To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 13-10-2010, 15:00

Grzesq napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Podłączyłeś tuner DVB-T? Mój dziala bajecznie. obraz ostry jak brzytwa nawet przy 120 km/h.

Kiedy i jaki dokładnie zainstalowałeś ? Napisz coś więcej, albo dodatkowo wrzuć fotki :)

Taki jak na zdjęciu tyle że kupiłem u Chińczyków za połowę ceny jak w linku:
http://www.sklep.hadron.p...1303-DVB-T.html

Grzesq - 13-10-2010, 16:47

mitsu00 napisał/a:

Taki jak na zdjęciu tyle że kupiłem u Chińczyków za połowę ceny jak w linku:
http://www.sklep.hadron.p...1303-DVB-T.html

To musimy się koniecznie spotkać, bo chętnie bym zobaczył jak to cuda śmiga na żywo ;) , a przy okazji wziołbym od Ciebie IGO :)

Napisz mi na priv swój aktualny nr tel, bo nie wiem czy ten co mam jest OK :)

13zbyszek13 - 14-10-2010, 12:11

mitsu00 napisał/a:
sprawdzałeś jakość dźwięku po kablu od Ipoda? Mam cichą nadzieję że się polepszyła od poprzedniego.

1.jakość z iPoda jest dobra nie wycina wysokich tak jak stary.
2. rzecz na plus to AM działa bez potrzeby wyłączania pobierania czasu z GPS
3. pobiera książkę telefoniczną

Anonymous - 15-10-2010, 18:38

Grzesq napisał/a:
Dzisiaj mój moduł GPS ożył !!! :shock:

Mój GPS też dzisiaj ożył :P
Ale wymienię go na gwarancji na "nowszą" wersję, bo nie chcę żeby mi takie numery robił.

13zbyszek13 - 15-10-2010, 19:56

Pe.te napisał/a:
Grzesq napisał/a:

Ale wymienię go na gwarancji na "nowszą" wersję, bo nie chcę żeby mi takie numery robił.

Łudzisz się że będzie to nowszy model ?

Grzesq - 15-10-2010, 23:15

13zbyszek13 napisał/a:
Pe.te napisał/a:
Grzesq napisał/a:

Łudzisz się że będzie to nowszy model ?

Pe.te jeżeli zamierzasz reklamować tylko moduł GPS, to niestety nie masz co liczyc na nowszą wersję, bo nie pasuje do starszych (naszych ROFów 1701). Taką inormację otrzymałem od Nancy z ROF :(

rezon - 16-10-2010, 06:47

13zbyszek13 napisał/a:
pobiera książkę telefoniczną
sprawdź jeszcze proszę, czy można mieć sparowany więcej niż jeden telefon i jak wygląda przełączanie między nimi. W starym ROF można mieć tylko jeden telefon sparowany, sparowanie drugiego kasuje poprzedni. W wielu urządzeniach można sparować kilka telefonów i wybierają zazwyczaj dostępny obecnie w samochodzie, a jak jest kilka to ostatnio podłączony. Jak jest w nowym ROF?
Anonymous - 16-10-2010, 07:01

Grzesq napisał/a:
Pe.te jeżeli zamierzasz reklamować tylko moduł GPS, to niestety nie masz co liczyc na nowszą wersję, bo nie pasuje do starszych (naszych ROFów 1701). Taką inormację otrzymałem od Nancy z ROF :(

Hmm... niejaka Yilia twierdzi, że do naszego "starego" ROF jest teraz dostępna nowa wersja modułu, gdyż stary robi problemy. Rozmawiałeś o tym z Nancy?
Bo jeśli przyślą mi nową-starą wersję to podejrzewam, że nic to nie da - pewnie będzie co jakiś czas padał i ożywał... :evil:

13zbyszek13 - 16-10-2010, 09:10

Pe.te napisał/a:
Hmm... niejaka Yilia twierdzi, że do naszego "starego" ROF jest teraz dostępna nowa wersja modułu, gdyż stary robi problemy. Rozmawiałeś o tym z Nancy?
Bo jeśli przyślą mi nową-starą wersję to podejrzewam, że nic to nie da - pewnie będzie co jakiś czas padał i ożywał...

