To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse Cross Ogólne - Nowy Eclipse Cross

Michauek22 - 28-05-2020, 13:11

Napiszę niedługo o tym temat i wystawię do sprzedaży też kilka akcesoriów, które dostałem gratis przy zakupie samochodu, właściwie klienta już mam, ogólnie dużo różnych pierdółek...
Robert S - 28-05-2020, 20:04

Michauek22 napisał/a:
Napiszę niedługo o tym temat i wystawię do sprzedaży też kilka akcesoriów, które dostałem gratis przy zakupie samochodu, właściwie klienta już mam, ogólnie dużo różnych pierdółek...

Ok , będę wdzięczny . Chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać . A co do akcesoriów , chętnie coś dokupię za przyzwoite pieniądze

Michauek22 - 08-06-2020, 21:09

Robert S napisał/a:
Chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać

Drogich części zamiennych, to na pewno...

Robert S - 09-06-2020, 16:11

Michauek22 napisał/a:
Robert S napisał/a:
Chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać

Drogich części zamiennych, to na pewno...

Hmm auto na gwarancji , więc naprawy chyba bezkosztowo. Masz jakieś przykre doświadczenie , że jednak trzeba było płacić ?

grabolo - 11-06-2020, 00:34

Może mam coś nie tak. Jeżdżę Mitsubishi od 8 lat. ASX, Outlander,Eclipse Cross, Outlander, L200, Outlander PHEV. Jedyna usterka we wszystkich tych autach to niestety skrzynia biegów w L200 (ale pracuje ciężko i ma 6 kierowców). Średnio każde auto zrobiło 100k-140k km. Wyjątkiem jest jak na razie EC bo moja żona ma je dla siebie. Pewnie każde auto ma swoją historię, ale jak dbasz tak masz i nie dam złego słowa powiedzieć ani na te autka ani na serwis (Bielsko). Może i archaiczne ale solidne, oszczędne (oprócz EC) i nigdy mnie nie zawiodły. Dalej proszę o dyskusję. Aha, nie znalazłem nigdzie wątku o PHEV. A to genialne auto i powinno być tak samo popularne jak w Holandii!
Michauek22 - 11-06-2020, 12:12

grabolo napisał/a:
nie znalazłem nigdzie wątku o PHEV. A to genialne auto

No pewnie... zwłaszcza jak po 8-10 latach trzeba kupić nowy duży aku za 35 kawałków :)

Bizi78 - 11-06-2020, 12:15

Michauek22 napisał/a:
No pewnie... zwłaszcza jak po 8-10 latach trzeba kupić nowy duży aku za 35 kawałków

Takich aut się tyle nie użytkuje, tylko wypycha po góra 5 latach :wink: .

krzychu - 11-06-2020, 14:08

grabolo napisał/a:
ani na serwis (Bielsko)

Akurat serwis bielski bardzo skutecznie mnie zniechęcał do korzystania z nich usług. Porysowany znaczek i przy wymianie zderzaka.
Przy zakupie części (jakiejś śrubki do hamulców) prosiłem o FV, podałem dane i dostałem jakaś kartę A4 wrzuciłem w szufladę a po miesiącu księgowa do mnie dzwoni że to przecież paragon jest :rolleyes: O tym, że na tą śrubkę chcieli wpierw żebym przyjechał i zapłacił zaliczkę nie wspominając.
A przy akcji serwisowej poduszek to zdjęcia które zrobiłem po odbiorze samochodu nie nadają się dla ludzi o słabych nerwach, potem okłamywania że nie można tych elementów zamówić (a one były cały czas tylko w dziwnej cenie). Sam w innym ASO dociekałem czy są dostępne, potem zdecydowali się na wymianę tych elementów z OC zakładu.

To, że się porysowały to jeszcze bym jakoś zrozumiał, ale unikanie naprawienia szkody bo części są drogie, proponowanie oklejenia tapicerki w jakimś hobbistycznym zakładzie albo zamówienia ich na eBay... Bez komentarza... A na zakończenie jakieś odgrażania, że w poliftowych lancerach jest ta tapicerka strasznie delikatna i więcej nie będą w takich podejmować się wymiany poduszki... A co mnie to obchodzi, że jest delikatna, przyjeżdżam wezwany przez importera do ASO na akcję serwisową to oczekuję fachowej obsługi i wiedzy czy ta tapicerka jest delikatna czy nie...

