To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] Sterownik centralnego - montaż sterownika pilotów

xluki - 29-12-2011, 12:40

Czy któryś z forumowiczów ma u siebie zamontowany taki sterownik? Jak się sprawuje i czy nie ma jakichkolwiek problemów przy montażu? http://allegro.pl/sterown...2011786304.html
PawelGT - 10-03-2012, 00:34

Witam
Dzisiaj montowałem u siebie sterownik. Ponieważ nie znalazłem w tym temacie info piszę na przyszłość komuś się może przyda :)

Carisma 1.6 2001 sedan

sterowanie - minusem
zamykanie - zielono srebrny
otwieranie - brązowy
migacze - zielono czerwony i zielono czarny
stałe 12V przy pedale hamulca

Pzdr

xluki - 10-03-2012, 10:16

PawelGT, Jaki sterownik kupiłeś?
PawelGT - 10-03-2012, 18:10

xluki,
Noxon T5 NEW - wyczytałem w tym temacie, że podobno dobry bo diody do migaczy są już w kablach. Ogólnie polecam bo i piloty są porządne.

plecho1 - 10-03-2012, 20:53

Kilka takich założyłem i problemów nie było.
xluki - 25-03-2012, 20:15

Który będzie lepszy?

http://moto.allegro.pl/st...2206222382.html
http://moto.allegro.pl/no...2207843910.html

kamir - 26-03-2012, 10:10

xluki, Osobiście używam NOXON'a od prawie 2 lat i zero problemów
( dodatkowym plusem jest fakt, że chyba w tym temacie jest dokładnie opisane jak go podłączyć i co, gdzie trzeba podpiąć także montaż mi zajął jakieś 20-25 minut )

kornik - 15-09-2012, 12:52

Witam! Mam taki problem, a mianowicie zamontowałem sterownik Noxon T5 według instrukcji chłopaków z wcześniejszych postów i wszystko było by ok, gdyby nie fakt że po naciśnięciu przycisku otwierania na pilocie drzwi dalej są zamknięte, tzn widać reakcje na przycisk i "dzyndzle" :) w drzwiach podnoszą sie, ale tylko do połowy w efekcie czego samochód dalej jest zamknięty. Przy zamykaniu wszystko jest ok i chowają się do końca. Czy wpływ na to może mieć fakt że w moim centralnym przy otwieraniu kluczykiem, gdy przekręce go raz otwierają się tylko przednie drzwi od kierowcy i pasażera, a dopiero za drugim otwiera tył? Dzięki za jakiekolwiek info.
xluki - 15-09-2012, 13:34

kornik, sprawdź czy nić nie blokuje któregoś cięgna w zamku. Zapobiegawczo przesmarować, żeby nie było problemu zimą.
kornik - 15-09-2012, 15:41

xluki, też tak myślałem ale problem niestety pozostał. Dziwi mnie to otwieranie z kluczyka, że gdy przekręce go w zamku raz to otworzą się tylko przednie drzwi, a za drugim dopiero tył. Wygląda to tak jakby centralny działał dwustopniowo, za pierwszym razem otwiera przód a za drugim tył i chyba tak było w standardzie, bo gdyby to była wina cięgna to przy drugim przekręceniu też nie powinien sie otworzyć. W sumie nie mam o tym zielonego pojęcia dlatego zdaje sie na Was :)
xluki - 15-09-2012, 15:46

kornik, a jak zamykaszauto kluczykiem to też musisz dwa razy przekręcić kluczyk?
kornik - 15-09-2012, 15:56

Jak zamykam to tylko raz i wszystkie drzwi są zamknięte.
xluki - 15-09-2012, 16:23

kornik, otwórz auto z kluczyka zamkiem w klapie bagażnika... i napisz czy także musisz dwa razy przkręcić.
EmilRotu - 30-11-2012, 13:28

Witam. przepraszam że wznawiam temat, ale mam pytanko. zakupiłem uniwersalny sterownik centralnego zamka. Czy żeby go zamontować trzeba odłączyć stary sterownik? Miałem wczesniej centralny z pilota, ale popsuły sie piloty dlatego postanowiłem zamówić uniwersalny. A elektromechanik powiedział mi że trzeba się dostać do starego sterownika i w niego się wpinać i to jest 4 godziny roboty. Czy to prawda?
plecho1 - 30-11-2012, 15:22

Nie trzeba odłączać starego, jeśli masz przy dźwigni hamulca ręcznego włącznik zamykający i otwierający centralny zamek, to można spokojnie się pod to podłączyć. Można też się podłączyć przy lewym przednim słupku gdzie przechodzą przewody z drzwi. W sumie trzeba podłączyć 4 lub 6 przewodów jeśli chcesz mieć za pośrednictwem kierunkowskazów sygnalizację zamknięcia i otwarcia.