Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
Owczar - 27-03-2018, 16:50
Na lotnisku to zdecydowanie ten
bongo_22 - 27-03-2018, 17:50
Podchodził do lądowania
Anonymous - 27-03-2018, 20:17
Ja tez bylem czymś białym, tylko troche mniej japońskim... Combolotem w dieslu,wiec nie wypadało podlazic:)
MKV - 27-03-2018, 21:56
bongo_22 napisał/a: | Podchodził do lądowania |
Pewnie byłem na prostej do pasa 33 czy coś
Tak tak - to byłem ja
MKV - 16-05-2018, 14:52 Temat postu: Półoś nagle się wypięła bez ostrzeżenia :/ Wczoraj wracając z pracy o 23:57 niestety miałem niemiłą przygodę - półoś bez ostrzeżenia pukająco-stukającego postanowiła się wypiąć :/
Dobrze chociaż, że przy tak małej prędkości bo chwilę wcześniej jechałem ekspresówką...
Wyglądało to tak - (wideorejestrator czasami nagra coś ciekawego)
https://youtu.be/gCGXT2p3MaU
larelijux - 16-05-2018, 17:34
Nie widać zdjęć. Przykra sytuacja - nie zazdroszczę, szczególnie o takiej porze. Dobrze, że przynajmniej nie na tej ekspresówce.
deejay - 16-05-2018, 21:30
To nie półoś Maćku tylko niestety jezdzileś na wyrypanym wahaczu prostym. Całe szczescie ze takie wypiecia w Galantach zdarzają sie przy malych predkosciach.
MKV - 17-05-2018, 04:42
deejay napisał/a: | To nie półoś Maćku tylko niestety jezdzileś na wyrypanym wahaczu prostym. Całe szczescie ze takie wypiecia w Galantach zdarzają sie przy malych predkosciach. |
Wszystkie wahacze były sprawdzane jakieś 2-3 tys kilometrów temu. Nie było żadnego pukania, stukania czy skrzypienia. Dzień wcześniej po raz pierwszy poczułem momentami podczas przyśpieszania bardzo delikatne ściąganie w prawo i nawet 10 minut wcześniej planowałem podjechać następnego dnia na stację diagnostyczne lub do serwisu, żeby sprawdzić co się dzieje.
Chwilę później nastąpiło to co widać...
czarny.marcin - 17-05-2018, 05:05 Temat postu: Re: Półoś nagle się wypięła bez ostrzeżenia :/
MKV napisał/a: | Wczoraj wracając z pracy o 23:57 niestety miałem niemiłą przygodę - półoś bez ostrzeżenia pukająco-stukającego postanowiła się wypiąć :/
Dobrze chociaż, że przy tak małej prędkości bo chwilę wcześniej jechałem ekspresówką...
Wyglądało to tak - (wideorejestrator czasami nagra coś ciekawego)
https://youtu.be/gCGXT2p3MaU
|
nigdy nie słuchajcie Roxette w Galancie
.
.
MKV - 17-05-2018, 05:41
larelijux napisał/a: | Nie widać zdjęć. |
Powinieneś już widzieć, na google czasami coś się wali z tym... niby mam specjalny album udostępniony a czasami wychodzą takie kwiatki :/
Krzyzak - 17-05-2018, 09:36
tak jak wcześniej pisałem - prosty wygląda na albo kiepski zamiennik albo pierwszą serię ze sworzniem na nakrętkę 19mm - one właśnie lubiły się wypiąć
na szczęście dzieje się to głównie przy ruszaniu bo podczas szybkiej jazdy nie ma czasu na wypięcie
Juiceman - 17-05-2018, 12:35
Dokładnie to jest to o czym pisałem na FB.
Z ciekawości możesz sprawdzić jaka nakrętka po drugiej stronie ( jeśli miałeś to samo montowane)
Marcino - 18-05-2018, 08:47
Zamiast nakretki niech zmierzy średnice kulki..... oryginał albo dobra podróba nie przejdzie przez odlew i nigdy sie nie wypnie. Jak znajde to wrzucę fotkę...
mkm - 20-05-2018, 20:25
MKV, współczuję - szparą się nie przejmuj - błotnik się wygiął od nadkola - jak pchniesz to się przeprostuje.
Mogły być większe straty.
Filmik usunąłeś czy wyłączyli, bo mam tylko wykrzyknik.
Krzyzak napisał/a: | tak jak wcześniej pisałem - prosty wygląda na albo kiepski zamiennik albo pierwszą serię ze sworzniem na nakrętkę 19mm - one właśnie lubiły się wypiąć |
A czy przypadkiem profil opony i ET felgi nie "pomaga" w tym wypięciu?
Radzę posiadaczom sprawdzić te "kulki",bo tylko to jest trochę uspokajające:
deejay napisał/a: | Całe szczescie ze takie wypiecia w Galantach zdarzają sie przy malych predkosciach. |
MKV - 20-05-2018, 22:13
mkm napisał/a: |
Filmik usunąłeś czy wyłączyli, bo mam tylko wykrzyknik.
A czy przypadkiem profil opony i ET felgi nie "pomaga" w tym wypięciu? |
YouTube się czepia o muzykę w tle.
18x7,5 ET45 i 225/40R18 więc wielkość koła i osadzenie prawie jak oryginalne.
|
|
|