Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
Silverrr - 18-10-2010, 10:06
Bry Ja akurat jestem posiadaczem Lancera, ale temat mnie mocno zaciekawił. Pomimo faktu, że stron wątku jest już 89, postanowiłem nie iść na łatwiznę i dzielnie wertować temat. Jednakże po przeczytaniu widzę, że czasami są sprzeczne opinie. Tak więc, jeśli nie będzie to problemem, to bardzo bym prosił o udzielenie kilku odpowiedzi
Na początku tematu (wiem - rok temu) ceny oscylowały w granicach 3,5 tysiąca złotych. Obecnie po wejściu na stronę i przeliczeniu kosztów zakupu + wysyłki wychodzi mi 1500zł. Aż tak ceny spadły?:) Znalazłem takie RADIO do swojego samochodu.
Czy do tego muszę coś jeszcze dokupić? Nie pytam o kamerę bo jest to logiczne, że nie ma w zestawie Ale oprócz tego? Antenę (czy może ta którą mam wystarczy?), cokolwiek innego?
Jak się ma sprawa ze sterowaniem całym urządzeniem z kierownicy? Jest to dla mnie jeden z najważniejszych punktów. Czy problemy z nawigacją zostały już rozwiązane przez Was/producenta? Czy jakość odtwarzanej muzyki jest porównywalna/lepsza/gorsza ze standardowym nagłośnieniem Mitsubishi? (NIE Rockford!) Czy zamiast z płyty można odtwarzać muzykę np. z penisdrive'a?:) Co z obecnym gniazdem AUX we wnęce pod "kółkami" klimatyzacji? Nie używam go w ogóle, ale może się przyda z nowym sprzętem.
Wybaczcie, że będę upierdliwy, ale Lancer to mój pierwszy samochód, a że mam 22 lata to kokosów nie zarabiam więc zanim wyrzucę 1,5 klocka wolę, aby forum dało mi plakietkę "upierdliwiec" niż miałbym czuć się mocno zawiedziony
rezon - 18-10-2010, 11:16
Silverrr napisał/a: | ceny oscylowały w granicach 3,5 tysiąca złotych. | tak, ale sprzętu do Outka (jest droższy) + kamera + zagłówki z LCD Silverrr napisał/a: | Jak się ma sprawa ze sterowaniem całym urządzeniem z kierownicy? | za wyjątkiem Bluetootha działa lepiej niż ori (przełączanie stacji, a nie skanowanie częstotliwości), BT niestety tylko z panelu Silverrr napisał/a: | Czy zamiast z płyty można odtwarzać muzykę np. z penisdrive'a?: | tak, + karty SD (niestety tylko SD, nie SDHC) Silverrr napisał/a: | Czy problemy z nawigacją zostały już rozwiązane przez Was/producenta? | to chyba dotyczyło jednej serii. bo wielu nie ma takich problemów. W nowym ROF do Outka też nie ma problemów, jak pisze Zbyszek.
Silverrr - 18-10-2010, 11:59
rezon napisał/a: | BT niestety tylko z panelu |
Dzięki za szybką odpowiedź. Co znaczy "tylko z panelu"? Obecnie tylko włączam BT w telefonie i po włączeniu samochodu łączy się automatycznie. Czy to ulega zmianie?
I czy oprócz rezona jest ktoś w stanie odpowiedzieć na resztę pytań?
rezon - 18-10-2010, 12:39
Silverrr napisał/a: | Co znaczy "tylko z panelu" | z przycisków na radiu i wyświetlaczu, nie działa sterowanie BT z kierownicy. Antena do radia wystarcza ori, do TV trzeba inne - warto DVB-t. Odnośnie AUX pod pokrętłami - to tu pewnie nikt nie odpowie, nie wiadomo jak są podłączane, Jak wewnętrznie w ori radio to nie podłączysz, a jak przez jakieś wyjście, to w chińczyku wyjście aux też jest wystarczy podpiąć. A co musisz dokupić - nic, niezbędne rzeczy są w komplecie. Możesz dokupić kilka rzeczy - lepsza antena GPS (nie mam, nie jest konieczna), zagłówki (mam), anteny TV - ale lepiej już cyfrowe (trzeba wtedy +tuner), kamera cofania (warto)
mitsu00 - 18-10-2010, 12:46
rezon napisał/a: | z przycisków na radiu i wyświetlaczu, nie działa sterowanie BT z kierownicy. Antena do radia wystarcza ori, do TV trzeba inne - warto DVB-t. Odnośnie AUX pod pokrętłami - to tu pewnie nikt nie odpowie, nie wiadomo jak są podłączane, Jak wewnętrznie w ori radio to nie podłączysz, a jak przez jakieś wyjście, to w chińczyku wyjście aux też jest wystarczy podpiąć. A co musisz dokupić - nic, niezbędne rzeczy są w komplecie. Możesz dokupić kilka rzeczy - lepsza antena GPS (nie mam, nie jest konieczna), zagłówki (mam), anteny TV - ale lepiej już cyfrowe (trzeba wtedy +tuner), kamera cofania (warto) |
Tuner cyfrowy czytający i MPEG-2 i -4 wraz z antenami to koszt 178 USD dostarczone FedEx-em do drzw z HK. Działa w PL i w całej Europie, a co najważniejsze w trakcie jazdy obraz i dźwięk są idealne jak na TV w domu. Widzialem 1 sklep Car Audio na Allegro sprzedający identyczny sprzęt, ale już za 900 zł
Silverrr - 18-10-2010, 13:11
rezon napisał/a: | z przycisków na radiu i wyświetlaczu, nie działa sterowanie BT z kierownicy. |
To mnie już trochę martwi. Ale jeśli jest tak, jak pisaliście wcześniej, że znika problem opóźnienia to ok. Coś za coś, ale jest to lepsze coś Nie raz nerwowo przykładam telefon do ucha bo nie wiem czy coś nie zadziałało czy jest opóźnienie.
