To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

Owczar - 27-03-2018, 16:50

Na lotnisku to zdecydowanie ten :)
bongo_22 - 27-03-2018, 17:50

Podchodził do lądowania :P
Anonymous - 27-03-2018, 20:17

Ja tez bylem czymś białym, tylko troche mniej japońskim... Combolotem w dieslu,wiec nie wypadało podlazic:)
MKV - 27-03-2018, 21:56

bongo_22 napisał/a:
Podchodził do lądowania :P

Pewnie byłem na prostej do pasa 33 czy coś ;)
Tak tak - to byłem ja :)

MKV - 16-05-2018, 14:52
Temat postu: Półoś nagle się wypięła bez ostrzeżenia :/
Wczoraj wracając z pracy o 23:57 niestety miałem niemiłą przygodę - półoś bez ostrzeżenia pukająco-stukającego postanowiła się wypiąć :/
Dobrze chociaż, że przy tak małej prędkości bo chwilę wcześniej jechałem ekspresówką...
Wyglądało to tak - (wideorejestrator czasami nagra coś ciekawego)

https://youtu.be/gCGXT2p3MaU

larelijux - 16-05-2018, 17:34

Nie widać zdjęć. Przykra sytuacja - nie zazdroszczę, szczególnie o takiej porze. Dobrze, że przynajmniej nie na tej ekspresówce.
deejay - 16-05-2018, 21:30

To nie półoś Maćku tylko niestety jezdzileś na wyrypanym wahaczu prostym. Całe szczescie ze takie wypiecia w Galantach zdarzają sie przy malych predkosciach.
MKV - 17-05-2018, 04:42

deejay napisał/a:
To nie półoś Maćku tylko niestety jezdzileś na wyrypanym wahaczu prostym. Całe szczescie ze takie wypiecia w Galantach zdarzają sie przy malych predkosciach.

Wszystkie wahacze były sprawdzane jakieś 2-3 tys kilometrów temu. Nie było żadnego pukania, stukania czy skrzypienia. Dzień wcześniej po raz pierwszy poczułem momentami podczas przyśpieszania bardzo delikatne ściąganie w prawo i nawet 10 minut wcześniej planowałem podjechać następnego dnia na stację diagnostyczne lub do serwisu, żeby sprawdzić co się dzieje.
Chwilę później nastąpiło to co widać...

czarny.marcin - 17-05-2018, 05:05
Temat postu: Re: Półoś nagle się wypięła bez ostrzeżenia :/
MKV napisał/a:
Wczoraj wracając z pracy o 23:57 niestety miałem niemiłą przygodę - półoś bez ostrzeżenia pukająco-stukającego postanowiła się wypiąć :/
Dobrze chociaż, że przy tak małej prędkości bo chwilę wcześniej jechałem ekspresówką...
Wyglądało to tak - (wideorejestrator czasami nagra coś ciekawego)

https://youtu.be/gCGXT2p3MaU

nigdy nie słuchajcie Roxette w Galancie :mrgreen:
.

.

MKV - 17-05-2018, 05:41

larelijux napisał/a:
Nie widać zdjęć.

Powinieneś już widzieć, na google czasami coś się wali z tym... niby mam specjalny album udostępniony a czasami wychodzą takie kwiatki :/

Krzyzak - 17-05-2018, 09:36

tak jak wcześniej pisałem - prosty wygląda na albo kiepski zamiennik albo pierwszą serię ze sworzniem na nakrętkę 19mm - one właśnie lubiły się wypiąć
na szczęście dzieje się to głównie przy ruszaniu bo podczas szybkiej jazdy nie ma czasu na wypięcie ;)

Juiceman - 17-05-2018, 12:35

Dokładnie to jest to o czym pisałem na FB.
Z ciekawości możesz sprawdzić jaka nakrętka po drugiej stronie ( jeśli miałeś to samo montowane)

Marcino - 18-05-2018, 08:47

Zamiast nakretki niech zmierzy średnice kulki..... oryginał albo dobra podróba nie przejdzie przez odlew i nigdy sie nie wypnie. Jak znajde to wrzucę fotkę...
mkm - 20-05-2018, 20:25

MKV, współczuję - szparą się nie przejmuj - błotnik się wygiął od nadkola - jak pchniesz to się przeprostuje.
Mogły być większe straty.
Filmik usunąłeś czy wyłączyli, bo mam tylko wykrzyknik.
Krzyzak napisał/a:
tak jak wcześniej pisałem - prosty wygląda na albo kiepski zamiennik albo pierwszą serię ze sworzniem na nakrętkę 19mm - one właśnie lubiły się wypiąć

A czy przypadkiem profil opony i ET felgi nie "pomaga" w tym wypięciu?

Radzę posiadaczom sprawdzić te "kulki",bo tylko to jest trochę uspokajające:
deejay napisał/a:
Całe szczescie ze takie wypiecia w Galantach zdarzają sie przy malych predkosciach.

MKV - 20-05-2018, 22:13

mkm napisał/a:

Filmik usunąłeś czy wyłączyli, bo mam tylko wykrzyknik.

A czy przypadkiem profil opony i ET felgi nie "pomaga" w tym wypięciu?

YouTube się czepia o muzykę w tle.
18x7,5 ET45 i 225/40R18 więc wielkość koła i osadzenie prawie jak oryginalne.