To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Przepraszam, nie mogłem się opanować

piwkotom - 09-06-2006, 17:45

szczeslaw napisał/a:
ale jak ministrowie edukacji wywodzili się z LSD to jakoś nikt nie krzyczał o propagandzie w szkołach. A takową też uprawiano i to w jeszcze większym stopniu.
Jakoś wolałbym, żeby moje dziecko uczyło się w szkole, że rodzina jest ważna i trzeba być patriotą, niż "że józek kocha staśka i oni są lepsi od innych bo są postępowi i "cool".

Hmmm... jakos trudno mi uwierzyc zeby ktokolwiek mowiac dzieciom w szkole o homoseksualistach sugerowel jakoby byli oni lepsi od hetero. Bardziej jestem sklonny uwierzyc, ze mowi sie o tym, ze sa tacy Jozek i Stasiek ktorzy sie kochaja, co wcale nie przeszkadza im byc dobrymi Polakami a nawet katolikami (jak ktos lubi). I to jest w porzadku, zeby takie dziecko nie zachowywalo sie potem na ulicy jak kibol. Natomiast nauczanie patriotyzmu w wersji giertycha, czytaj: jestem dumny ze jestem Polakiem bo.... jestem Polakiem, Polska jest najlepsza na Swiecie bo to..... Polska, ze wszyscy naokolo chca nas napasc, okrasc, zgwalcic (geje) a tak wogole to jestesmy nadludzmi, itd.... to ja bardzo dziekuje za taki patriotyzm. Patrzac na ten coraz wiekszy syf jaki ma miejsce w Tym Kraju, powiem ze zygac mi sie juz od tego chce. I nie pozwole na to zeby moje dzieci byly nauczane przez faszystow i im podobne kaczki. Jesli do tego czasu, kiedy moje dzieci osiagna wiek edukacyjny nic sie z tym nie zmieni to po prostu wyjade z nimi do takiego kraju gdzie edukacja sluzy edukacji a nie tworzeniu faszystow, i gdzie Moja Ukochana Ojczyzne pokazuja dzieciom na mapie zeby powiedziec ze cos takiego, gdzies tam w Europie jest.

szczeslaw - 09-06-2006, 20:54

Piwko:
Józek i Stasiek to tylko przejaskrawiony przykład :)
I powiedziałem odrazu, że nie dażę Giertycha sympatią. Chodzi mi tylko to, że jak dzieci mają uczyć rzekomi "faszyści" to jest beeee. Jak dzieci uczyli prawdziwi komuniści i "postępowcy" to było cacy. No gdzie my karwa żyjemy???????? Kto do cholery jasnej protestował jak ministrami byli komuniści z LSD? Kto protestuje, że nasze dzieci uczą nauczyciele-komuchy z ZNP????????????
I żeby było jasne - ja bym chciał, żeby moje dzieci były uczone przez obiektywnych nauczycieli przekazujących im FAKTY a nie PROGRAM napisany przez jakiegoś politruka! Ale w naszym realnym grajdołku wolę nauczyciela historii-"faszystę", który powie mojemu dziecku, że w Katyniu komuchy zabiły kogoś z jego rodziny, niż nauczyciela-komunistę, który powie, że katyń to takie lasy gdzieś na wschodzie w których nic się nie stało. (przykład znowu "delikatnie" przejaskrawiony :) ).

piwkotom - 09-06-2006, 21:20

szczeslaw napisał/a:
Ale w naszym realnym grajdołku wolę nauczyciela historii-"faszystę", który powie mojemu dziecku, że w Katyniu komuchy zabiły kogoś z jego rodziny, niż nauczyciela-komunistę, który powie, że katyń to takie lasy gdzieś na wschodzie w których nic się nie stało. (przykład znowu "delikatnie" przejaskrawiony :) ).

