To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - [S] Starion do sprzedania

Hubeeert - 02-03-2008, 19:22

truespinmice napisał/a:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=309665379

Cytat:
MITSUBISHI STARION, ATRAKCYHNA CENA (numer 309665379)
Opis
Rok produkcji 1987
Moc silnika [w KM] 170
Skrzynia biegów Automatyczna
Rodzaj paliwa Benzyna
Typ Sport/Coupe
Liczba drzwi 2/3
Kolor Czerwony
Stan Używany
Uszkodzony Nie

Wyposażenie Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Klimatyzacja, Skórzana tapicerka, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce

MAM DO SPRZEDANIA MITSUBISHI STARION PRZEBIEG,96600 MIL POJEMNOŚĆ SILNIKA 2,6 TURBO, STAN DOBRY , OBECNIE NIE NA CHODZIE (DO WYMIANY WAŁKI BALANSOWE) POSIADA NOWE OPONY, TURBO PO REGENERACJI, POSIADAM ROWNIEZ DRUGI NA CZESCI BLACHARSKIE, WIECEJ INFORMACJI POD NUMEREM TEL, 6000 52 427, LUB 660 531 427, LUB POD MAILEM kosmici@onet.eu

[ Dodano: 02-03-2008, 19:27 ]

Cytat:
Mitsubishi Starion 2,0 turbo
Cena:
3 600 PLN / 1 023 EUR

Typ:
Sportowy / Coupe

Informacje:
Rok produkcji: 1985, Przegląd: 10/2008, Ubezpieczenie: 10/2008, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 177 KM (130 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna, czarny, Liczba drzwi: 2/3,

Dodatkowe wyposażenie:
el. szyby, el. lusterka, alufelgi, autoalarm, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka

Dodatkowe informacje:
zarejestrowany w Polsce

Opis pojazdu:
silnik 4g63t ,turbo,intercooler,naped na tyl,zarejestrowany,sprawny technicznie,lakier do poprawy,tylnia szyba boczna wybita,alufelgi 16''

Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C4357044Dane teleadresowe
,,AUTO KOMIS TYRANSKI''
ALEJA POKOJU 79B
31-764 KRAKÓW

Tel: +48 - 604 - 81-55-81
Fax: +48 - 604 - 81-55-81

adres strony: http://auto-tyranski.otomoto.pl/

truespinmice - 06-03-2008, 20:41

No i kolejna okazja:
http://www.autogielda.pl/...m,34964930.html

starion napisał/a:

MITSUBISHI STARION 175KM
numer oferty: 34 964 930
Rok produkcji: 1983
Pojemność silnika: 2 000 ccm
Rodzaj silnika: turbobenzyna
Kolor: czarny
Opis:
Silnik do remontu, cylinderek sprzęgła i tylnie amortyzatory do wymiany, drugi silnik w częściach plus skrzynia biegów i tylni most, el szuby, wspomaganie kierownicy, brak przeglądu, OC ważne do kwietnia, wymaga wkładu finansowego, tel. 667049804
Cena: 1 800 PLN
Uwagi:
do uzgodnienia
Data emisji: 5 marca 2008
Źródło ogłoszenia: Internet
Miejscowość: Nowa Wieś Książęca
Powiat: Kępiński
Województwo: wielkopolskie

namyślać się szybko, bo ktoś już jest bardzo zainteresowany 8)

[ Dodano: 23-04-2008, 19:15 ]
Panowie mam info WB2.6 na części (lub w całości):
http://members.lycos.co.u...pic.php?p=18#18

info na starionowym forum

LEWY - 21-08-2008, 10:30

temat dalej zywy bo jest jeden

http://www.allegro.pl/ite..._2_6_turbo.html

jest juz w tym temacie 3 raz ,tylko że tym razem mój kumpel jest nim zainteresowany
ile moze kosztować zrobienie tej panewki i pewnie szlifu ?

ps jak Wy wklejacie tak aukcje ?

truespinmice - 21-08-2008, 16:53

A oto i on:

Cytat:
DANE:
Opis
Rok produkcji 1989
Przebieg [w km] 370000
Pojemność silnika [w cm3] 2600
Moc silnika [w KM] 250
Skrzynia biegów Manualna
Rodzaj paliwa Benzyna
Typ Hatchback
Liczba drzwi 2/3
Kolor Fioletowy
Stan Używany
Uszkodzony Tak
cena: 1500zł
miejscowość: KCYNIA
użytkownik: larson9

