To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

Hugo - 03-07-2012, 14:30

Jarcev napisał/a:
wlaśnie kupiłem chyba od ciebie te kiepskie sprezyny ale nie mam wyjscia bo moja pękła
No napewno są lepsze niż pęknięta. U mnie mialem bardzo duży negatyw kół z tyłu (nie wiem dlaczego pojawil się z dnia na dzień) i to powodowało największe problemy. Jak nie wozisz ciężarów to dadzą radę.
Jarcev - 03-07-2012, 16:28

Hugo napisał/a:
Jarcev napisał/a:
wlaśnie kupiłem chyba od ciebie te kiepskie sprezyny ale nie mam wyjscia bo moja pękła
No napewno są lepsze niż pęknięta. U mnie mialem bardzo duży negatyw kół z tyłu (nie wiem dlaczego pojawil się z dnia na dzień) i to powodowało największe problemy. Jak nie wozisz ciężarów to dadzą radę.
Śmigam sam , co najwyzej w dwie osoby sporadycznie ;) a Twoje znaczy juz prawie moje wygladają o niebo lepiej od tych które mam aktualnie założone ;)
Hugo - 03-07-2012, 20:43

Jarcev napisał/a:
Śmigam sam , co najwyzej w dwie osoby sporadycznie
To tak jak ja.
Jarcev napisał/a:
Twoje znaczy juz prawie moje wygladają o niebo lepiej od tych które mam aktualnie założone
Mam nadzieję, że będziesz zadowolony i pojeździsz na nich jeszcze. W sumie majątku nie kosztowały.
SpiderGal - 10-07-2012, 01:09

To ja też się podziele doświadczeniami co do amorków KYB. Kupiłem komplet przód made in japan tył oczywiście czeskie, no i już po montażu nie byłem za bardzo zadowolony, tył jakoś mało stabilny. Przejechałem na tym zestawie ok 5 tys. km no i jeden z tyłu sie wylał i to chyba wszystko co miał w śroku z siebie wyrzucił bo została spora plama oleju w garażu pod samochodem. Jak je wyciągnołem to się okazało że zarówno jeden jak i drugi mają po kilka odprysków na całej długości tłoczyska po prostu masakra. Oczywiście osłony i odboje nowe. Nie zrobiłem zdjęć bo stare amorki jeszcze oryginalne które wyciągnołem były w leprzym stanie jeśli chodzi o tłoczysko niż te nowe. Były nieco skorodowane tylko w miejscy gdzie siedział odbuj.

No i tu moje pytanie co teraz kupić żeby to wkońcy pojeżdziło? bo nie chce co pare tysięcy tam zaglądać. Prześledziłem cały wątek i nie potrafie się zdecydować.

Krzyzak napisał/a:
mam i przód i tył japoński - ale tył to nowa seria robiona od niedawna (rok temu jeszcze niedostępna)

Jestem bardzo ciekawy jak ci się spisują te amorki kolego Krzyzak może skusze się jeszcze raz na KYB jeśli ten nowy model robiony w japoni miał by być lepszy.

Krzyzak - 10-07-2012, 05:53

SpiderGal napisał/a:
Jestem bardzo ciekawy jak ci się spisują te amorki
przejechałem ok. 12 tkm, amorki spisują się jak nowe; nie mam żadnych zastrzeżeń
hunter2901 - 10-07-2012, 14:00

Witam,

Jestem nowy na forum i nowym posiadaczem Galanta 2.5 V6 98r w automacie.
Nie dawno zauważyłem wyciek z prawego tylnego amortyzatora. Jakiej firmy i który model polecacie do tego autka w rozsądnej cenie?

Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków.

m6riano - 10-07-2012, 14:14

www.all-parts.pl
monroe reflex chyba 130 coś zł/szt i przywiezą ci do hawiry..;-)
ps. zapraszamy na spota w czwartek nad wisłe pod most łazienkowski ok 18 z minutami...

Qbaku - 11-07-2012, 05:45

Krzyzak, jaki model KYB masz zamontowane?
Krzyzak - 11-07-2012, 05:52

poszukaj - na pewno pisałem w tym temacie
albo zapytaj japaneze, bo od niego kupowałem

OBERST - 09-08-2012, 17:49

Witam
Czy przy wymianie tylnych amortyzatorów nivo , na zwykłe amorki , potrzebne są nowe mocowania górne , odboje i osłony. Czy pasują stare ?
Galant kombi .

[ Dodano: 10-08-2012, 10:53 ]
Odpowie mi ktoś na moje pytanie .
Przeleciałem kilka stron w temacie i nie mogę znaleźć .
Nie mam za bardzo czasu żeby szukać , a chciałbym zamówić części .
Proszę o szybką odpowiedź .

fj_mike - 10-08-2012, 16:38

OBERST napisał/a:
potrzebne są nowe mocowania górne

Nie pamiętam, u mnie podeszły stare.

OBERST napisał/a:
odboje i osłony

Odboje i osłony są większe niż w zwykłych, najlepiej wymienić.

OBERST - 10-08-2012, 19:45

Dzięki fj_mike , zamówiłem zestawy naprawcze górnych mocowań i nowe odboje z osłonami .
Pozdrawiam

szuflada - 16-08-2012, 14:05

OBERST tylko ze jak z tylu zmieniasz amorki z nivo na zwykle również trzeba zmienić sprężyny i jak napisałeś też odboje i osłony

btw wlasnie jestem po wymianie tylnych amorów z nivo i jak bym wiedzial odrazu ze trzeba kupic spreżyny nie miał bym tyle problemu ( zestaw amorki mon r3885 ( 178 za dwa ) + spręzyny kyb daje rade)

OBERST - 16-08-2012, 17:50

szuflada napisał/a:
OBERST tylko ze jak z tylu zmieniasz amorki z nivo na zwykle również trzeba zmienić sprężyny i jak napisałeś też odboje i osłony

Tak wiem

szuflada napisał/a:
btw wlasnie jestem po wymianie tylnych amorów z nivo i jak bym wiedzial odrazu ze trzeba kupic spreżyny nie miał bym tyle problemu ( zestaw amorki mon r3885 ( 178 za dwa ) + spręzyny kyb daje rade)

Ja jednak zdecydowałem się na gazowe Monroe Reflex E1213

MKV - 18-08-2012, 17:03

OBERST napisał/a:

Ja jednak zdecydowałem się na gazowe Monroe Reflex E1213

Z tyłu obecnie tez mam chyba jakieś Monroe założone przed sprzedażą przez Derpina ale następnym razem raczej założę KYB jeśli będą dostępne. Niedawno założyłem taki zestaw KYB na przód (amorki + sprężyny + te gumowe poduchy nad sprężynami) i jestem bardzo zadowolony :)