No wlasnie.... delikatnie przejaskrawiony, bo od 20 lat nikt juz w szkole nie robi z Katynia tematu tabu i wszyscy nauczyciele historii mowia wyraznie i otwarcie o tym co tam sie stalo. Nawet te "komuchy z ZNP" jak ich nazywasz. Dlatego nie bardzo rozumiem wole wpadania w skrajnosci typu nauczyciel historii - faszysta. To jest najlepsza droga do wychowania pokolenia kiboli i wszechpolakow, ktorym "caly Swiat robi pod gorke i oni teraz musza sie wyzyc". Patriotyzm tak ale rzetelnie a z Katynia nie nalezy tworzyc z tego kolejnego powodu do obrazania sie na caly Swiat. To byla wielka tragedia wielu ludzi, ale takie czy podobne tragedie przezywaly wszystkie narody, niektore do dzis przezywaja hekatomby ludobojstwa ale trzeba zyc dalej i nie wolno budowac swojej swiadomosci narodowej i przyszlosci kolejnych pokolen na rewanzyzmie. Trzeba zyc i wspolistniec w Europie i Swiecie tak jak inne Narody, takie w ktorych ludzie tacy jak giertych i lepper sa marginesem a nie tworza rzady. Inni sobie z tym radza, tylko my, mesjasze narodow, zawsze mamy do wszystkich pretensje o to ze oni maja dzieci garbate. Do tego wlasnie prowadzi retoryka lpr, pis i wielu innych kanapowych partyjek podpierajcych sie przy kazdej okazji katolicyzmem, wybierajac z niego to co im akurat pasuje a nie wyciagajac z nich nauk takich ze wszyscy ludzie sa rowni (geje tez), ze kazdemu czlowiekowi nalezy sie szacunek, ze klamstwo jest grzechem, ze nie wolno szerzyc nienawisci i mozna tak jeszcze dlugo. Tego ma uczyc Twoje dzieci historyk faszysta? On nie powie Twoim dzieciom o Zaolziu, nie powie o eksterminacji Ukraincow na Kresach, o Holokauscie powie tak jak za komuny mowiono o Katyniu - byl sobie taki las. Tego chcesz? Jak rozumiem nie. Wiec co zlego bylo w nauczaniu np. historii przez ostatnie 15-20 lat, ze trzeba wpadac w faszyzm? Cenzury nie ma juz od wielu lat i nawet SLD to zrozumialo. Poprawka, nie bylo ale zaczyna sie pojawiac.
Nie traktuj tego personalnie, ja po prostu nie rozumiem tego hurraoptymizmu.

szczeslaw - 09-06-2006, 21:48

piwkotom napisał/a:
delikatnie przejaskrawiony, bo od 20 lat nikt juz w szkole nie robi z Katynia tematu tabu i wszyscy nauczyciele historii mowia wyraznie i otwarcie o tym co tam sie stalo.

Wiem o tym, dlatego napisałem, że to przejaskrawiony przykład.
piwkotom napisał/a:
Dlatego nie bardzo rozumiem wole wpadania w skrajnosci typu nauczyciel historii - faszysta.

Przecież napisałem, że JEŻELI MAM WYBIERAĆ to wolę nauczyciela-"faszystę" (i nie zapominaj o tym cudzysłowiu bo jednak Giertychowi do faszytów daleko) niż nauczyciela-komunistę.
piwkotom napisał/a:
inne Narody,

Inne narody nie są dla mnie wyznacznikiem. Przeciwnie. Przypomnij sobie tylko co zrobiła europa z Heiderem w Austrii. Facet, nie mający nic wspólnego z faszyzmem, wygrał wybory i objął władzę. Ale że było to nie w smak lewicowym europejczykom to zmieszali go z błotem i zmusili do ustapienia. Czy to jest przykład ze "wspaniałej europy", który mamy naśladować? Czy to tak mamy się pozbywać niewygodnych polityków? Czy to jest właśnie to wychwalana w jewropie "demokracja"?
piwkotom napisał/a:
Nie traktuj tego personalnie, ja po prostu nie rozumiem tego hurraoptymizmu.

Nie traktuję tego osobiście. Nie jest to żaden hurraoptymizm. Uwierz mi, że to nie jest rząd moich marzeń, ale narazie nie jest w niczym gorszy niż rządy lewicy czy AWSu. Ja głosowałem na Korwina.
Natomiast nie lubię hipokryzji. Kto protestuje? Przede wszystkim młodzieżówki SLD, SDPL i PD oraz osoby przez nich wciągnięte, ZNP będący ściśle powiązany z SLD. Problem polega na tym, że to oni pierwsi doprowadzili do upolitycznienia wszystkiego i ideologizacji edukacji. Dokładnie tak samo mnie wkurzało jak SLD protestowało przeciwko zmianom TVP i jej upolitycznianiu przez PiS. Ale jak to SLD rządziło w TVP i była ona tak naprawdę telewizją partyjną to było w porządku tak?

piwkotom - 09-06-2006, 22:14

Konczac ta prowadzaca, jak zwykle przy polityce, donikad dyskusje, pragne jedynie zwrocic Twoja uwage na to, ze ten fajny pis szedl do wyborow z geba pelna frazesow w stylu: czas skonczyc z upolitycznianiem wszystkiego, ustawianiem kolesi, tworzeniem ukladow itd. i co? robia dokladnie to samo. Poslugiwanie sie frazesami w stylu: oni tak robili to wtedy nie krzyczeliscie a jak my cos takiego zrobimy to jest wielki krzyk jest co najmniej idiotyczne. No bo przeciez komuchy sa be a my (czytaj: pis) jestesmy fajni i wogole. No i od niedawna PO tez jest be. Co wiecej, moze warto sie nad tym zastanowic bo wyborcy prawicy maja krotka pamiec, po 7 miesiacach rzadow nie pojawil sie ZADEN, dokladni ZADEN akt oskarzenia wobec politykow tej skorumpowanej i wogole be lewicy, ktora rozkradala Polske, w sprawie ukladu wspomagajacego Rywin, w sprawie Orlenu. Dlaczego Miller i Kwasniewski nie stoja przed Trybunalem Stanu? przeciez min. Ziobro jest taki dzielny i sprawny? A moze po prostu brakuje argumentow? Moze Ci prawi politycy prawicy znowu oklamali spoleczenstwo rzucajac nieuprwanione oskarzenia na przeciwnikow politycznych? Moze to jest po prostu bagienko, w ktorym taplaja sie wszyscy, i ci prawi i ci lewi, tylko ze ci prawi wycieraja sobie pisk religia i moralnoscia a ja tym lewym po prostu bardziej wierze.
Tak tylko sie pytam.