OPIS:
Witam na mojej aukcji .Oferuje wam do sprzedania Mitsubishi Starion 2.6 turbo wersja amerykańska .Oprócz skóry posiada wszytko . Jest możliwosc odpalenia , jest uszkodzona panewka . Reszte widac na zdjeciach wystawionych ponizej . reszta informacji pod tel. 661857244 . powodzenia w aukcji pozdrawiam :)

ZDJĘCIA:

hehe, nasz znajomy (andrzej - z klubu PSC zresztą) też jest nim zainteresowany :)
stan taki sobie :( ale jak za 1tys go puści to będzie super - biorąc pod uwagę, że to WB.........zawsze można coś skleić ;) :D

zrobienie panewki i szlifu: moim zdaniem samo zrobienie to nie jest problem , to każdy zakład (no może nie każdy :D ) podejmie się tego. Problemem będę części - albo wymiarowe zamienniki (myśle, że jeszcze można dostać przez japaneze) , albo iść może w tuningowe zamienniki ?!
nie wiem jakie teraz ceny panują , więc nie wiem czy się będzie opłacało tak robić.

ps. wklejamy aukcje tak: zdjęcia via np. imageshack, tekst jako "cytuj"
ps2.mam gdzieś na płytkach zdjęcia tego stariona sprzed 2 lat.....wyglądał....ładniej ;)

Bartek - 21-08-2008, 17:07

LEWY napisał/a:
ile moze kosztować zrobienie tej panewki i pewnie szlifu ?

Pytaj raczej o korbowód, panewki i wał....... do 2.6T może być kłopot....... chyba że zza wielkiej kałuży siakieś tuningowe graty, ale tanio nie będzie...... Jak panewka stuka tak, że się do tego przyznaje sprzedający to na szlify nie licz......

LEWY - 22-08-2008, 21:12

Mam juz 201 postów (szkoda ze 5 na temat)

Bylem widzialem zobaczylem kumpel sie napalił i powiedzial ze bierze go na bank ale dopiero w poniedzialek bedzie wolna laweta.
Stan no cóz
jest troche sciem bo mozliwosc odpalenia jedynie na pych, koles naprawia motory i powiedzial ze nie ma grarazu wiec wszystko co ma wklada do niego (dosyc oryginaly skladzik na drobiazgi).
Starion nie ma dowodu podobno zabrany za łyse opony (silnik podobno po remoncie i domysłam sie od czego problem z panweka),
byl delikatnie pukniety w prawy narożnik bo juz ruda wylazi zreszta wlasciciel potwierdzil,
lampy sa od malucha i prawa jest otwarta na stale,
a co do ceny powiedział ze nie zejdzie (ale ciekawe jak bedzie rozmowa wyglądala z kasa w reku)
Pod drzewem które zaraz w niego wrosnie stoi ponad rok (podobno dostal go za jakies dlugi) zeby go zobaczyc dokladniej musialem carisma go wyciagnąc z tamtad co nie bylo latwe bo tylnie zaciski są zapieczone.
Ogólnie to samochód do zabawy w mechanika, blacharza, tapicera, szklarza,
ale jest tego wart bo sie marnuje na tym podwórku
napisze więcej jak juz bedzie w nowym domu

TommiCrazy - 22-08-2008, 23:12

szczeze mowiac sam bym go wziol za takie pienaidze ale nie mam juz gdzie aut trzymac

[ Dodano: 27-08-2008, 11:13 ]
ma ktos do sprzedania podkladke przedniego zderzaka ( spoiler) z stariona WB?
maske z wlotem powitrza tez bym kupil gdyby ktos mial

LEWY - 03-09-2008, 12:26

Jednak sprawa sporo się przeciąga z tego powodu ze starion dalej nie ma papierów dowód jest zabrany a pokwitowanie podobno sie gdzies zgubilo,
dopuki z tym nie bedzie pożadku to niestety dalej musi tam stac.

truespinmice - 28-09-2008, 20:46

hmm......widzę , że coś się rusza w temacie :)
jak się wyjaśni sprawa z papierami , to możesz zejść jeszcze pare stówek z ceny ;) i wówczas będzie to okazja za szrota WB ;) :D

...ale dobre serce i pełen portfel zdziałają cuda ;)

[ Dodano: 05-10-2008, 09:47 ]
Znów ten sam goguś :)

Cytat:
Witam mam do sprzedania SUPER AUTKO SPORTOWE JEDYNE W SWOIM RODZAJU. AUTKO SPRAWNE TURBINA O.K WSIADAĆ I JEŹDZIĆ. NAPĘD NA TYŁ PRZY 180 KM TO NAPRAWDĘ SUPER JAZDA!!! KONTAKT 501-452-710 DAMIAN Do wstwienia jest lewa tylnia szybka oczywiście daję ją wiec nie jest to problem Drugi problem jaki ma ten samochód to włącznik do świateł zepsół się wieć trzeba do tego elektryka!!!!!!!!!

