To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Mare - 23-08-2011, 07:49

Zdejmij plastikowe filterki odpowietrzników i włącz lampy na dłuższy czas na postoju w suchy dzień. szybciej odparuje :)

A przy okazji sprawdź czy filtry nie są mokre ;)

Tomii - 05-09-2011, 16:18

Psikus napisał/a:
Hugo, spróbuj oczyścić i delikatnie przesmarować miejsca styku klocka z tłoczkiem i z zaciskiem- tam gdzie się styka "plecami".

Hugo, po uprzednim wyczyszczeniu wszystkiego nasmarowałem smarem miedziowym miejsca tak jak Psikus napisał oraz styk klocka z blaszkami i jak na razie (od soboty) jest ok. W końcu można normalnie hamować, upragniona cisza nastała :) pytanie na jak długo...

Zielu - 05-09-2011, 19:13

Hugo, jak się sprawują zaciski? :)
deejay - 05-09-2011, 19:19

Zielu175 napisał/a:
Hugo, jak się sprawują zaciski?

przecież wszyscy znają odpowiedz ... :twisted: :wink:

Zielu - 05-09-2011, 19:20

Pytam się o nowe zaciski, może Hubert jeszcze nie założył? :P
robertdg - 05-09-2011, 19:22

Jak mógł założyć jak nie pasują ;-)
Hugo - 05-09-2011, 19:29

Tomii, zapewne na niedługo.
Zielu175 napisał/a:
Hugo, jak się sprawują zaciski?
Widzę, ze nie zajrzałeś do podforum EA. Niestety kupione od Ciebie zaciski z jarzmami są po lifcie i posiadają rozstaw śrub mocujących jarzma ok. 157 mm. U mnie jest ok. 127 mm. Wiec jeśli chcę je zamontować muszę wymienić zwrotnice :? Na razie temat odkładam, ale z niego napewno nie zrezygnuję, bo zaciski od Ciebie są w doskonałym stanie, więc napewno je kiedyś założę. W sumie obecne zaciski mam OK i z tego co pomierzyłem (rozstaw śrub mocujących zacisk w jarzmie), obecne zaciski będą pasować, wiec zostaną. Tomii jedna ciekawostka co do stuków, kupiłem paste montażową do hamulcy Ate http://allegro.pl/smar-do...1789124292.html (kupiłem w lokalnym sklepie i widzę, że nieźle mnie wydymali, za taką tubkę 75 ml zapłaciłem 30 zł :? , ale mniejsza o to) i posmarowałem nią prowadnice i miejsca styku zacisków z klockami. I jak na razie jest super, stuki zredukowane niemalże do zera. Świetna jest ta pasta.

Przy okazji coś o Galu: Nawet ostatnimi czasy nic złego się nie dzieje, na półce leżą skompletowane gadżety w postaci tulei poliuretanowych na wahacze mimośrodowe z tyłu+śruby mimośrodowe i czekam na natchnienie do montażu. Muszę je jak najszybciej znaleźć, bo Gal rzuca tyłem jak porabany, każda większa nierówność i tył skacze kilka centymetrów w prawo lub lewo i tnie oponki (i tak ledwo wystarczą do końca sezonu). Jeszcze coś zauważyłem, biorę na niego sporą poprawkę, nie zwracam już prawie uwagi na wiele szczegółów typu trzaski i zgrzyty i nawet znowu lubię nim jeździć...

Zielu - 05-09-2011, 19:31

Faktycznie nie zaglądałem na pod forum EA. Ojj.. szkoda że nie pasują :( Podawałem Ci chyba wymiary...?
Przynajmniej masz dobrą bazę na przyszłość, zaciski faktycznie były w dobrym stanie :)

Hugo - 05-09-2011, 19:37

Zielu175 napisał/a:
Podawałem Ci chyba wymiary...?
Nie, ponieważ nawet o nie nie pytałem. Od początku zakładałem, że muszą pasować, sądziłem, że mając zaciski dwutłoczkowe mam już ten większy rozstaw śrub mocujących jarzma. Trudno. Rozumiem, że kasa doszła?
Zielu - 05-09-2011, 19:41

Możliwe że komu innemu podawałem wymiary..
W zasadzie myślałem w podobny sposób, skoro są dwu tłoczkowe to znaczy że muszą pasować...A tu lipa.. :?

Ok, już nie śmiecę w temacie :)

Saqu - 05-09-2011, 21:42

Hugo napisał/a:
gadżety w postaci tulei poliuretanowych

żółte, czerwone? czy jakieś inne? :p

Hugo - 05-09-2011, 22:12

Czerwone, tak jak pozostałe.
rosomak1983 - 05-09-2011, 22:36

Zielu175 napisał/a:
Możliwe że komu innemu podawałem wymiary..

mi podawales :lol:

Krzyzak - 06-09-2011, 05:45

Hugo napisał/a:
miejsca styku zacisków z klockami

masz na myśli blaszki w jarzmie? - tego się nie smaruje - wręcz przeciwnie, powinno być dobrze oczyszczone, na błysk
jak do smaru zacznie się kleić piasek itd., to zrozumiesz dlaczego ;)

Hugo - 06-09-2011, 07:23

Krzyzak napisał/a:
masz na myśli blaszki w jarzmie?
Nie, tam gdzie zacisk dotyka klocków, czyli tloczek i naprzeciw te "łapki".