Myślę kolego że zależy głównie to od danego egzemplarza, po prostu jak się trafi na dobry egzemplarz to będzie Ok.
Ja w swoim starym rofie / luty 2010 / dotychczas nie miałem żadnego problemu działa Ok.
A jak widać na forum zdażają się egzemplarze w których ten moduł odmawia posłuszeństwa.

[ Dodano: 16-10-2010, 09:17 ]
rezon napisał/a:
sprawdź jeszcze proszę, czy można mieć sparowany więcej niż jeden telefon i jak wygląda przełączanie między nimi. W starym ROF można mieć tylko jeden telefon sparowany, sparowanie drugiego kasuje poprzedni. W wielu urządzeniach można sparować kilka telefonów i wybierają zazwyczaj dostępny obecnie w samochodzie, a jak jest kilka to ostatnio podłączony. Jak jest w nowym ROF?

Sprawdzę dziś to napiszę,
Kolejne plusy nowego rofa
+ przy montażu nie ma potrzeby podłączania białego paseczka od poduszek
+ mikrofon od BT jest wbudowany w urządzenie nie ma potrzeby przeciągania kabelka
+ obraz z kamery cofania w nocy jest dużo lepszy niż w starym rof

Grzesq - 16-10-2010, 11:09

Pe.te napisał/a:
Grzesq napisał/a:

Bo jeśli przyślą mi nową-starą wersję to podejrzewam, że nic to nie da - pewnie będzie co jakiś czas padał i ożywał... :evil:

Pytałem jej czy GPS z ROF1701N będzie pasował do ROF1701, napisała, że po "konsultacji" niestety nie. Chyba, że mają nowszy model GPS do naszych sprzętów - w co wątpie...

13zbyszek13 - 16-10-2010, 11:30

Grzesq napisał/a:
Pytałem jej czy GPS z ROF1701N będzie pasował do ROF1701, napisała, że po "konsultacji" niestety nie. Chyba, że mają nowszy model GPS do naszych sprzętów - w co wątpie...

na 100 % nie będzie pasował nowy rof jest to zupełnie inne urządzenie jak stary.

Anonymous - 16-10-2010, 13:23

13zbyszek13 napisał/a:
Kolejne plusy nowego rofa
+ przy montażu nie ma potrzeby podłączania białego paseczka od poduszek
+ mikrofon od BT jest wbudowany w urządzenie nie ma potrzeby przeciągania kabelka
+ obraz z kamery cofania w nocy jest dużo lepszy niż w starym rof

Zamiast wymieniać takie drobiazgi - napisz lepiej czy odbiór z tunera FM jest lepszy niż w "starym" ROF, bo to jest istotna kwestia...

13zbyszek13 - 16-10-2010, 13:44

Pe.te napisał/a:
Zamiast wymieniać takie drobiazgi - napisz lepiej czy odbiór z tunera FM jest lepszy niż w "starym" ROF, bo to jest istotna kwestia...

U mnie dobrze odbiera FM w starym i na nowym wiec myślę że jest taki sam.
A pisze nie o drobiazgach tylko o różnicach jakie zauważyłem .

mitsu00 - 16-10-2010, 14:05

13zbyszek13 napisał/a:
U mnie dobrze odbiera FM w starym i na nowym wiec myślę że jest taki sam.
A pisze nie o drobiazgach tylko o różnicach jakie zauważyłem .

A testowałeś cyfre w trasie?

13zbyszek13 - 16-10-2010, 14:14

Ja jej jeszcze na stałe nie zamontowałem , podpiąłem ją na krótko sprawdzić czy w ogóle działa.
Działa odpiąłem i leży w garażu :lol:

[ Dodano: 17-10-2010, 06:37 ]
rezon napisał/a:

Sprawdziłem nie można , ale przełączenie na drugi telefon robi się szybko .
W niechcianym telefonie wyłączasz BT a w drugim który chcesz z parować włączasz BT / oczywiście jak masz wcześniej wyszukanego i zapisanego w telefonie chińczyka / chińczyk szybko nawiązuje z nim połączenie.