To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt C51A GL - White Sleeper

Krzyzak - 15-09-2020, 20:54

PIENKNIE!
Powiedz mi - obrotomierz działa? bo DOHC mają zupełnie inne piny w ECU... pewnie wymaga wyskalowanego do 9k rpm

HUGIO - 15-09-2020, 20:57

Fajnie =D>

Podoba mi się to chowanie zapięć do pasów w oparciu, szkoda że nie kontynuowali tego pomysłu w innych modelach.

Ciekawe rozwiązanie z tym MMCS, nie za nisko trochę jak na nawigację?

grzesiopol - 15-09-2020, 21:39

Krzyzak obrotomierz działa ale jest to hybryda: cyferblat z colta i elektronika z gala dawcy. Mniej wiecej zgadza sie pokrycie cyfr obrotomierza, tutaj jest do 8 tyś ale w galancie był do 9 tyś. Cos mi tu jeszcze sie nie podoba, jakoś dziwnie działa i nie mam hjak sprawdzić czy jest zgodność z obrotami silnika. Do tej pory nie moge uruchomić obrotomierza z colta dlatego ori licznik z GTI poszedł do archiwum. Kupiłem tego z automata bo myslałem, że chociaz tutaj pójdzie sygnał z kompa ale jednak nie.

HUGIO MMCS poszedł głównie z uwagi na audio bo mi pasował, niestety nie ma za dużo ustawień i dźwiek nie do końca jest taki jak bym chciał. Na chwilę obecną wzmak działa tylko na tył z sygnałem z przednich głosników z radia bo albo go spaliłem albo spalonego kupiłem. Wzmak przeleżał troche więc teraz nic nie zrobie oprócz naprawy. :?
Co do tego, że nisko, hmmm wiesz mapy i tak z 2017 a głównie chodziło mi o muzykę.

Bzyk_R1 - 15-09-2020, 21:49

Stending ołwejszyn...

No jest szatan, masz poczucie estetyki chłopie, niesamowicie i ze smaczkiem, nie znam się na coltach ale chyba dołożyłeś wszystko co było w opcji możliwe.

grzesiopol - 15-09-2020, 22:28

Powiem tak był golas ale z zajefajnym szyberdachem. Teraz jest coś więcej niż to co fabryka maksymalnie dawała. Nie uwierzycie ale Colt nie miał centralnego zamka fabrycznie w żadnej wersji. O zgrozo. No może nie ma jeszcze podgrzewanych lusterek bo były ale jakoś to przeboleje.
Jest jeszcze kilka rzeczy do poprawek zwłaszcza plastiki ale może gdzieś się coś trafi ładniejszego.

Bizi78 - 15-09-2020, 22:56

=D>
Juiceman - 16-09-2020, 04:51

Cudny to jeszcze tylko ori grill z dwoma światłami wpasowanymi i będzie mistrzostwo świata :)
grzesiopol - 16-09-2020, 06:18

Trudne do zdobycia, ale myślałem i o tym, :D
Juiceman - 16-09-2020, 07:28

3 lata temu kupiłem takie cudo za 150pln jako prezent xD później widziałem jeszcze raz i kurde żałuję że nie kupiłem.... i od tamtej pory nie widziałem tego :/
abdul - 16-09-2020, 09:47

Nie napisze co powiedziałem jak zobaczyłem te zdjęcia bo jeszcze dostanę bana nawet za wykropkowany wulgaryzm :P Ale naprawdę wielki szacun! Podoba mi się i to bardzo! :D
grzesiopol - 08-02-2021, 18:24

Niestety stało się najgorsze. Puk, puk. Kto tam? Panewka.

Ale jest już drugi, trzeba go tylko rozruszać bo stał długo.

Bizi78 - 08-02-2021, 18:27

Czyli jeszcze dobrze nie pojeździł a już zdążył popsuć :? .
grzesiopol - 08-02-2021, 18:32

Samo się wzięło i popsuło. Pewnie z gumy było. :mrgreen:

Albo za dobry olej był i wypłukał syf i się stało.
Prawde mówiąc po 7,5 tyś w Ralliarcie był czyściejszy niż w tym po góra 3 tyś.

Bizi78 - 08-02-2021, 18:37

grzesiopol napisał/a:
Prawde mówiąc po 7,5 tyś w Ralliarcie był czyściejszy niż w tym po góra 3 tyś.

Może klekota zamiast v-ki wstawiłeś :wink: .

grzesiopol - 08-02-2021, 18:53

No nowy to nie był.
Wcześniej czy póżniej i tak by wyszło.
Niby wlałem 5W40