To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

sveno - 15-09-2012, 15:37

booohal napisał/a:
na drugim foto skórka taka jakaś odżywiona :)
kalkulator złapał inne światło bo akurat słońce zaszło :)
Derpin napisał/a:
zaczyna się robić pomieszanie z poplątaniem
i właśnie tu wychodzi przewaga folii nad lakierem, jak mi się znudzi to ją ściągnę i śladu nie będzie.
major, folia to 3M DiNoc, rozciąga się ładnie, ale i tak nie da się jej na tyle rozciągnąć żeby jednym kawałkiem wykleić cały ten głęboki uchwyt, tylko tam jest sztukowana co widać na zdjęciu. Zaraz biorę się za panel w drzwiach kierowcy.

major napisał/a:
trochę nie pasuje ta kremowa skóra do carbonu.
zdania są podzielone, na żywo wygląda to lepiej, no i wydaje się taka elegancka... :)
Jackall - 15-09-2012, 20:55

Jak dla mnie w złym kierunku idziesz Sveno :axe:
Na początku na miniaturach wydawało mi się, że pomalowałeś te elementy na czarno ale major (tak na marginesie to najlepszego :wink: ) sprowadził mnie na ziemię...
Konsola środkowa wygląda dobrze ale czy teraz każdy mały element będziesz karbonował? :evil:
A jak już czujesz wielką potrzebę zmian to zrób u siebie takie boczki jak ma danino, będzie inaczej niż u wszystkich i bardzo gustownie :wink:

sveno - 15-09-2012, 21:45

Jackall, jak już wcześniej napisałem folia jest o tyle fajna, że da się ją szybko zdjąć i śladu nie zostawia po sobie, co innego malowanie (podejrzewam, że to zrobił Danino88)
Póki co okleiłem panel w drzwiach kierowcy:

Najgorszy element jaki oklejałem, już górna część konsoli (ta z nawiewami i przyciskiem od awaryjnych) była dużo łatwiejsza do oklejenia.

Odezwał się Irek z Niemcowni, jego Galant po spotkaniu z sarną został naprawiony, za rok zobaczymy go na zlocie :)

Jackall - 15-09-2012, 21:50

sveno napisał/a:
folia jest o tyle fajna, że da się ją szybko zdjąć i śladu nie zostawia po sobie
więc po co to robisz jak zaraz będziesz ściągał :P :P
sveno napisał/a:
Odezwał się Irek z Niemcowni, jego Galant po spotkaniu z sarną został naprawiony, za rok zobaczymy go na zlocie
hmm to dobrze... a już miałem chrapkę na kilka elementów z jego Gala :roll: i nie tylko ja :biggrin:
A powiedział jak to wyceniła ubezpieczalnia i ile zapłacił za naprawę?

sveno - 15-09-2012, 22:12

Jackall napisał/a:
więc po co to robisz jak zaraz będziesz ściągał :P :P
narazie nie będę ściągał, bo mi się podoba (narazie) :) poza tym folie mam za free więc kosztuje mnie to tylko trochę czasu :P

Jackall napisał/a:
A powiedział jak to wyceniła ubezpieczalnia i ile zapłacił za naprawę?
takie dzwonki z niemieckim ubezpieczeniem to przyjemność i dobry biznes :) fakt że to trochę trwało, ale zarobił na tym jakieś 5 tyś zł. A trzeba zaznaczyć, że naprawiał w jednym z droższych zakładów w Krk. przy okazji zrobił sobie reperaturki z tyłu i zderzak.
Co ciekawe dla niemieckiej ubezpieczalni auto przed dzwonem warte było ponad 18000zł (2000r, kombi, Elegance, V6, manual, czarna skóra) w Polsce może by wycenili na 10kzł?

Jackall napisał/a:
a już miałem chrapkę na kilka elementów z jego Gala :roll:
a co Ty chciałeś?

BTW można już gratulować? :P Siedzisz na forum więc pewnie jeszcze nie? :)

Jackall - 15-09-2012, 22:27

sveno napisał/a:
bo mi się podoba (narazie)
dopóki nie przyjedziesz do mnie :P
sveno napisał/a:
Polsce może by wycenili na 10kzł?
chyba w bardzo optymistycznym scenariuszu :cry: niestety takie są u nas realia, że nie doceniają piękna tego samochodu
sveno napisał/a:
a co Ty chciałeś?
kilka drobiazgów - "daszek" od szyberdachu bo jedną nóżkę mam złamaną, manetkę od wycieraczek lub silniczek wycieraczki tył bo coś u mnie z tym jest problem i pewnie kilka podobnych by się znalazło...
A poza tym to byłoby dobrze mieć części na podmianę (coś jak z zaciskami od Tomka za co mu dziękuję :wink: ) to znacznie skraca czas zasadniczej pracy bo masz już wcześniej zregenerowane części.
sveno napisał/a:
BTW można już gratulować? Siedzisz na forum więc pewnie jeszcze nie?
nie, jeszcze nie :| i nie wiadomo ile jeszcze... coś w wyniku KTG przez chwile było nie tak i zostawili ją na obserwację aż do rozwiązania :|
A jestem na forum bo mam wolną chatę :mrgreen:

m6riano - 16-09-2012, 18:04

sveno, fajnie wyszedł ten carbon..a dawałeś primer..?
Jeśli nie to ciekawe ile ci to wytrzyma...pewnie zima(niskie temp)..potem wiosna(wysokie temp) i zacznie odłazić jak u mnie...;-/

sveno - 16-09-2012, 18:19

m6riano, nie dawałem żadnego podkładu, umyłem wszystko w płynie do naczyń, potem zmatowiłem papierem 1000, potem odtłuściłem jeszcze raz ale zmywaczem do paznokci :) zobaczymy ile wytrzyma.
Jackall - 16-09-2012, 20:56

sveno napisał/a:
potem zmatowiłem papierem 1000, potem odtłuściłem jeszcze raz ale zmywaczem do paznokci
czyli jak Ci się znudzi i ściągniesz tą folię to będą ślady :P
sveno - 16-09-2012, 21:35

wiedziałem, że ktoś to napisze :)
nie będzie śladu, bo mam drugi komplet plastików ze starego wnętrza (szarych) i je obklejałem :)

danino88 - 16-09-2012, 21:45

Cytat:
podejrzewam, że to zrobił Danino88

ale co ja,niby?:p

Jackall - 16-09-2012, 21:58

sveno napisał/a:
wiedziałem, że ktoś to napisze
przecież znasz mnie :wink:
sveno napisał/a:
mam drugi komplet plastików ze starego wnętrza (szarych) i je obklejałem
i to Ci się chwali :)
Mare - 17-09-2012, 20:57

ostrożnie Sveno, stąd już niedaleko na "wiejskitjunink.pl" ;p
diabelll - 17-09-2012, 21:53

bardzo ladnie wygladaja te boczki w carbonie ;) gdyby mial za darmo to tez bym obklejał :P czy obklejenie wiejską taśma wycieraczek podchodzi pod wieś tuning :P bo nie wiem czy lecieć zrywać czy jeszcze nie :D
Tomek - 18-09-2012, 08:51

w tunningowym temacie ktoś zarzucił taki linkiem:

http://105speed.hyperboar.../topic_id/12174

coś dla Ciebie sveno