Nasze nieMiśki ;-) - RAV4 4x4 Hybrid
Krzyzak - 13-11-2022, 19:23
Mam przeciek z szyberdachu w mercedesie, bo w "klasie premium" dali wężyk do odpływu tak, że nachodzi na 2mm na króciec i spada zawsze... zatem musiałem ściągać wykładziny i inne takie - i zaskoczenie, bo tam te pianki itd. są fabrycznie - podłoga z przodu ma z 5cm grubości wygłuszenia w 3 różnych warstwach. Na to wykładzina jeszcze... Grubo...
Marcino - 14-11-2022, 09:48
Odnośne wygłuszenia i porównania , znajomy rozbił Superba TDI wersja laurent z przed kilu lat. Wział Corolle hybrid na testy. Zadowolony ze spalania 5l i osiągów ale.... ale przeszkadzał mu hałas. Ciekawe czy Carina nowa jest cicha
Krzyzak - 14-11-2022, 13:33
Marcino napisał/a: | znajomy rozbił Superba TDI | a ciekawe czy do diesla nie pakowali lepszego wygłuszenia? ogólnie to parę lat temu jechałem fiatem scudo z 1.9jtd - chyba pierwsze tanie auto o rozmiarach busa i przeznaczeniu woła roboczego, gdzie totalnie nie dało się odczuć, że się jedzie dieslem
deejay - 14-11-2022, 14:38
Nie ma sensu ta dyskusja. Dobrze wiemy że Japońce mają z tym problem i nie dają wygłuszenia. Nawet Lexus takiego nie posiada jak BMW
Mamy przykład naszego Galanta....golas 😉
Marcino - 14-11-2022, 17:14
deejay napisał/a: | Mamy przykład naszego Galanta....golas |
Moj mial pod wykładziną na podłodze taka mate z gumą....
deejay - 14-11-2022, 17:47
Rav4 też ma do tylnej kanapy, na wysokości baterii trakcyjnej.
Mi bardziej chodziło o bagażnik.
Krzyzak - 15-11-2022, 07:31
deejay napisał/a: | Mamy przykład naszego Galanta....golas | i zobacz, że silnika V6 praktycznie nie słychać
deejay - 15-11-2022, 08:04
Na postoju tak , ale podczas jazdy już tak. Cały czas grzebię przy tych autach i ostatnio jak się przejechałem to się za głowę złapałem jak tu głośno. Sam kiedyś człowiek takim jeździł i nie zwracał na to uwagi,a też miałem kompleksowo wygłuszone auto.
Hugo - 15-11-2022, 08:40
Krzyzak, dlatego właśnie w niemieckich autach jest cicho, stary W210 też miał 5 cm pianki na podłodze i opon w ogóle nie było słychać. A w C4 Picasso mam piankę 5 cm na podłodze i podwójną podłogę, bo są w niej schowku i sterowanie kompresora tylnego zawieszenia, tutaj to już w ogóle jest tak cicho, że szok.
deejay - 15-11-2022, 15:24
Mój poprzedni Latitude też był golasem od początku podłogi bagażnika, wstawiałem fotki w temacie. Od kanapy tył do przodu pianka butylowa grubości ok 3cm. I też było ciche auto.
Każde auto jest inaczej wygłaszane.
Hugo - 15-11-2022, 18:53
Każda jest inaczej wygłuszane, bo to zależy na pewno od wielu czynników, ale faktem jest, że japońskie auta prawie w ogóle nie są wygłuszane.
deejay - 15-11-2022, 19:15
Hugo napisał/a: | Każda jest inaczej wygłuszane, bo to zależy na pewno od wielu czynników, ale faktem jest, że japońskie auta prawie w ogóle nie są wygłuszane. |
Po prostu nie rozumiem ich podejścia do tego tematu , rozumiem ze normy spalin i uciekanie z masy pojazdu , ale bez przesady jakos inni się mieszczą , posiadają porządne wygłuszenie i wlane po litrze wosku do profili zamkniętych .
sampler - 15-11-2022, 20:21
deejay napisał/a: | Hugo napisał/a: | Każda jest inaczej wygłuszane, bo to zależy na pewno od wielu czynników, ale faktem jest, że japońskie auta prawie w ogóle nie są wygłuszane. |
Po prostu nie rozumiem ich podejścia do tego tematu , rozumiem ze normy spalin i uciekanie z masy pojazdu , ale bez przesady jakos inni się mieszczą , posiadają porządne wygłuszenie i wlane po litrze wosku do profili zamkniętych . |
A nie jest to wynikiem ich ograniczeń prędkości (Japonia)? Jak się wolno jeździ to nie huczy. Za małe tarcze to pewnie też ten efekt.
deejay - 15-11-2022, 21:22
sampler napisał/a: | deejay napisał/a: | Hugo napisał/a: | Każda jest inaczej wygłuszane, bo to zależy na pewno od wielu czynników, ale faktem jest, że japońskie auta prawie w ogóle nie są wygłuszane. |
Po prostu nie rozumiem ich podejścia do tego tematu , rozumiem ze normy spalin i uciekanie z masy pojazdu , ale bez przesady jakos inni się mieszczą , posiadają porządne wygłuszenie i wlane po litrze wosku do profili zamkniętych . |
A nie jest to wynikiem ich ograniczeń prędkości (Japonia)? Jak się wolno jeździ to nie huczy. Za małe tarcze to pewnie też ten efekt. |
To dlaczego na Stany i Europę nie robią lepszego wygłuszenia 😉
Hugo - 16-11-2022, 09:37
sampler, coś w tym jest.
|
|
|