi na obiad, zobaczysz jakie plusy będziesz miał u Gala :lol:

Może coś jest jeszcze zapowietrzone, sprawdzałeś dokładnie układ paliwowy?