szczeslaw - 09-06-2006, 22:35

Ale czy ja nie wyraziłem się dostatecznie jasno, że PiS to nie są "moi"? Dla mnie to są tacy sami "oni" jak SLD. Dokładnie tak samo nakłamali i dokładnie to samo robią. I ja ich nie bronię. Natomiast moim zdaniem krytyka ze strony lewicy jest nieuprawiona. Tak samo jak protesty przeciwko Giertychowi, który w niczym nie jest gorszy niż jego poprzednicy (lepszy też zresztą nie). Wszyscy oni mieli poronione pomysły. I tyle.
I jeszcze gwoli wyjaśnienia: PiS tak jak i LPR to NIE JEST PRAWICA. Partia, która ma socjalistyczny program gospodarczy nie może zostać uznana za prawicową.
Jedyną naprawdę prawicową partią w Polsce jest UPR. Niestety w nazewnictwie politycznym wszystko się przesunęło i tak oto prawica została skrajną prawicą, centrum zostało prawicą, lewica została centrum a skrajna lewica lewicą.

Hubeeert - 20-06-2006, 14:15

Na znak protestu przeciw ministrowi edukacji narodowej, Romanowi
Giertychowi, od dziś zaprzestajemy używania czcionki TIMES NEW
ROMAN
Podaj dalej

JCH - 20-06-2006, 18:37

Hubeeert napisał/a:
od dziś zaprzestajemy używania czcionki TIMES NEW
ROMAN

Od dawna nie używam :mrgreen:

Anonymous - 21-06-2006, 10:43

Hubeeert napisał/a:
Na znak protestu przeciw ministrowi edukacji narodowej, Romanowi
Giertychowi, od dziś zaprzestajemy używania czcionki TIMES NEW
ROMAN
Podaj dalej

Idąc tym śladem nie używać GothicE

Grześku - 21-06-2006, 15:12

Muszę namówić mojego Ojca żeby zmienił imię, nawet na Henrietta, zawsze to mniejszy wstyd niż Roman...
igi - 22-06-2006, 08:06

Grześku napisał/a:
Muszę namówić mojego Ojca żeby zmienił imię, nawet na Henrietta, zawsze to mniejszy wstyd niż Roman...
:lol: :lol: :lol:
Anonymous - 24-06-2006, 00:45

Na początek proponuję w ch** spalić/roznieść/zrównać z ziemią Radio Maryja & TV Trwam, później zacząć rozmawiać o prawdziwej wolności i demokracji.

[ Dodano: 24-06-2006, 01:00 ]
Aha, jeszcze spalić konstytucję, obalić wszystkie obowiązujące prawa i dać 10lat najmądrzejszym tego narodu (obecnie na emigracji) na napisanie tego od nowa bazując na pawie niemieckim i amerykańskim, ale bez przesady. Zlikwidować ZUS a za ich kasę zrobić drogi i podnieść minimalne wynagrodzenie. Wiecej nie przychodzi mi do głowy, bo jest późno i nie chce mi się mysleć :P

Hubeeert - 24-06-2006, 14:44

bartek_nkm napisał/a:
Na początek(...)

Bartek - wolność wypowiedzi tak ale ten post mnie osobiście "trochę" zaskoczył.
Negatywnie.
Co innego robić sobie jaja, krytykować co innego to co proponujesz.

Nie zyjemy na szczęście w kraju gdzie mógłbyś to wprowadzić w życie.
edit:
Jeszcze coś - za ten post za to w nim napisałeś kwalifikujesz się według mnie do ostrzeżenia.
Proszę żebyś sam go edytował.

JCH - 24-06-2006, 17:50

bartek_nkm napisał/a:
Zlikwidować ZUS a za ich kasę

Tam jest nasza kasa, nie ich. Zlikwidować ale najpierw niech oddadzą mi moją kasę, która tam wpływała i dalej wpływa .... niestety.

szczeslaw - 25-06-2006, 02:13

bartek_nkm napisał/a:
Zlikwidować ZUS

Z tym postulatem się zgadzam. Z resztą nie.
bartek_nkm napisał/a:
podnieść minimalne wynagrodzenie

Socjalistyczne pierdoły...

Edit:
Ta cenzura jest troszką zbyt wrażliwa :)
Ocenzurowała nawet słowo pier..ły