To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Corolle dwie.

jacek11 - 30-04-2024, 15:59

Cięcie linek, czy też wiązek elektrycznych, to norma na szrotach. Tam nie ma czasu na zastanawianie się jak coś odpiąć. Tym bardziej, że są to rzeczy małej dla nich wartości.
joujoujou - 02-05-2024, 12:50

Co do wiązek to zdecydowanie się zgadzam - z reguły złącza są tak ciasne że odpiąć je to ogromna sztuka i trwa to dość długo. Ale akurat linkę szybciej jest odpiąć niż przeciąć i nie wymaga to zupełnie żadnych narzędzi.

Tak czy inaczej, skrzynia wczoraj wieczorem trafiła do mechanika, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu samochód już do mnie wróci. Chłop jest tak zarobiony że grzebie w warsztacie od 9 rano do 23, czasem i dłużej. Nie pomaga fakt że zepsuł mu się podnośnik, części zamówił, przyszły nie te co zamówił i nadal czeka na właściwe. Pani mechanikowa kumpluje się z moją, stąd wiem że czasem się zastanawia jak właściwie jej chłop wygląda, bo widuje go nieczęsto. :lol:

Marcino - 06-05-2024, 15:38

joujoujou napisał/a:
ani mechanikowa kumpluje się z moją, stąd wiem że czasem się zastanawia jak właściwie jej chłop wygląda, bo widuje go nieczęsto.

W nocy przychodzi to nawet nie wie czy czasem nie sasiad się skrada...

joujoujou - 19-08-2024, 12:21

O mały włos, a pożegnałbym się dzisiaj z corolką, a kto wie czy też nie z życiem.

https://www.youtube.com/watch?v=S25y6WIueEY

Bizi78 - 19-08-2024, 12:48

Reflex jeszcze jest.
jacek11 - 19-08-2024, 16:27

Słychać w którym momencie ochłonąłeś. Chyba do samego końca Cię nie widział :roll:
joujoujou - 19-08-2024, 23:55

Ochłonąłem na tyle że mogłem z siebie głos wydać. Trząchało mną jeszcze długo później. Ale ważne że żyję. Przed hamowaniem była prawie stówka na blacie. :)
robertdg - 20-08-2024, 07:49

jacek11 napisał/a:
Słychać w którym momencie ochłonąłeś. Chyba do samego końca Cię nie widział :roll:

Nie mógł go widzieć bo zaslaniał go samochód na lewoskrecie i na pewniaka wjechał na skrzyzowaznie, dobrze że skonczylo sie bez powaznych tematów, gacie wypierze się ;-)

Marcino - 20-08-2024, 08:57

Uff. Dobrze ze wszytko dobrze.
tościk - 20-08-2024, 12:39

robertdg napisał/a:
Nie mógł go widzieć bo zaslaniał go samochód na lewoskrecie

Nie zgodzę się. Przeskakując kadry na drugiej sekundzie nagrania Golf już ładnie zjechał i była widoczność, a kawałek do skrzyżowania jeszcze był. Gdyby gościu patrzył w dobrą stronę, to by spokojnie zauważył i nie ruszył. Jak dla mnie odwrócił się w lewo i sprawdzał pas, który chciał zająć, stąd jechał na ślepo.

Dobrze, że joujoujou ma refleks i nic z przeciwka nie jechało.

robertdg - 20-08-2024, 19:29

tościk napisał/a:
Nie zgodzę się. Przeskakując kadry na drugiej sekundzie nagrania Golf już ładnie zjechał i była widoczność, a kawałek do skrzyżowania jeszcze był. Gdyby gościu patrzył w dobrą stronę, to by spokojnie zauważył i nie ruszył. Jak dla mnie odwrócił się w lewo i sprawdzał pas, który chciał zająć, stąd jechał na ślepo.
Gdyby to sie działo w slow motion, moze i by tak było, z resztą jezeli mówisz ze miał ułamek sekundy na zauwazenie auta, które pędzi z predkościa >>90km/h czyli pokonuje >>25m/s, biorac pod uwage przecietny czas reakcji 1s, odleglosc, kiedy biale auto uzyskuje widocznosc, jest mniejsza niż 50m, nie daje mu żadnych szans na powstrzymanie manewru.
Zauważ ze auto kontynuuje manewr, w kontynuacji nagrania z tylnej kamery brak jakiejkolwiek refleksji w zachowaniu.

jacek11 - 20-08-2024, 21:42

robertdg napisał/a:
Zauważ ze auto kontynuuje manewr, w kontynuacji nagrania z tylnej kamery brak jakiejkolwiek refleksji w zachowaniu.

To mnie właśnie najbardziej zdziwiło. Brak jakichkolwiek oznak hamowania.

Marcino - 21-08-2024, 11:10

jacek11 napisał/a:
robertdg napisał/a:

Nie wiedział raczej i nie zadażył zareagować. Miałem taka akcję na południu polski z całą rodzinka jechałem i też mi wyjechał, dobrze ze było miejsce na zatoczce. Jak wysiadełm z auta to niezła wiazanka poszła....
drugi podobny przypadek w Tczewie ale tam ktoś zahamował ale tutaj na filmie to nie widać hamowania.

robertdg - 21-08-2024, 19:58

jacek11 napisał/a:
Butnośc, arogancja, brak pokory, im wiecej kierowćów na drodze ty bardziej zauważalne, nie ma sie czemu dziwić, w szkolach uczą tepych regulek, wiec czego sie spodziewac po naukach jazdy, nauczyciele z pasją sa rzadkościa, dla wielu zachowanie płynnosci i dynamiki w ruchu jest nieistotne, kwadratowe myslenie, kwadratowe manewry.
Czeste tlumaczenie: "mialem wlaczony kierunkowskaz" - jakby to mialo dawac pierwszenstwo

jacek11 - 21-08-2024, 21:52

Jak by mi ktoś tak przed maską przejechał, to bym wdupił hebel z samego przerażenia.