Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
Anonymous - 06-10-2010, 22:40
Grzesq napisał/a: | Macie jakis kontakt z Rofem ? Od tygodnia się nie odzywają, a to pięciodniowe swięto kiedy u nich było ? |
Święto kończy się jakoś tak końcem tego tygodnia... To chyba siedmiodniowe święto jest...
13zbyszek13 - 07-10-2010, 10:54
Grzesq napisał/a: | Macie jakis kontakt z Rofem ? Od tygodnia się nie odzywają, a to pięciodniowe swięto kiedy u nich było ? |
Tak od dziś działają mam kontakt na Skype z Mary
olabart - 12-10-2010, 10:10
Koledzy gadżeciarze, czy możliwe jest zainstalowanie kamery night vision np. od merca, bmw lub innego pojazdu do chińczyka. Widzę na alledrogo kilka ofert tych kamerek i tak mi przyszło do głowy takie właśnie cudo. Czy podpięcie takiej kamerki tot to samo co podpięcie kamery cofania, czyli zasilanie i chinch?
mitsu00 - 12-10-2010, 10:16
olabart napisał/a: | Koledzy gadżeciarze, czy możliwe jest zainstalowanie kamery night vision np. od merca, bmw lub innego pojazdu do chińczyka. Widzę na alledrogo kilka ofert tych kamerek i tak mi przyszło do głowy takie właśnie cudo. Czy podpięcie takiej kamerki tot to samo co podpięcie kamery cofania, czyli zasilanie i chinch? |
Jeśli obraz nie wymaga przetwarzania przez jakiś dodatkowy procesor to pewnie że się da jeśli się ją wpina przez W/A. Jednak powiem ci szczerze że dobra cyfrowa kamera cofania z bardzo dużą czułością bliska 0 Lux, też idealnie da radę. Mam takową zainstalowaną i w mega ciemnościach pięknie daje radę
olabart - 12-10-2010, 11:38
Też mam taką zainstalowaną z tyłu, może spróbuję, ale w co ją wpiąć?
Grzesq - 13-10-2010, 10:51
Dzisiaj mój moduł GPS ożył !!!
Stojąc w korku stwierdziłem, że włączę AutoMapę i... po włączeniu wszystko OK Złapał sygnał i zaczoł śmigać. Sprawdzałem wcześniej kilka razy i objawy były tak jak opisałem wcześniej, więc koledzy którzy mieliście problemy takie jak ja sprawdźcie u siebie raz jeszcze
mitsu00 - 13-10-2010, 10:53
Grzesq napisał/a: | Dzisiaj mój moduł GPS ożył !!!
Stojąc w korku stwierdziłem, że włączę AutoMapę i... po włączeniu wszystko OK Złapał sygnał i zaczoł śmigać. Sprawdzałem wcześniej kilka razy i objawy były tak jak opisałem wcześniej, więc koledzy którzy mieliście problemy takie jak ja sprawdźcie u siebie raz jeszcze |
Ten moduł to chyba jak kot ma 7 żyć Ja od samego początku uzytkowania, tzn. od listopada zeszłego roku do czerwca, miałem problemy ze GPS tracił zasięg w ścisłym centrum Warszawy. Potem sam się naprawił i śmiga jak ta lala
13zbyszek13 - 13-10-2010, 11:59
Tak wygląda ROF z nowym softem.
Jest to zupełnie inne urządzenie jak ze starym softem
* tuner TV jest wbudowany w środku
* mikrofon do BT jest też w środku
* inny kabel do iPod / bez skrzyneczki czarnej /
[ Dodano: 13-10-2010, 12:07 ]
mitsu00 - 13-10-2010, 12:17
Zbyszek, a poza tym że kilka rzeczy jest wbudowanych i inny jest layaut ikon i grafiki, to różni sie to czymś? Mam też pytanko: sprawdzałeś jakość dźwięku po kablu od Ipoda? Mam cichą nadzieję że się polepszyła od poprzedniego.
13zbyszek13 - 13-10-2010, 12:23
mitsu00 napisał/a: | sprawdzałeś jakość dźwięku po kablu od Ipoda? Mam cichą nadzieję że się polepszyła od poprzedniego. |
Dziś spróbuję i podzielę się informacją.
mitsu00 - 13-10-2010, 12:28
13zbyszek13 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | sprawdzałeś jakość dźwięku po kablu od Ipoda? Mam cichą nadzieję że się polepszyła od poprzedniego. |
Dziś spróbuję i podzielę się informacją. |
Podłączyłeś tuner DVB-T? Mój dziala bajecznie. obraz ostry jak brzytwa nawet przy 120 km/h.
Grzesq - 13-10-2010, 12:30
Dzięki Zbyszek za fotki
Sprawdź jeszcze jak się zachowuje Auto Mapa pod kątem czasu. Czy nadal to samo jak w poprzedniej wersji, czy jest już OK ?
13zbyszek13 - 13-10-2010, 12:31
mitsu00 napisał/a: | Podłączyłeś tuner DVB-T? Mój dziala bajecznie. obraz ostry jak brzytwa nawet przy 120 km/h. |
Brak czasu moze dziś.
Na pewno analogowy w nowym rofie wyłapuje więcej programów 9 na starym miałem 6
mitsu00 - 13-10-2010, 13:54
Znalazłem prezentację nowego urządzenia na Youtubie:
http://www.youtube.com/watch?v=zrn9c3o880s
Generalnie większego Halo nie ma, nowy layout, nawet ładnie wygląda. Fajnie że można pobierać książkę telefoniczną z telefonu. Pozatym po staremu.
Grzesq - 13-10-2010, 14:47
mitsu00 napisał/a: | Podłączyłeś tuner DVB-T? Mój dziala bajecznie. obraz ostry jak brzytwa nawet przy 120 km/h. |
Kiedy i jaki dokładnie zainstalowałeś ? Napisz coś więcej, albo dodatkowo wrzuć fotki
|
|
|