Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mitsu00 - 13-10-2010, 15:00
Grzesq napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Podłączyłeś tuner DVB-T? Mój dziala bajecznie. obraz ostry jak brzytwa nawet przy 120 km/h. |
Kiedy i jaki dokładnie zainstalowałeś ? Napisz coś więcej, albo dodatkowo wrzuć fotki |
Taki jak na zdjęciu tyle że kupiłem u Chińczyków za połowę ceny jak w linku:
http://www.sklep.hadron.p...1303-DVB-T.html
Grzesq - 13-10-2010, 16:47
To musimy się koniecznie spotkać, bo chętnie bym zobaczył jak to cuda śmiga na żywo , a przy okazji wziołbym od Ciebie IGO
Napisz mi na priv swój aktualny nr tel, bo nie wiem czy ten co mam jest OK
13zbyszek13 - 14-10-2010, 12:11
mitsu00 napisał/a: | sprawdzałeś jakość dźwięku po kablu od Ipoda? Mam cichą nadzieję że się polepszyła od poprzedniego. |
1.jakość z iPoda jest dobra nie wycina wysokich tak jak stary.
2. rzecz na plus to AM działa bez potrzeby wyłączania pobierania czasu z GPS
3. pobiera książkę telefoniczną
Anonymous - 15-10-2010, 18:38
Grzesq napisał/a: | Dzisiaj mój moduł GPS ożył !!! |
Mój GPS też dzisiaj ożył
Ale wymienię go na gwarancji na "nowszą" wersję, bo nie chcę żeby mi takie numery robił.
13zbyszek13 - 15-10-2010, 19:56
Pe.te napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Dzisiaj mój moduł GPS ożył !!! |
Mój GPS też dzisiaj ożył
Ale wymienię go na gwarancji na "nowszą" wersję, bo nie chcę żeby mi takie numery robił. |
Łudzisz się że będzie to nowszy model ?
Grzesq - 15-10-2010, 23:15
13zbyszek13 napisał/a: | Pe.te napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Dzisiaj mój moduł GPS ożył !!! |
Mój GPS też dzisiaj ożył
Ale wymienię go na gwarancji na "nowszą" wersję, bo nie chcę żeby mi takie numery robił. |
Łudzisz się że będzie to nowszy model ? |
Pe.te jeżeli zamierzasz reklamować tylko moduł GPS, to niestety nie masz co liczyc na nowszą wersję, bo nie pasuje do starszych (naszych ROFów 1701). Taką inormację otrzymałem od Nancy z ROF
rezon - 16-10-2010, 06:47
13zbyszek13 napisał/a: | pobiera książkę telefoniczną | sprawdź jeszcze proszę, czy można mieć sparowany więcej niż jeden telefon i jak wygląda przełączanie między nimi. W starym ROF można mieć tylko jeden telefon sparowany, sparowanie drugiego kasuje poprzedni. W wielu urządzeniach można sparować kilka telefonów i wybierają zazwyczaj dostępny obecnie w samochodzie, a jak jest kilka to ostatnio podłączony. Jak jest w nowym ROF?
Anonymous - 16-10-2010, 07:01
Grzesq napisał/a: | Pe.te jeżeli zamierzasz reklamować tylko moduł GPS, to niestety nie masz co liczyc na nowszą wersję, bo nie pasuje do starszych (naszych ROFów 1701). Taką inormację otrzymałem od Nancy z ROF |
Hmm... niejaka Yilia twierdzi, że do naszego "starego" ROF jest teraz dostępna nowa wersja modułu, gdyż stary robi problemy. Rozmawiałeś o tym z Nancy?
Bo jeśli przyślą mi nową-starą wersję to podejrzewam, że nic to nie da - pewnie będzie co jakiś czas padał i ożywał...
13zbyszek13 - 16-10-2010, 09:10
Pe.te napisał/a: | Hmm... niejaka Yilia twierdzi, że do naszego "starego" ROF jest teraz dostępna nowa wersja modułu, gdyż stary robi problemy. Rozmawiałeś o tym z Nancy?
Bo jeśli przyślą mi nową-starą wersję to podejrzewam, że nic to nie da - pewnie będzie co jakiś czas padał i ożywał... |
Myślę kolego że zależy głównie to od danego egzemplarza, po prostu jak się trafi na dobry egzemplarz to będzie Ok.
Ja w swoim starym rofie / luty 2010 / dotychczas nie miałem żadnego problemu działa Ok.
A jak widać na forum zdażają się egzemplarze w których ten moduł odmawia posłuszeństwa.
