Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 13-07-2011, 13:30
kij z tym nie chce mi się dziś robić przy miśku to co się dzieje przy listwie paliwowej mnie wkurza brud, paliwo z długie kable od wtrysków olać to...
Nigdzie mi się nie spieszy podjęta decyzja że na zlot nie jadę miśkiem więc kogo ja gonie dziś sobie poszukam nowych uszczelek na wtryski przygotuje sobie nową kostkę na lambdę poczytam który kabel do czego ładnie jutro spuszczę paliwo z szyny paliwowej wyjmę to wszystko i zrobię to ładnie i porządnie bo mnie to po prostu wpienia
Nigdzie mnie nie gonią silnik się olejem przesmarował to już mu nic nie będzie może postać
Wybaczcie panowie za mój brak pośpiechu taki mam styl pracy jak się spieszę to nie wychodzi
Ja jak deejay lubię jak wszystko jest na glanc mimo że gadam różne rzeczy i robię druty w tym aucie ale to wszystko z powodu warunków, pieniędzy i ogólnego stanu auta Powiecie to idź do pracy spokojnie trochę wyrozumiałości to moje ostatnie wakacje w życiu we wrześniu pomyślę nad robotą
Podejrzenia co do problemów z odpaleniem miśka:
- praca na dwóch garach wydaje mi się że nie czuje paliwa na 2 cylindrach po wykręceniu świec hmmm zbadam jutro czy prąd trafia na 1 i 3 wtrysk bo wydaje mi się że nie kable dałem za długie z wiązki do wtrysków i trochę się plączą a że to stare kable już mogły gdzieś w środku pęknąć
swinks_UK - 13-07-2011, 13:46
| Wszyc napisał/a: | | ... poszukam nowych uszczelek na wtryski |
Polecam wizytę w sklepie z gratami dla rolników, kiedyś to była sieć Agromy. Wszelkie śruby, uszczelki, o-ringi, podkładki, bolce, i cholera wie co jeszcze za grosze.
Tam w zeszłym roku dobierałem uszczelki pod wtryskiwacze jak wymieniałem je do czyszczenia, wyszło 3 gr za o-ring
Wszyc - 13-07-2011, 13:51
No właśnie też myślę żeby poszukać w tego typu sklepie
rosomak1983 - 13-07-2011, 14:58
| Wszyc napisał/a: | | Nigdzie mnie nie gonią silnik się olejem przesmarował to już mu nic nie będzie może postać |
przy długim kreceniu jest strasznie kiepskie smarowanie, mozna zatrzec w pierwszej kolejnosci wałki rozrzadu. Znam taki przypadek. Tak wiec uwazaj , najlepiej wykrecic swiece pokrecic i potem próbowac odpalic a przy okazji mozna sprawdzic kompresje.
Wszyc - 13-07-2011, 15:25
Przecież kręcił i nie odpalił to tak samo jak bym wyjął świece już się lepiej nie przesmaruje 3 dni kręcił po godzinę dziennie i nie odpalił więc chyba już lepiej się nie da
Wszyc - 13-07-2011, 15:31
dorwę gumki pod wtryski popracuje nad wiązką elektryczną to potem sprawdzę mgłę paliwową z wtrysków dziś lub jutro sobie z drewna wytnę płytę w którą wsadzę wtryski i skręcę z listwą paliwową z drugiej strony żeby mi przypadkiem przy podaniu ciśnienia przez pompę paliwa wtryski nie wystrzeliły z listwy do przodu hehe a wiadomo paliwo dziś nie tanie więc po co marnować i cała komora silnika do wycierania z paliwa
i będę miał wtedy pewność co do iskry i świec i jeżeli będą dalej problemy to znaczy że szwankuję synchronizacja
Wszyc - 13-07-2011, 15:39
Jak widać uszczelki na wtryskach mają u mnie grubo dość
Pytanie czy od strony głowicy na wtryskach występują jakieś uszczelki? czy tylko od strony listwy?
rosomak1983 - 13-07-2011, 15:41
| Wszyc napisał/a: | | Przecież kręcił i nie odpalił to tak samo jak bym wyjął świece |
no nie tak samo jak nie wierzysz to pokrec silnikiem z wyjetymi swiecemi i z wkrecanymi, chyba ze nie masz kompresji w silniku to wtedy bez róznicy
| Wszyc napisał/a: | | 3 dni kręcił po godzinę dzienn |
nie za dobrze własnie tak krecic. Niskie cisnienie oleju.
| Wszyc napisał/a: | | to znaczy że szwankuję synchronizacja |
napewno wiazke dobrze zrobiłęs???
