[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
misza116 - 24-03-2015, 11:10
Jak wygląda sprawa z łącznikami stabilizatora z tyłu? Nie mogę znaleźc tego w sklepie, czy to można wymienić, czy cały drążek stabilizatora się wymienia?
KsiadzRobak - 24-03-2015, 12:06
http://allegro.pl/mitsubi...5144811517.html
misza116 - 24-03-2015, 13:21
Ok, to włażę jeszcze raz pod auto, właśnie takie znalazłem, a pod autem wydawało mi się, że wyglądało trochę inaczej . Dzięki.
MatiLP640 - 25-03-2015, 10:32
Witam, ma ktos kompletne wahacze DOKUJI w swoim Galancie/Legnumie? Zastanawiam sie nad calym przodem DOKUJI, niby opinie dobre, cena tez nie zabija... myslalem jeszcze nad duuuuuuuuuuzo drozszymi RUVILLE lub HERTH+BUSS JAKOPARTS, w IC maja jeszcze DELPHI... chcialem dorwac CTR ale nigdzie nie moge ich znalezc :/ chyba przestali je produkowac bo kazdy mowi ze nie ma tego na hurtowniach... jeszcze jest FEBEST ale o tym nie mam kompletnego pojecia co to za firma i czy warto...
KsiadzRobak - 25-03-2015, 11:08
MatiLP640 napisał/a: | RUVILLE lub HERTH+BUSS JAKOPARTS | to tylko pakowacze - w środku mogą być produkty różnych producentów
CTR można kupić przednie proste
FEBEST to chyba produkcja Litwa (chociaż widziałem naciąganie, że to niemiecki produkt), opinie również widziałem skrajne
Hubeeert - 25-03-2015, 11:17
MatiLP640 napisał/a: | ma ktos kompletne wahacze DOKUJI w swoim Galancie/Legnumie? Zastanawiam sie nad calym przodem DOKUJI, niby opinie dobre, cena tez nie zabija... |
Kilkanaście już zamontowaliśmy - brak reklamacji. Popatrz też na OYODO. Też niezłe i niedrogie.
[ Dodano: 25-03-2015, 11:19 ]
KsiadzRobak napisał/a: | FEBEST to chyba produkcja Litwa (chociaż widziałem naciąganie, że to niemiecki produkt), opinie również widziałem skrajne |
Nie jest taki zły ten FEBEST no i mają stany.
MatiLP640 - 25-03-2015, 11:21
no to skoro to tylko pakowacze to za co taka wysoka cena? :/ No to wychodzi DOKUJI caly komplet albo dolne FEBESTa i gorny DOKUJI, chyba ze jest sens sie bawic w kazdy inny ale jakos chyba wdaje mi sie lepiej wszystkie jednego producenta, gosc z MITSUSTYLE w Pszczynie mowi ze DOKUJI jest nieco lepsze jakosciowo niz FEBEST i w tym momencie sa to najlepsze zamienniki, zaraz za OEM ale wiadomo jak to jest, kazdy chwali bo chce sprzedac... problem w tym ze nie ma za duzo opini o ani jedym ani drugim, inna prawda tez jest taka ze mieszkam w Australii na stale a tu sa "troche" inne drogi niz w PL wiec tez inna wtrzymalosc bedzie
Szczerze na cenie mi az tak nie zalezy, wole zaplacic wiecej i miec dobra jakosc i oczywiscie wiem, OEM sa najlepsze ale cena zabija i w PL i w AU niestety ;/
Hubeeert, mam rozumiec ze masz warsztat tak? W jakich cenach mozesz zalatwic komplet na przod tych firm jesli mozna zapytac?
Hubeeert - 25-03-2015, 11:24
MatiLP640 napisał/a: | gosc z ASO w Pszczynie mowi ze DOKUJI jest nieco lepsze jakosciowo niz FEBEST i w tym momencie sa to najlepsze zamienniki, zaraz za OEM |
Nie są to najlepsze zamienniki tylko mają najlepszy stosunek cena/jakość. MatiLP640 napisał/a: | wiadomo jak to jest, kazdy chwali bo chce sprzedac... | W punkt.
Bierz DOKUJI - komplet, będziesz zadowolony.
MatiLP640 - 25-03-2015, 11:25
To jaki jest najlepszy obecnie produkowany zamiennik ktory mozna dostac bez jakichs wiekszych problemow?
Dostalem jeszcze propozycje Yamato, wychodzi drozej za komplet dokladnie 190 wiecej ale nie wiem jak jakosciowo, jakos chyba jestem bardziej za Dokuji...
KsiadzRobak - 25-03-2015, 15:17
Hubeeert napisał/a: | Nie jest taki zły ten FEBEST no i mają stany. | To prawda, ale wg mnie zabija się cenowo - za nieznaną markę o niestabilnej pozycji (na razie) chcą 2x więcej pieniędzy niż za coś chińskiego, ale znanego i sprawdzonego jak dystrybuowane przez np. Polcar wahacze SH.
Yamato też było brane na pierwszy montaż, czyli miało jakość oryginału - niestety od lat są same narzekania, głównie przez fakt, że używają byle jakich osłon gumowych i po roku ich wahacze nadają się na śmietnik. Tak czy siak - czyli czy SH czy Yamato, to trzeba zmienić osłonę sworznia na coś porządnego - ja kupuję oryginał Hyundai/KIA po 20 zł - i wtedy wytrzymuje lata. Ostatnio demontowałem np. proste SH po 5 latach jazdy po polskich drogach i miały zerwane tuleje od widelca amortyzatora, ale banany były w stanie prawie fabrycznym.
[ Dodano: 25-03-2015, 15:20 ]
Hubeeert napisał/a: | Bierz DOKUJI - komplet, będziesz zadowolony. |
to bym powtórzył jak mantrę
Fragu - 25-03-2015, 21:36
KsiadzRobak, w zeszłym roku brałem prosty Yamato - a na samym wahaczu wybite SH. Po roku zdechła tuleja.
Hugo - 25-03-2015, 22:49
YAMATO to obecnie najgorszy szmelc na rynku.
MatiLP640 - 26-03-2015, 00:38
Czyli co? Wychodzi ze tylko to Dokuji jest cos warte na dzien dzisiejszy? Gdzie te czasy gdzie jak ktos cos robil to mialo to wytrzymywac lata a nie nawet miec problemy wytrzymaniem do konca gwarancji? Ehhhhh....
na ebay nie ma kompletnie nic ;/ jedyne dwa zawstawy ktore cena wygladaja na dobre ale i tak duuuuzo tansze sa niz w PL nawet po przeliczeniu
Link 1
Link 2
Mam za to dostep do Febesta w bardzo dobrej cenie na terenie AU... co myslicie? Na dole link do banana, napisze do nich, moze skompletuja mi caly przod
Link 3
KsiadzRobak - 26-03-2015, 08:07
Fragu napisał/a: | w zeszłym roku brałem prosty Yamato - a na samym wahaczu wybite SH | to kupiłeś SH a nie yamato, bo ten ostatni ma przekreślone Y w logo
SH też już podrabiają, dlatego stosują hologramy
Marcino - 26-03-2015, 09:36
Dla mnie banany z ICarsu to był szajs, mimo że dawałem chyba po zniżkach ponad 250zł za szt. Narazie mam tego SLR i gumka Hyundai i jest ok.
|
|
|