To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Krzyzak - 08-10-2020, 08:26

Bzyk_R1 napisał/a:
zaciski z Mercedesa ML W163
w moim byłym srebrnym Galancie są soczewki bixenon wraz z całą resztą, dokładnie z tego modelu :D
ledwo się zmieściły bo sama soczewka ma 10cm

Bzyk_R1 - 08-10-2020, 18:06

Wspomniany wcześniej dekielek z carbonu:

Po dwóch latach użytkowania wywaliłem hybrydowe wycieczki Heyner a w ich miejsce wleciały Visee.

Mazin89 - 08-10-2020, 19:20

Dobra robota z tymi hamulcami. Teraz masz pełen zestaw :)
Hugo - 09-10-2020, 10:55

U mnie też hybrydowe Heyner mają dość po ok. 2 latach. Chyba się odkształciły i omijają sporą część szyby. Visee jak się sprawują?
Fighter001 - 09-10-2020, 17:58

Teraz do tego przydała by się pompa hamulcowa z Evo, ja mam u siebie z Evo IX i na seryjnych heblach jest minimalna poprawa. Rozumiem że na te heble minimalna felga to 17 cali?
Bzyk_R1 - 09-10-2020, 18:55

Hugo, zobaczymy, kolega ma sklep z częściami i mówił że ludzie sobie chwalą. Narazie zacząłem używać.

Fighter001, pompa wydoli bez trudu, jeden MM tutaj z forum ma z przodu 8 (!) tłoczkowe i z tyłu 2 tłoczkowe i daje radę. Najważniejszy jest oplot bo przy takim zestawieniu gumowe pompują się jak pasztetowa. Nie wiem jak z tyłu bo jeszcze nie mierzyłem ale na przód minimum 17 cali i jeżeli Oem felga to na dystansie. Inne 17 calowe może wejdą na zacisk bez dystansu jak et i profil ramion będzie inny.

Hugo - 10-10-2020, 08:27

Bzyk_R1, a co mają inne zaciski do tego, że wężyki hamulcowe puchną?
Bzyk_R1 - 10-10-2020, 10:01

Hugo, układ z większymi zaciskami i większą ilością tłoczków ma o wiele większą pojemność płynu. Przy takim zestawieniu gumowe przewody to najsłabszy punkt. Niestety Mitsubishi ma bardzo długie te przewody.
Bzyk_R1 - 16-10-2020, 19:57

Prace powoli postępują. Dzisiaj udało się poskręcać zaciski do kupy na specjalny klej do gwintu i polakierować. Wpadły loga Huśki które jeszcze pokryje bezbarwnym. Przed montażem wpadną osłony tarcz hamulcowych z VW Tourana.

Hugo - 17-10-2020, 17:00

Dlaczego loga Husqvarny? Przez kolor?
Bzyk_R1 - 17-10-2020, 17:54

- przez kolor
- auto jest reklamą firmy, pasuje do profilu działalności :wink:
- po montażu będzie przypominać działanie hamulcy w Husqvarnach :mrgreen:
- pasuje mi taki kontrast do kameleonów, musiałem zrezygnować z neon green wcześniejszych bo jeden zacisk z tyłu się przyciął i farba się zjarała. A że neon green był z zestawu foliatec.a to nie do użytku ponownego po zmieszaniu składników.

jacek11 - 17-10-2020, 22:47

Bzyk_R1 napisał/a:
musiałem zrezygnować z neon green wcześniejszych bo jeden zacisk z tyłu się przyciął i farba się zjarała.

Potężna temperatura musiała tam być :shock:

Bzyk_R1 - 19-11-2020, 12:01

Kontynuujemy gromadzenie części do operacji Brembo. Tym razem przyjechały nowe osłony pod tarcze 300/22 z... VW Tourana. Zdecydowałem się na te w kolorze czarnym. Jak wszystko będzie przygotowane to będzie moment.

robertdg - 24-11-2020, 21:25

Bzyk_R1 napisał/a:
Prace powoli postępują. Dzisiaj udało się poskręcać zaciski do kupy na specjalny klej do gwintu i polakierować. Wpadły loga Huśki które jeszcze pokryje bezbarwnym. Przed montażem wpadną osłony tarcz hamulcowych z VW Tourana.

Obrazek

Nie pojmuje tyle porzadnych sprzętów w garażu, a w jakies japońskie bydle inwestuje :badgrin:

Rafik83 - 14-12-2020, 08:53

robertdg napisał/a:
Bzyk_R1 napisał/a:

Obrazek

Nie pojmuje tyle porzadnych sprzętów w garażu, a w jakies japońskie bydle inwestuje :badgrin:

Pasja, Hobby jak zwal tak zwał grunt że produktywne i sprawia radochę :D