[ Dodano: 16-10-2010, 09:17 ]
rezon napisał/a: | sprawdź jeszcze proszę, czy można mieć sparowany więcej niż jeden telefon i jak wygląda przełączanie między nimi. W starym ROF można mieć tylko jeden telefon sparowany, sparowanie drugiego kasuje poprzedni. W wielu urządzeniach można sparować kilka telefonów i wybierają zazwyczaj dostępny obecnie w samochodzie, a jak jest kilka to ostatnio podłączony. Jak jest w nowym ROF? |
Sprawdzę dziś to napiszę,
Kolejne plusy nowego rofa
+ przy montażu nie ma potrzeby podłączania białego paseczka od poduszek
+ mikrofon od BT jest wbudowany w urządzenie nie ma potrzeby przeciągania kabelka
+ obraz z kamery cofania w nocy jest dużo lepszy niż w starym rof
Grzesq - 16-10-2010, 11:09
Pe.te napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Pe.te jeżeli zamierzasz reklamować tylko moduł GPS, to niestety nie masz co liczyc na nowszą wersję, bo nie pasuje do starszych (naszych ROFów 1701). Taką inormację otrzymałem od Nancy z ROF |
Hmm... niejaka Yilia twierdzi, że do naszego "starego" ROF jest teraz dostępna nowa wersja modułu, gdyż stary robi problemy. Rozmawiałeś o tym z Nancy?
Bo jeśli przyślą mi nową-starą wersję to podejrzewam, że nic to nie da - pewnie będzie co jakiś czas padał i ożywał... |
Pytałem jej czy GPS z ROF1701N będzie pasował do ROF1701, napisała, że po "konsultacji" niestety nie. Chyba, że mają nowszy model GPS do naszych sprzętów - w co wątpie...
13zbyszek13 - 16-10-2010, 11:30
Grzesq napisał/a: | Pytałem jej czy GPS z ROF1701N będzie pasował do ROF1701, napisała, że po "konsultacji" niestety nie. Chyba, że mają nowszy model GPS do naszych sprzętów - w co wątpie... |
na 100 % nie będzie pasował nowy rof jest to zupełnie inne urządzenie jak stary.
Anonymous - 16-10-2010, 13:23
13zbyszek13 napisał/a: | Kolejne plusy nowego rofa
+ przy montażu nie ma potrzeby podłączania białego paseczka od poduszek
+ mikrofon od BT jest wbudowany w urządzenie nie ma potrzeby przeciągania kabelka
+ obraz z kamery cofania w nocy jest dużo lepszy niż w starym rof |
Zamiast wymieniać takie drobiazgi - napisz lepiej czy odbiór z tunera FM jest lepszy niż w "starym" ROF, bo to jest istotna kwestia...
13zbyszek13 - 16-10-2010, 13:44
Pe.te napisał/a: | Zamiast wymieniać takie drobiazgi - napisz lepiej czy odbiór z tunera FM jest lepszy niż w "starym" ROF, bo to jest istotna kwestia... |
U mnie dobrze odbiera FM w starym i na nowym wiec myślę że jest taki sam.
A pisze nie o drobiazgach tylko o różnicach jakie zauważyłem .
mitsu00 - 16-10-2010, 14:05
13zbyszek13 napisał/a: | U mnie dobrze odbiera FM w starym i na nowym wiec myślę że jest taki sam.
A pisze nie o drobiazgach tylko o różnicach jakie zauważyłem . |
A testowałeś cyfre w trasie?
13zbyszek13 - 16-10-2010, 14:14
Ja jej jeszcze na stałe nie zamontowałem , podpiąłem ją na krótko sprawdzić czy w ogóle działa.
Działa odpiąłem i leży w garażu
[ Dodano: 17-10-2010, 06:37 ]
rezon napisał/a: | sprawdź jeszcze proszę, czy można mieć sparowany więcej niż jeden telefon i jak wygląda przełączanie między nimi. W starym ROF można mieć tylko jeden telefon sparowany, sparowanie drugiego kasuje poprzedni. W wielu urządzeniach można sparować kilka telefonów i wybierają zazwyczaj dostępny obecnie w samochodzie, a jak jest kilka to ostatnio podłączony. Jak jest w nowym ROF? |
Sprawdziłem nie można , ale przełączenie na drugi telefon robi się szybko .
W niechcianym telefonie wyłączasz BT a w drugim który chcesz z parować włączasz BT / oczywiście jak masz wcześniej wyszukanego i zapisanego w telefonie chińczyka / chińczyk szybko nawiązuje z nim połączenie.
|
|
|