To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!

Anonymous - 14-06-2007, 10:10

takze popieram :lol:
Anonymous - 14-06-2007, 10:14

Popieram również.
Może powalczyć o podobna akcję jak w zeszłym roku: zmniejszenie akcyzy.

Pozdrawiam
Krzychu

Anonymous - 14-06-2007, 10:16

Ja się dołączam, dlaczego mam płacić za paliwo na poziomie unijnych cen (prawie) skoro nie mam takiego dochodu jak oni. Te wieśniaki z wiejskiej i tak się wożą rządowymi limuzynami i nic nie wiedzą o życiu szarego człowieka w dzisiejszych czasach.
McDoune - 14-06-2007, 10:17

ciszeskas napisał/a:
Najlepiej zrobić paraliż Warszawy, pojechać pod sejm i stajkować..
i spalać benzynę, woda na młyn rafinerii :evil:

ogólnie blokowanie Warszawy jest kiepskim pomysłem :evil: zablokujmy raz dla odmiany na przykład Trójmiasto, albo jakąś inną mieścinę :twisted: :evil:

Anonymous - 14-06-2007, 10:22

Witam.
Dostałam e-mail'a :) Jestem za taką akcją :mrgreen:

Pozwoliłam już sobie zamieścić treść listu na moim forum FPG i na TOP :wink:
oczywiście razem z linkiem na forum Mitsumaniaków :biggrin:

Mam nadzieję, że sie nie gniewacie :oops:

Pozdrawiam
Bril

Anonymous - 14-06-2007, 10:22

Ceny paliw w Polsce są normalne - podobne a nawet tańsze niż w krajach UE.

To nie rafinerie są winne a rząd, który nie daje nam odpowiednio zarobić.

Bo czy jakby ktoś z was zarabiał 2000EUR mieszięcznie i płacił 1,5 EUR za litr benzyny to wogóle sie przejmowaj ceną lub zawracał głowe instalacja gazową?!

Żadne bojkoty wam nie pomogą bo omijaac jedną stację inne podniosą ceny ze względu na większy popyt kiedy okaże sie na na zbojkotowanych stacjach jest taniej to wszyscy tam pojedziecie!

Pozdro!

Anonymous - 14-06-2007, 10:25

Walczmy o swoje!
W lato benzyna ma kosztować 5 zeta! Cwaniaków szukają, żebyśmy tyle płacili?!

Petycja, strajk, bunt, lincz, blokada

Mówcie tylko co - ja do akcji się dołączam!

To ile nam nasze cudowne Państwo potrąca na litrze jest jakąś pomyłką chyba - za tyle pieniędzy powinniśmy mieć gładkie jak pupa niemowlaka autostrady i pozłacane barierki!!!

waldi-1 - 14-06-2007, 10:27

nieprawda tomas ceny paliwa są niższe niz u nas wiem bo własnie qróciłem z niemiec jechałem tez przez austrie i jednak sa tańsze niz u nas wiem bo tankowałem sprowadzona brytwanke
Anonymous - 14-06-2007, 10:30

Rzad nas juz zdarzyl nauczyc, ze jak sie nie wyjdzie na ulice, to tak, jkaby tematu nie bylo... Trzeba wiec zatruc im zycie...
waldi-1 - 14-06-2007, 10:37

trzeba ich w końcu nauczyc ze to oni są dla nas a nie my dla nich wożą dupy za nasze pieniadze
ludzie tak nauczyli ich sami bo sie nic nieodzywali ale mysle ze było by juz dośc tego porzadek musi byc i musi być rząd a SAMORZĄD

arekp - 14-06-2007, 10:44

Podeslalem to kilku znajomym osobom, ktore aktywnie tankuja ... ale patrzycie troszke krotkowzrocznie poniewaz bojkotujac koncerny, które są na polskiej giełdzie, płacą w Polsce podatki namawiacie do tego aby zarabiały zagraniczne koncerny (BP, Shell itp).

Faktem jest, ze nie tankuje (jeszcze) na zadnej z bojkotowanych tylko na Shell ... ale jak tylko ojciec kolezanki otworzy stacje przesiadam sie na Lotos (o ile nie bedzie znaczaco drozszy).

Anonymous - 14-06-2007, 10:49

Dałem info do Klubu Forda Probe, Klubu Volvo V40 oraz listę Volvo Tech. Mam nadzieje, że są tacy co poprą protest.
Ja się przyłączam do akcji. , bo czy przez mój wyjazd wakacyjny z dziećmi, mam sponsorować np. interwencyjny skup żywca, czy odszkodowania Leppera za susze, nowe samoloty czy limuzyny dla "Wiejskiej" , wesele jakiegoś senatora itd itp ? To całkiem retoryczne pytanie.
Krew mnie zalewa jak liczę sobie, że lepiej mi jest dojechać do granicy na "oparach" i tankować dopiero za granicą, bo taniej wychodzi w Czechach, Austrii i nawet w Szwajcarii ?

Pozdrawiam wszystkich fanów Mitsu :!:

Możecie wystawić ten list co dostałem na www ? URL-a by można dodać jako opis do gg lub skype.

waldi-1 - 14-06-2007, 10:50

trzeba tankować tam gdzie jest taniej i w mniejszych ilościach jeśli zobacza ze sie tankuje na tańszych stacjach to sami obniza a teraz trzeba kogos kto by wszystko zorganizował tzn nagłosnił sprawe a potem jedziemy na biały dom az do skutku a jak trzeba bedzie gdzies jechac to sie zarekfiruje lymuzyne i niz sie pojedzie
Anonymous - 14-06-2007, 10:54

size=18]NIE TANKUJE !!!!![/size]
bo misio,,, ( czytaj Tarpan ze skrzypiącymi resorami ) stoi,,, nie będę nim jeździł

Anonymous - 14-06-2007, 11:06

Kupiłeś pickupa to nie rób scen że ci resory skrzypią :D
Co do listu... to jest od do bani. Załacił wam Shell czy może BP za taki pomysł? Bo tak to wygląda.