Nasze nieMiśki ;-) - Hybrid Synergy Drive :)
joujoujou - 15-02-2018, 16:22
Owczar napisał/a: | Na lotnisko wyjeżdża się z dużym wyprzedzeniem | To może dzień wcześniej? Albo pociągiem/PKSem?
To ja już wolę swoje koło zapasowe. Żadne assistance w 5 minut nie zdąży - tyle w nocy, w ulewnym deszczu zajmuje wymiana koła. Owczar napisał/a: | Poza tym biorąc pod uwagę, że statystyczny kierowca, który dba o stan ogumienia łapie gumę 1 raz w całej karierze, to większe jest prawdopodobieństwo, że samochód się popsuje niż, że złapiesz gumę. | Statystyczny kierowca łapie gumę zawsze w najmniej odpowiednim momencie. A na lotnisko statystyczny kierowca jedzie taksówką.
Owczar - 15-02-2018, 16:33
joujoujou napisał/a: |
Owczar napisał/a:
Na lotnisko wyjeżdża się z dużym wyprzedzeniem
To może dzień wcześniej? Albo pociągiem/PKSem? |
Nie wiem jak Ty, ale ja jestem na lotnisku tak min 1,5h przed odprawą przed ważnymi lotami. Mimo, że mam na lotnisko 10min taksówką.
Idąc tym tropem to warto byłoby wozić aparat zapłonowy do galanta V6 bo nigdy nie wiadomo kiedy się zepsuje, a wymienię szybciej niż assistance przyjedzie.
To nie są czasy kiedy nie było telefonów komórkowych, pomocy drogowych i każdy był zdany na siebie... Wtedy każdy woził koło zapasowe, kupę części oraz narzędzi.
Bizi78 - 15-02-2018, 16:37
Panowie, nie róbcie Bartkowi bałaganu w temacie .
Ja nadal czekam na test spalania na autostradzie .
deejay - 15-02-2018, 22:04
Bizi78 napisał/a: | Ja nadal czekam na test spalania na autostradzie . |
Nie ma kiedy przetestować , może uda sie w kwietniu znowu trasę machnąć do Niemiec . Nadal bawię sie autem po mieście
Dzisiaj było chwile czasu na ogarniecie uszczelek drzwi . Powiem wam ze jakość uszczelek lekko mnie zszokowała na wielki plus , wszystko pięknie idealnie pasuje , nawet taśma 3M trzyma jak należy

Owczar - 15-02-2018, 23:05
Ładnie spasowalo.
WOWA - 16-02-2018, 08:00
a co to za rysa nad klamką?
Bizi78 - 16-02-2018, 10:38
Moim zdaniem zbyt prosta na rysę .
deejay - 16-02-2018, 19:54
U mnie rysa 😉 Światło sie odbija od kafelek ma ścianie .
deejay - 22-02-2018, 23:18
Na dniach dotarły zamówione Ledy do światła cofania i przednich kierunków .
Światło cofania Led W16W o mocy 8 Watt i ok 3000Lm . Ładne idealnie białe światło , tel. oczywiście tego nie oddaje , świeci naprawdę mocno . Z kierunkami nie było czasu na montaż, może weekend pozwoli trochę pomajstrować .

Krzyzak - 23-02-2018, 08:22
Parametry na papierze naprawdę powalające, pewnie i świeci super, ale tak sobie myślę, że realnie to 3000lm tam nie ma - tyle to zdaje się xenon ma...
Często podaje się, że led np. na 230V czy 12V ma 5W ale to chodzi o moc pobieraną z sieci a nie o to ile jej idzie na świecenie. Każdy elektronik to powie, bo wiadomo, że sam zasilacz ma niższą sprawność niż 100% a i sterowanie prądem LED też się nie odbywa binarnie, lecz wg jakiegoś schematu.
Sprawdź jakie tam masz diody i sobie policz ile realnie one tych W mają, bo to jest opisane w odpowiednich tabelach - w sensie max mocy.
deejay - 24-02-2018, 20:00
Michałki wpadły dzisiaj na swoje miejsce. Wykonałem wyważenie wraz z testem drogowym , aby nie mieć wątpliwości , jaki widać jest bdb najwięcej wpadło 30 g
Po przejechaniu kilku km już czuć że jest ciszej w aucie , więc Krzyżak nie zastanawiaj sie długo z zakupem

A na koniec dnia wydech przeszedł "konserwację" czyli ocynk w sprayu .
Krzyzak - 24-02-2018, 21:20
Ja się wciąż zastanawiam do którego kupić Bo to że będą, to więcej niż pewne.
Ostatnio natłok myśli mam... włącznie z taką, żeby sprzedać srebrnego rekina sedana...
Ciekawe czy byłby w ogóle odzew.
mkm - 25-02-2018, 17:05
deejay napisał/a: | Michałki wpadły dzisiaj na swoje miejsce. Wykonałem wyważenie wraz z testem drogowym , aby nie mieć wątpliwości , jaki widać jest bdb najwięcej wpadło 30 g |
Po jakim dystansie planujesz kontrolę?
deejay, jak jesteśmy przy "wulkanizacji"... Jakiej firmy kleicie ciężarki?
deejay - 25-02-2018, 18:07
Planuje na wiosnę ponowne doważenie . Cieżarki mamy firmy Hofmann.
mkm - 25-02-2018, 19:40
Wg. mnie to będzie tylko "sprawdzenie", a nie "doważenie" .
A te kolorowe kleiłeś?
|
|
|