Wszyc - 13-07-2011, 15:44
a to już nie raz bez świec chodził bo przecież trzeba było wykręcić bo zalał się
chodź dalej nie widzę zbytnio różnicy dla systemu smarowania w tym czy są świece czy nie co najwyżej rozrusznik ma ciężej ze świecami może tam jest troszkę ciężej układowi rozrządu ale bez przesady sądzę
No same kable większego wpływu na synchronizacje nie mają przez nie tylko prąd płynie i wszędzie dociera z tego co pomierzone
jacek11 - 13-07-2011, 16:07
| Wszyc napisał/a: | | Pytanie czy od strony głowicy na wtryskach występują jakieś uszczelki? czy tylko od strony listwy? |
pewnie że tak :)jeśli nie masz,to masz tam lewe powietrze
Wszyc - 13-07-2011, 16:12
| jacek11 napisał/a: | pewnie że tak :)jeśli nie masz,to masz tam lewe powietrze |
jak to wygląda taki sam o ring jak na górze?
rosomak1983 - 13-07-2011, 16:12
| Wszyc napisał/a: | | chodź dalej nie widzę zbytnio różnicy dla systemu smarowania w tym czy są świece czy nie co najwyżej rozrusznik ma ciężej ze świecami może tam jest troszkę ciężej układowi rozrządu ale bez przesady sądzę |
Daje Ci przykład relany tak było, silnik ten sam 4g63 DOHC , sprezanie nawet mniejsze bo silnik turbo,olej syntetyk a i pompa oleju wydajniejsza bo 7 bolt- helikalna.
krecenie trwało chyba pare akumulatorów, efekt rysy na łozyskach wałków.
| Wszyc napisał/a: | | No same kable większego wpływu na synchronizacje nie mają przez nie tylko prąd płynie i wszędzie dociera z tego co pomierzone |
nawet kable idace do komputera który cała synchronizacja steruje ???
Wszyc - 13-07-2011, 16:16
| rosomak1983 napisał/a: | | nawet kable idace do komputera który cała synchronizacja steruje ??? |
Tak nawet one albo napięcie na nich jest i w ogóle wtryski pracują albo napięcia na nich nie ma i wtryski i iskry w ogóle nie ma a sygnały docierają z czujnika położenia wałka więc okablowanie jest git najwyżej może być chrzaniony sam czujnik że daje sygnał nie w tym momencie co trzeba ale sama wiązka albo działa albo nie działa a tu akurat po dokonaniu pomiarów napięcie odpowiednie się pojawiało
| rosomak1983 napisał/a: | Daje Ci przykład relany tak było, silnik ten sam 4g63 DOHC , sprezanie nawet mniejsze bo silnik turbo,olej syntetyk a i pompa oleju wydajniejsza bo 7 bolt- helikalna.
krecenie trwało chyba pare akumulatorów, efekt rysy na łozyskach wałków. |
życie jak się schrzani to się schrzani jak nie to nie zobaczymy wszystko co zalecane zrobione zostało chodzi i ze świecami i bez świec
rosomak1983 - 13-07-2011, 16:21
Z wiazka mi chodziło czy np kazdy kabelek jest przykładowo w odpowiedni pin wpiety.
A z kreceniem to tylko mówie co wiem zebys nie przesadzał z tym kreceniem bo to wcale dobre nie jest.
jacek11 - 13-07-2011, 16:24
| Wszyc napisał/a: | jak to wygląda taki sam o ring jak na górze? |
nie wiem jak jest u Ciebie,ale u mnie uszczelka jest w kształcie walca,i zakłada się ją na dolną część wtrysku do samego korpusu,a w kolektorze mam otwór w który wchodzi cała uszczelka
|
|
|