Korzystałem 3 razy i 3 razy byłem zniesmaczony, niezadowolony albo nawet wkurzony. Za ostatnim razem kosztowało mnie to dużo nerwów, zresztą żona jak to zobaczyła to niemal nie zeszła na zawał. Wiesz co mnie uratowało? To że przed oddaniem samochodu zrobiłem zdjęcia wnętrza nauczony wcześniejszymi problemami...

I teraz mam porównanie salonu i ASO do Mazdy i powiem, że powinni się od Mazdy uczyć. Nie mówię, że jest idealnie bo miałem spięcia i z salonem i z ASO, ale zawsze była chęć rozwiązania problemu tak żebym był zadowolony. Kolega też miał przejścia z ASO Mazdy to załatwili to tak żeby klient był zadowolony a nie wypierali się odpowiedzialności.

Robert S - 12-06-2020, 09:45

Bizi78 napisał/a:
Michauek22 napisał/a:
No pewnie... zwłaszcza jak po 8-10 latach trzeba kupić nowy duży aku za 35 kawałków

Takich aut się tyle nie użytkuje, tylko wypycha po góra 5 latach :wink: .

Ciężko będzie wypchnąć auto z potencjalną wymianą aku za 40 kawałków . Przykład Toyoty Prius auto praktycznie niesprzedawalne . Za parę lat będzie to samo z Hybrydami wszystkich marek . No chyba ze stanieją akumulatory do poziomu opłacalnej wymiany

Michauek22 - 12-06-2020, 14:28

krzychu napisał/a:
I teraz mam porównanie salonu i ASO do Mazdy i powiem, że powinni się od Mazdy uczyć.

A może co nieco więcej napisać? Bo właśnie sprzedaję Eclipse i tak mnie coś ciągnie w stronę Mazdy...

krzychu - 12-06-2020, 14:45

Byłem w 3 salonach Mazdy na śląsku i z każdej wizyty byłem zadowolony. Samochód już był na 4 wymianach opon, przeglądzie rocznym, regulacji świateł i wymianie osłony radaru w ASO i za każdym razem byłem zadowolony z obsługi czy usługi. Nawet jak np. cena się nie zgadzała bo np. w cenniku CX-3 wymiana opon stoi za X zł, a w cenniku zakładu 18-stki kosztują trochę więcej to bez problemu obniżali. Jak mi nie powiedzieli o 5zl/miesiąc które kasuje santander za konto w leasingu to zaproponowali rabat 5zł razy ilość rat na pierwszy przegląd... Tak że wychodzą z twarzą zawsze.

Byłem w 2 salonach Mitsubishi, korzystałem z ASO i za każdym razem czułem się kiepsko obsłużony co przy akcji serwisowej poduszki jest bardzo bardzo delikatnym określeniem.

artisan - 19-06-2020, 23:21

Mam wrażenie że to jednak nie kwestia samej marki a poszczególnych ASO. Ja jako wielki fan Mazdy (wieloletni klubowicz mazdaspeed) mam b. złe doświadczenia z ASO Mazdy w Białymstoku i z tego względu zrezygnowałem z kupna aut tej marki. Przy ostatniej zmianie samochodu stary sentyment mnie nawet ciągnął do salonu Mazdy ale gdy przypomniałem sobie jakie oszustwa tam odchodziły to odpuściłem. Z ASO Mitsubishi w Białymstoku jak i samych samochodów zaś jestem zadowolony.
krzychu - 20-06-2020, 11:01

A no pewnie. Poza tym, że miałem uraz to Bielskiego ASO to byłem w 2 salonach Mitsubishi poza Bielsko. Jeździłem Eclipse Cross, siedziałem w ASX-ie... Niestety nie zrobiły na mnie wrażenia.
artisan - 21-06-2020, 00:00

Ja do samych samochodów Mazdy nic nie mam, wręcz przeciwnie b. mi się podobają. Czasami jeżdżę Mazdą 2 z 2003 r. jest zupełnie bezawaryjna.
Michauek22 - 26-06-2020, 18:45

artisan napisał/a:
Przy ostatniej zmianie samochodu stary sentyment mnie nawet ciągnął do salonu Mazdy ale gdy przypomniałem sobie jakie oszustwa tam odchodziły to odpuściłem.

A to dawno było? Co konkretnie zrobili?