To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2

stary alfer - 19-06-2008, 07:18

Hugo napisał/a:
Rafal_Szczecin napisał/a:
widac tam troche mojego cialka,ale tym sie nie przejmujcie
Coś ty jogę ćwiczył przy okazji zdjęć? :D

Raf nie rozumiem rozstawu Twoich nóg na drugim zdjęciu, ale bardzo Cię za to szanuję :D

Matejko - 19-06-2008, 10:37

widac tam troche mojego cialka,ale tym sie nie przejmujcie

Grzesku byl w szczecinie i zaszedl od tylu ??
he he he :D

londolut - 19-06-2008, 14:17

tlumik ten jest duuuuuuuuuzo mniejszy od tego ktory siedzial w galancie (
Takiego właśnie chciał bym u siebie, muszę pomyśleć nad kupnem. Jak co to zgłoszę się po namiar :D
stary alfer napisał/a:
Raf nie rozumiem rozstawu Twoich nóg na drugim zdjęciu, ale bardzo Cię za to szanuję :D
To był kwiat lotosu :lol:
Rafal_Szczecin - 19-06-2008, 22:14

londolut napisał/a:
Takiego właśnie chciał bym u siebie, muszę pomyśleć nad kupnem. Jak co to zgłoszę się po namiar

koszt takiego cacka to 155 zl , do tego w zestawie jest obejma mocujaca .
jego calkowita dlugosc to 33cm, ( co by sie zmiescil pod colta )

montaz za 2,5 tyg ( czyli wtedy kiedy auto przyjedzie do PL ) ,rozwazam zamontowanie pod lekkim skosem, co o tym myslicie ?

nadal szukam oryginalnych plastikowych progow , naprawde nikt nie ma ich na zbyciu ?

Hugo - 19-06-2008, 22:29

rozwazam zamontowanie pod lekkim skosem, co o tym myslicie ?
Jestem za.
londolut - 20-06-2008, 08:39

rozwazam zamontowanie pod lekkim skosem, co o tym myslicie ?
Jak ja bym montował to kąt około 35-40° :badgrin: Mam nadzieję, że nie będzie wioski i że ryk będzie w miarę rasowy ;) Ale to jeszcze daleka droga...
Rafal_Szczecin - 26-06-2008, 16:53

zakupiony zostal aparat zaplonowy, ma byc sprawny, udalo sie go wyciagnac za 250zl, zostanie zamontowany w lancerze ( bo z niego wyciagnalem ten ktory mam zamontowany w tej chwili w colcie )

w tym miesiacu misie czeka mala odmiana :) ale o tym przekonacie sie sami ogladajac zdjecia :)
juz nie moge sie doczekac az cojot wroci do PL ( dokladnie za 8 dni ) wtedy oddany na przyciemnienie 3 tylnich szyb, skrocony zostanie lewarek na ktory przyjdzie nowa galka, do tego zamontowany bedzie tlumik. najprawdopodobniej zostanie zakupiona rowniez dokladka do przedniego zderzaka oraz od razu przymocowana do niego(tym zajmie sie moj przyjaciel ) . jezeli budzet wytrzyma to zamowiona zostanie rowniez rozporka miedzy kielichami .

a to wszystko dzieki 40'stu nadgodzina ( i podwyzce :P ) ktore wypracowalem w tym miesiacu , nie bylo latwo ale chyba bylo warto( o tym dokladnie przekonam sie 10'tego :P )

Rafal_Szczecin - 06-07-2008, 14:05

:D

Hubeeert - 06-07-2008, 14:16

Łyżka dziegciu jeżeli można?
Te dwie rury nie wyglądają na specjalnie prosto połączone... :(
No i ta obejma.....

Znasz moje zdanie - ja tak nie lubię, ale mówilem to już Dominikowi przy okazji jego Gala.
Gałka super :)

Rafal_Szczecin - 06-07-2008, 14:23

bo one nie sa prosto polaczone , tam jest skrzywienie o prawie 90* .
a obejma musi byc bo inaczej tlumik nie mialby sie czego trzymac ( ma tylko 33cm calkowitej dlugosci )

wg mnie tlumiczek suuper pasuje do stylu jaki prezentuje colcina, napewno coltowi bardziej pasuje tlumik a'la mugen niz jakiejs beemce .

no i nie jest zbyt glosny :)

Twaróg - 06-07-2008, 14:47

A czy mógłbyś nagrać filmik mniej więcej o długości 1:10, który będzie pokazywał z jaka głośnością chodzi tłumik? Pewnie spytasz czemu 1:10? Dlatego, że chciałbym abyś co 10 sekund zwiększał obroty, tzn. najpierw na jałowym, później 1000 obrotów, 2000, itd. aż do 6 tyś. Wtedy będę wiedział mniej więcej jak to "gra" :)

I przy okazji, czy odczułeś jakąś różnicę spadku mocy? Tzn. gorsze wkręcanie się na obroty lub inne dziwne zjawiska?

Hubeeert - 06-07-2008, 15:02

Jak to było gięte i spawane?

Poza tym na jednej obejmie - czy to siedzi stabilnie?

londolut - 06-07-2008, 16:26

Rafal_Szczecin, Wygar super choć chciałbym, żebyś odpowiedział na pytanie Hubeeerta o mocowanie.
Hubeeert napisał/a:
Gałka super :)
Serio fajna, pasuje, nie jest jakąś oczoje**ą kulką z LEDami skręconą na 8 imbusów ;) Jedyne co mógłbyś zmienić to mieszek na jakiś ładny, skórzany :)
Rafal_Szczecin - 06-07-2008, 20:06

tak mniej wiecej wyglada rura jest pogieta . musialo tak byc zrobione, poniewaz w colcie jest naprawde b.malo miejsca .

calosc sklada sie z dwoch fragmentow, jednen to ta prosta rura, drugi natomiast jest to to "U"do gory nogami.

do tego wydech nie trzyma sie na jednej obejmie, obejma trzyma tylko wydech, natomiast za nim trzymany jest wydech na oryginalnym wydechu ( mocowania zaznaczylem na czerwono )

naprawde montowalem to u goscia ktory wie co robi,jezdze do niego ze wszystkimi tlumikami, tak samo praktycznie caly klub Hondy robi u niego wydechy,gosc zna sie na swojej pracy a nie u pierwszego lepszego tlumikarza ...

Rafal_Szczecin - 06-07-2008, 20:41