Opis
Rok produkcji 1985
Przebieg [w km] 156000
Pojemność silnika [w cm3] 2000
Moc silnika [w KM] 180
Skrzynia biegów Manualna
Rodzaj paliwa Benzyna

Typ Sport/Coupe
Liczba drzwi 2/3
Kolor Czarny
Stan Używany
Uszkodzony Nie
Wyposażenie Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Klimatyzacja, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy

Cena Kup Teraz: 2 500,00 zł

Lokalizacja Kraków

Starion - 09-10-2008, 13:10

Z poprzednich zdjęć tego konkretnie egzemplarza to wcale nie wynika takie "Wsiadać i jeździć". W "Bezwypadkowy" też bardzo wiary bym nie dał bo co najmniej raz oberwał. Sądząc po opisie teraz jest w rękach jakiegoś młodziana i obawiam się że nawet pod samą maską będzie potrzebna Boża Interwencja.. :/

LEWY Coś się ruszyło z tą maszyną której zniknęło pokwitowanie?

LEWY - 09-10-2008, 14:45

Wybaczcie ze mnie tak dlugo nie było
juz wyjaśniam.

Dalej przy rozmowie jest tekst ze za tydzień pewnie bedzie wszysko ok,
dzwonisz,
i przepraszam miałem problem, wszystko bedzie pod koniec tygodnia,
dzwonisz to już na dniach bedzie załatwione. itp, itd cdn........??

Nie wiem czy moge o tym pisać ale bylą jedna opcja (widać zna jeszcze jakiegos stariona bo zaproponował códowne odnalezienie papierów) ale grzecznie odmuwiłem i dalej czekamy.
Ogólnie to kumpel dalej czeka i jak tylko sie uda "znalesć" pokwitowanie to bedzie juz polowa sukcesu.

truespinmice - 09-10-2008, 21:55

nie zdążyłem jeszcze wrzucić oficjalnie na strone klubową ogłoszenia, ale z wami się podziele - może znajdzie się chętny ;)

A chodzi o to, że napisał do mnie pewien posiadacz stariona do sprzedania :)
oto opis i fotki:

Cytat:
Witam ponownie
Dokładnej przeszłści autka nie znam po prostu przejezdzalem wypatrzyłem i odkupilem tak dla zabawy.Autko stało kilka lat nieużywane zapomniane.Przy malym nakladzie pracy udało mi sie uruchomic.Ogolnie zaniedbane ,progi i podłoga do remontu reszta ok.Silnik ma kompresje w granicach 9,turbo działa ale przydałby sie remoncik całosci.Skrzynia działa bez zarzutu,most ok
Elementy elektryczne odziwo sprawne.
Rok.1980 chyba.
Silnik 2,0T ECI posiada intercooler i chłodnice oleju.
Orginalne alufelgi,elektryczne szyby.
Moim zdaniem autko mozna uratowac majac checi i oczewiscie gruby portfel.
Jeżeli nie zawsze może posłużyc jako dawca organów,lecz sprzedaje tylko całosc bo nie mam miejsca.Cena oczewiście nie bedzie wygórowana bo żal mi go oddac na złom,moze komus sie przyda.
Na złomie dawali mi 500 zł i od takiej kwoty zaczniemy.Oczewiście kto da wiecej lub odbieże autko pierwszy ten bedzie jego.TEL 695-538-820 lub na meila.
DO OPISU PRZESYLAM FOTKI

namiary na PW :)

michu_872 - 10-10-2008, 20:20

jak możesz to prześlij mi na pw miejscowość... tak z ciekewości ile to km... bym miał w razie czego :D
truespinmice - 11-10-2008, 11:58

poszło
TommiCrazy - 09-11-2008, 02:23

albo ktos wyprzedza historie ..albo to tak dobry okaz ze moj sie umywa

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6819168