To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Tomii - 18-08-2011, 06:41

Krzyzak napisał/a:
Tomii napisał/a:
luz na zawiasach od maski

dlatego, że po wypadku ich nie zmieniono...

Tomii napisał/a:
rytmiczne strzelanie (trzaskanie) powiązane z prędkością obrotową koła

jak masz stare tarcze hamulcowe, to rdza na brzegu zewnętrznym czasem jest tak mocna, że powoduje taki dźwięk uderzając w klocek
jak nowe, to nie wiem :lol:

Krzyzak hamulce nowe, auto nie bite, chyba :P przynajmniej nic na to nie wskazuje,
Hugo sorki że podpiąłem się pod Twój temat, czekam na relacje ale prawda czy pomogło wyjdzie dopiero po ok m-cu jazdy.

Hugo - 18-08-2011, 08:55

Tomii napisał/a:
luz na zawiasach od maski
No tego akurat u mnie nie ma :mrgreen:
Krzyzak napisał/a:
jak masz stare tarcze hamulcowe, to rdza na brzegu zewnętrznym czasem jest tak mocna, że powoduje taki dźwięk uderzając w klocek
Ja mam prawie nowe, mają tylko nalot rdzy na górnej krawędzi.
Tomii napisał/a:
Hugo sorki że podpiąłem się pod Twój temat
Dobrze zrobiłeś, mamy ten sam problem, więc musimy sobie razem z nim poradzić, bo nie wiem jak Tobie, ale mi odbiera całą przyjemność z jazdy tym autem, a szczególnie jak mam zahamować to mam jakieś nerwobóle.
mkm - 18-08-2011, 12:38

Hugo napisał/a:
Gdzie przeszlifować? Pewnie myślisz o okładzinach?

Dokładnie :D Powierzchnię styku klocka z tarczą.

Tomii - 18-08-2011, 19:10

Hugo napisał/a:
Dobrze zrobiłeś, mamy ten sam problem, więc musimy sobie razem z nim poradzić, bo nie wiem jak Tobie, ale mi odbiera całą przyjemność z jazdy tym autem, a szczególnie jak mam zahamować to mam jakieś nerwobóle.

dokładnie, jak mam hamować to tylko ostro :wink: taki mam odruch przez te hamulce :) a po mieście to już w ogule wstyd hamować, w aucie słychać, to co dopiero na zewnątrz :oops:
a zawias od maski lewy miał u mnie luz i stukał, wyciągłem, sklepałem na kowadle, pomalowałem i jest igła :)

Hugo miałem się zabierać za czyszczenie tego wszystkiego ale jeszcze poczekam czy Tobie wymiana tych jarzm coś pomorze, prowadnice też wymieniasz/łeś ?

Tomii - 18-08-2011, 19:13

Krzyzak napisał/a:

jak nowe, to nie wiem :lol:

też tak myślałem na początku, dlatego wymieniłem kpl ale długo ciszą się nie nacieszyłem :/

Hugo - 18-08-2011, 22:26

Tomii napisał/a:
a po mieście to już w ogule wstyd hamować, w aucie słychać, to co dopiero na zewnątrz
Dokładnie, wstyd aż strach. Mam też taki odruch, że opuszczam szybę podczas parkowania. Jak do tego mam skręcone koła to trzaska jakby jakiś 30 letni Żuk stawał :mrgreen:
Tomii napisał/a:
prowadnice też wymieniasz/łeś ?
Prowadnice chłopie to ja już miałem oryginalne, potem nówki z IC z zestawu Quick Brake z nowymi gumkami, a teraz oryginalne mam stoczone i w otwory w jarzmach wstawione tulejki. Po każdym zabiegu przestaje trzaskać na kilka hamowań. Brak słów. Teraz założę te jarzma co kupię razem z prowadnicami, które z nimi będą, jak to nie pomoże to nie wiem, chyba będzie trzeba zamontować hamulce przednie z jakiegoś normalnego samochodu...
Seichan - 19-08-2011, 07:11

Hubert, diagnozuj usterkę, żebym wiedziała czego szukać jak u mnie się to samo zacznie w końcu pojawiać :roll: Bo ponoć trzeba w moim rekinie zrobić coś z hamulcem, bo jest gumiasty...
Hugo - 19-08-2011, 07:21

Seichan napisał/a:
Bo ponoć trzeba w moim rekinie zrobić coś z hamulcem, bo jest gumiasty...
Płyn hamulcowy wymieniony i układ dobrze odpowietrzony? Kurde zapomniałem poszukać wiesz czego...
Seichan - 19-08-2011, 07:51

Hugo napisał/a:
Płyn hamulcowy wymieniony i układ dobrze odpowietrzony?

Trzeba będzie sprawdzić.

Hugo napisał/a:
Kurde zapomniałem poszukać wiesz czego...

To poszukaj. Jest jeszcze jedna droga, trzeba z niej skorzystać.

Krzyzak - 19-08-2011, 09:10

Seichan napisał/a:
bo jest gumiasty
pompa hamulcowa przepuszcza na sekcjach - miałem to samo, zmieniłem pompę
teraz szukam zestawu naprawczego - wszystkie pompy są 1 calowe, ale są 3 różne zestawy uszczelek...

Anonymous - 19-08-2011, 13:25

Hugo, jeszcze raz dzięki za farbę! :) Gal teraz prezentuje się tak:

No i podeślij mi wreszcie nr konta! :twisted:

Hugo - 19-08-2011, 13:52

kuzi napisał/a:
Hugo, jeszcze raz dzięki za farbę!
Nie ma za co!
kuzi napisał/a:
No i podeślij mi wreszcie nr konta!
A po co? :mrgreen: Podoba mi się, więc nr konta nie dostaniesz :P Dobrze, że starczyła.
Krzyzak - 19-08-2011, 17:33

kuzi napisał/a:
Gal teraz prezentuje się tak

zaparowany reflektor :P - poszukałbym dziury od góry

Anonymous - 19-08-2011, 17:50

Krzyzak napisał/a:
kuzi napisał/a:
Gal teraz prezentuje się tak

zaparowany reflektor :P - poszukałbym dziury od góry

No właśnie kilkanaście godzin przed zrobieniem tego zdjęcia uszczelniłem dokładnie przednie lampy. Od razu po tym jak to zrobiłem zauważyłem parę na reflektorze od strony pasażera - jak pozbyć się pary? ;)

Krzyzak - 19-08-2011, 17:58

w końcu wyparuje
miałem podobnie, też uszczelniłem, opalarkę 3x parę ze szkła "zdjąłem" ale wracała
po 2 miesiącach letnich znikła sama...