[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
Hugo - 03-07-2012, 14:30
| Jarcev napisał/a: | | wlaśnie kupiłem chyba od ciebie te kiepskie sprezyny ale nie mam wyjscia bo moja pękła | No napewno są lepsze niż pęknięta. U mnie mialem bardzo duży negatyw kół z tyłu (nie wiem dlaczego pojawil się z dnia na dzień) i to powodowało największe problemy. Jak nie wozisz ciężarów to dadzą radę.
Jarcev - 03-07-2012, 16:28
| Hugo napisał/a: | | Jarcev napisał/a: | | wlaśnie kupiłem chyba od ciebie te kiepskie sprezyny ale nie mam wyjscia bo moja pękła | No napewno są lepsze niż pęknięta. U mnie mialem bardzo duży negatyw kół z tyłu (nie wiem dlaczego pojawil się z dnia na dzień) i to powodowało największe problemy. Jak nie wozisz ciężarów to dadzą radę. | Śmigam sam , co najwyzej w dwie osoby sporadycznie a Twoje znaczy juz prawie moje wygladają o niebo lepiej od tych które mam aktualnie założone
Hugo - 03-07-2012, 20:43
| Jarcev napisał/a: | | Śmigam sam , co najwyzej w dwie osoby sporadycznie | To tak jak ja. | Jarcev napisał/a: | | Twoje znaczy juz prawie moje wygladają o niebo lepiej od tych które mam aktualnie założone | Mam nadzieję, że będziesz zadowolony i pojeździsz na nich jeszcze. W sumie majątku nie kosztowały.
SpiderGal - 10-07-2012, 01:09
To ja też się podziele doświadczeniami co do amorków KYB. Kupiłem komplet przód made in japan tył oczywiście czeskie, no i już po montażu nie byłem za bardzo zadowolony, tył jakoś mało stabilny. Przejechałem na tym zestawie ok 5 tys. km no i jeden z tyłu sie wylał i to chyba wszystko co miał w śroku z siebie wyrzucił bo została spora plama oleju w garażu pod samochodem. Jak je wyciągnołem to się okazało że zarówno jeden jak i drugi mają po kilka odprysków na całej długości tłoczyska po prostu masakra. Oczywiście osłony i odboje nowe. Nie zrobiłem zdjęć bo stare amorki jeszcze oryginalne które wyciągnołem były w leprzym stanie jeśli chodzi o tłoczysko niż te nowe. Były nieco skorodowane tylko w miejscy gdzie siedział odbuj.
No i tu moje pytanie co teraz kupić żeby to wkońcy pojeżdziło? bo nie chce co pare tysięcy tam zaglądać. Prześledziłem cały wątek i nie potrafie się zdecydować.
| Krzyzak napisał/a: | | mam i przód i tył japoński - ale tył to nowa seria robiona od niedawna (rok temu jeszcze niedostępna) |
Jestem bardzo ciekawy jak ci się spisują te amorki kolego Krzyzak może skusze się jeszcze raz na KYB jeśli ten nowy model robiony w japoni miał by być lepszy.
Krzyzak - 10-07-2012, 05:53
| SpiderGal napisał/a: | | Jestem bardzo ciekawy jak ci się spisują te amorki | przejechałem ok. 12 tkm, amorki spisują się jak nowe; nie mam żadnych zastrzeżeń
hunter2901 - 10-07-2012, 14:00
Witam,
Jestem nowy na forum i nowym posiadaczem Galanta 2.5 V6 98r w automacie.
Nie dawno zauważyłem wyciek z prawego tylnego amortyzatora. Jakiej firmy i który model polecacie do tego autka w rozsądnej cenie?
Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków.
m6riano - 10-07-2012, 14:14
www.all-parts.pl
monroe reflex chyba 130 coś zł/szt i przywiezą ci do hawiry..;-)
ps. zapraszamy na spota w czwartek nad wisłe pod most łazienkowski ok 18 z minutami...
Qbaku - 11-07-2012, 05:45
Krzyzak, jaki model KYB masz zamontowane?
Krzyzak - 11-07-2012, 05:52
poszukaj - na pewno pisałem w tym temacie
albo zapytaj japaneze, bo od niego kupowałem
OBERST - 09-08-2012, 17:49
Witam
Czy przy wymianie tylnych amortyzatorów nivo , na zwykłe amorki , potrzebne są nowe mocowania górne , odboje i osłony. Czy pasują stare ?
Galant kombi .
[ Dodano: 10-08-2012, 10:53 ]
Odpowie mi ktoś na moje pytanie .
Przeleciałem kilka stron w temacie i nie mogę znaleźć .
Nie mam za bardzo czasu żeby szukać , a chciałbym zamówić części .
Proszę o szybką odpowiedź .
fj_mike - 10-08-2012, 16:38
| OBERST napisał/a: | | potrzebne są nowe mocowania górne |
Nie pamiętam, u mnie podeszły stare.
| OBERST napisał/a: | | odboje i osłony |
Odboje i osłony są większe niż w zwykłych, najlepiej wymienić.
OBERST - 10-08-2012, 19:45
Dzięki fj_mike , zamówiłem zestawy naprawcze górnych mocowań i nowe odboje z osłonami .
Pozdrawiam
szuflada - 16-08-2012, 14:05
OBERST tylko ze jak z tylu zmieniasz amorki z nivo na zwykle również trzeba zmienić sprężyny i jak napisałeś też odboje i osłony
btw wlasnie jestem po wymianie tylnych amorów z nivo i jak bym wiedzial odrazu ze trzeba kupic spreżyny nie miał bym tyle problemu ( zestaw amorki mon r3885 ( 178 za dwa ) + spręzyny kyb daje rade)
OBERST - 16-08-2012, 17:50
| szuflada napisał/a: | | OBERST tylko ze jak z tylu zmieniasz amorki z nivo na zwykle również trzeba zmienić sprężyny i jak napisałeś też odboje i osłony |
Tak wiem
| szuflada napisał/a: | | btw wlasnie jestem po wymianie tylnych amorów z nivo i jak bym wiedzial odrazu ze trzeba kupic spreżyny nie miał bym tyle problemu ( zestaw amorki mon r3885 ( 178 za dwa ) + spręzyny kyb daje rade) |
Ja jednak zdecydowałem się na gazowe Monroe Reflex E1213
MKV - 18-08-2012, 17:03
| OBERST napisał/a: |
Ja jednak zdecydowałem się na gazowe Monroe Reflex E1213 |
Z tyłu obecnie tez mam chyba jakieś Monroe założone przed sprzedażą przez Derpina ale następnym razem raczej założę KYB jeśli będą dostępne. Niedawno założyłem taki zestaw KYB na przód (amorki + sprężyny + te gumowe poduchy nad sprężynami) i jestem bardzo zadowolony
|
|
|