To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 12-07-2011, 16:03

Cytat:
Może coś jest jeszcze zapowietrzone, sprawdzałeś dokładnie układ paliwowy?

układ paliwowy bak->pompa->filtr->listwa->wtrysk
za dużo tu nie wymyślisz jak na wtryskach występuje paliwo to jest git tu się nic nie zapowietrza to nie diesel na szczęście :P

jeszcze parę pierdółek zrobię i po próbujemy jutro :P lambdy nie ma ale raczej to nie jest problem mam nadzieje :P

jacek11 - 12-07-2011, 16:07

pewnie silnik kręci nie w tą stronę,i będziesz miał pięć biegów do tyłu :mrgreen:
a poważnie,to dajesz Krzychu,bo wszyscy czekają na filmik,i okrzyki radości :mrgreen:

fj_mike - 12-07-2011, 16:21

jacek11 napisał/a:
,bo wszyscy czekają na filmik

Zgłosiłem się na ochotnika nagrywać, Kzyś odmówił :P

Wszyc - 12-07-2011, 16:28

spokojnie pewnie już któryś z was by go dziś odpalił :P ale ja dieslowiec jestem to moja pierwsza benzyna w życiu i dopiero się uczę co do czego na co i po co :P i powoli dochodzę czego jeszcze brakuje :P
Maretzky85 - 12-07-2011, 21:44

BeNeK napisał/a:
raczej nikt z tego forum nie pokusił by się o sprzedanie drugiemu forumowiczowi jakiegoś barachła ;p

Ja takiego kupiłem - z walniętą panewką wałka balansowego - a w zasadzie już z przemieloną :/ Szkoda tylko, że jakieś 150 km mnie od gościa dzieliło, bo bym pojechał i mu powiedział co o tym myślę :/

Wszyc - 12-07-2011, 21:46

Jutro postaram się:

-Jakoś polutować tą zmęczoną życiem lambdę
-Polutować czujnik temperatury
-Zdjąć czujnik położenia wału i upewnić się że idealnie jest ustawiony
-Zatkam nie potrzebne podciśnienia
-Pokombinuję z powietrzem
-może do kupie trochę paliwa bo może misiek ma problem ze strawieniem mieszanki ON/95/98
- uszczelnię wtryski na połączeniu z listwą wtryskową :P tak i zrobię to silikonem do kibli yeah! :twisted:
- dolot już uszczelniłem kiblowym silikonem :P

Andrew - 12-07-2011, 21:48

Wszyc napisał/a:
tak i zrobię to silikonem do kibli yeah! :twisted:

Idziesz na całość :wink:
Niebawem zabangla :wink:

Maretzky85 - 12-07-2011, 21:49

Wszyc napisał/a:
- uszczelnię wtryski na połączeniu z listwą wtryskową :P tak i zrobię to silikonem do kibli yeah! :twisted:

Muszę Cię zmartwić - rozpuści się bardzo szybko :P

Wszyc - 12-07-2011, 21:52

ma wytrzymać tyle by odpalił i trochę pochodził :P żeby mi tam nigdzie spadków ciśnienia nie było :P
Jogurt - 12-07-2011, 21:54

Wszyc napisał/a:
żeby mi tam nigdzie spadków ciśnienia nie było
o ciśnienie się nie bój, jeszcze nie raz Ci wzrośnie :mrgreen:
jacek11 - 12-07-2011, 22:05

Jogurt napisał/a:

Wszyc napisał/a:
żeby mi tam nigdzie spadków ciśnienia nie było
o ciśnienie się nie bój, jeszcze nie raz Ci wzrośnie :mrgreen:

święte słowa :mrgreen:

Wszyc - 12-07-2011, 22:10

Chłopki mnie już nic nie rusza co do tego auta :P po tym co razem przeszliśmy? :P jak bym się dalej denerwował to bym już siedział w kaftanie przez to auto :P
Zielu - 13-07-2011, 01:34

Tak się czasem zastanawiam, może napiszmy jakiś zbiorowy list do Pimp My Ride, albo Overhaulin? :) Odpicowaliby Wszycowego Galanta, mojego Lancera i pewnie jeszcze parę osób by było chętnych (jak nie wszyscy) :P A autka jak nowe. Chociaż po PMR zbyt murzyńsko by mogło być...np. Lancer z hydro i neonami :lol:

Wszyc, niedługo czeka Cię najlepsze uczucie, satysfakcja :D

robertdg - 13-07-2011, 07:40

Maretzky85 napisał/a:
Wszyc napisał/a:

Muszę Cię zmartwić - rozpuści się bardzo szybko :P
Ledwo poczuje petrolowy aromat a już zmięknie - taka pigułka gwałtu na odległość, niektórzy tak mają z alkoholem, widzą etykiete z cyferkami i już miękną :P
Wszyc - 13-07-2011, 11:47

Zielu175 napisał/a:
Tak się czasem zastanawiam, może napiszmy jakiś zbiorowy list do Pimp My Ride, albo Overhaulin? :)

Już mówiłem nich ktoś zrobi to a zabije :P albo galant wyjdzie z pod moich rąk albo niech idzie na złom :P

Jak nie sylikon to zaleje plastikiem na gorąco :P