rezon napisał/a: | do TV trzeba inne - warto DVB-t. | mitsu00 napisał/a: | Tuner cyfrowy czytający i MPEG-2 i -4 wraz z antenami to koszt 178 USD | Nad tym bym się mocno zastanowił. Dla kilku programów nie warto inwestować kolejnych 200$, w końcu tv mam w domu, podczas jazdy nie będę oglądał a postoje, które mógłbym sobie umilić oglądanie zdarzają się niezwykle rzadko. Generalnie chodzi mi o nawigację, ekran do kamery cofania, czasami jakiś film z DVD, aby pasażerowi umilić podróż. Poza tym to fajny bajer
mitsu00 - 18-10-2010, 13:17
Silverrr napisał/a: | rezon napisał/a:
z przycisków na radiu i wyświetlaczu, nie działa sterowanie BT z kierownicy.
To mnie już trochę martwi. |
Co cie martwi? zamiast naciskać na guzik na kierownicy, naciskasz na klawisz na ekranie. Zasada dzialania jest przecież identyczna a dźwięk idzie przez glośniki auta.....
Silverrr - 18-10-2010, 13:20
Przyzwyczaiłem się do przycisków w kółku + jestem leniwy
miki72 - 18-10-2010, 13:31
jak pisałem już mam outka od soboty - wreszcie. Kupiłem go celowo bez navi gdyż 1. cena, 2. wasze pozytywne wypowiedzi o chińczyku. W zwiazku z tym mam zamiar takiego nabyć. Przebrnąłem przez cały temat i nie do końca wiem co i jak. Podsumowując potrzebuję:
navi
dvd + monitory w zagłówkach
kamerę cofania
tv
1.Czy ktoś moze podsumować co trzeba kupić aby to wszystko działało?
2.Ile to kosztuje na dzień obecny?
3.Jaki gdzie to można kupić?
4. Co z montażem?
Bardzo dziękuje za odpowiedzi na te pytania.
rezon - 18-10-2010, 14:07
13zbyszek13, dzięki za info. Spróbuję tak na starym.
[ Dodano: 18-10-2010, 14:08 ]
miki72, pisz PW do 13zbyszek13 ma najbardziej aktualne informacje
13zbyszek13 - 18-10-2010, 16:47
Pierwszy minus nowego ROF to mikrofon od BT , w głośnikach rozmówcę słychać idealnie ale już to co ja mówię rozmówca słyszy słabiutko.
[ Dodano: 18-10-2010, 17:25 ]
Silverrr napisał/a: | Na początku tematu (wiem - rok temu) ceny oscylowały w granicach 3,5 tysiąca złotych. Obecnie po wejściu na stronę i przeliczeniu kosztów zakupu + wysyłki wychodzi mi 1500zł. Aż tak ceny spadły?:) Znalazłem takie RADIO do swojego samochodu. |
Na Pewno trochę więcej niż 1500,00.
dolicz koszty :
transferu kasy / około 6 % /,
transportu do Polski / zależnie od wagi /,
obsługa celna przez DHL / 70,00 zeta /,
opłaty celne najniższy wymiar to ze 130,00 zeta.
rezon - 18-10-2010, 17:28
13zbyszek13 napisał/a: | Pierwszy minus nowego ROF to mikrofon od BT | a nie ma dodatkowego wejścia na ew. zewnętrzny?
13zbyszek13 - 18-10-2010, 17:52
rezon napisał/a: | a nie ma dodatkowego wejścia na ew. zewnętrzny? |
no właśnie nie ma zewnętrznego wejścia.
tył nev rof
front
góra ze schematem wiązki i opisem wyjść i wejść
zestaw kabli w komplecie
rezon - 18-10-2010, 18:02
13zbyszek13 napisał/a: | no właśnie nie ma zewnętrznego wejścia. | neistety nie odczytam opisu wiązki - możesz mi wysłać mailem to zdjęcie w oryginale? Na tylnej ściance obok gniazda anteny GPS są dwa otwory co tam jest napisane pod nimi?
13zbyszek13 - 18-10-2010, 18:38
rezon napisał/a: | neistety nie odczytam opisu wiązki - możesz mi wysłać mailem to zdjęcie w oryginale? Na tylnej ściance obok gniazda anteny GPS są dwa otwory co tam jest napisane pod nimi? |
One są zaślepione niema tam nic.
Co do zdjęcia jest zrobione komórką na szybko,jutro może go wyjmę to zrobię lepsze bez foli.
[ Dodano: 18-10-2010, 18:42 ]
miki72 napisał/a: | jak pisałem już mam outka od soboty - wreszcie. Kupiłem go celowo bez navi gdyż 1. cena, 2. wasze pozytywne wypowiedzi o chińczyku. W zwiazku z tym mam zamiar takiego nabyć. Przebrnąłem przez cały temat i nie do końca wiem co i jak. Podsumowując potrzebuję:
navi
dvd + monitory w zagłówkach
kamerę cofania
tv
1.Czy ktoś moze podsumować co trzeba kupić aby to wszystko działało?
2.Ile to kosztuje na dzień obecny?
3.Jaki gdzie to można kupić?
4. Co z montażem? |
Zagłówki pomyliłem symbol chodziło mi o ROF689C
|
|
|