Nasze Miśki - Był CA4A jest EA5W
KucharZ - 15-01-2012, 10:29
Hugo napisał/a: | Ten złoty kolor widelca to chyba trochę przerost formy nad treścią, ale co tam Ja dałem na czarno, ten złoty i tak za chwilę bedzie czarny... P.S. Jakiej firmy masz tarcze hamulcowe? |
Czy przerost formy nad treścią to nie wiem. Wiadomo, że mógłby wszystko robić na zasadzie wykręcam, wymieniam, zakręcam, ale wtedy Bartek by nie był tak bardzo polecanym mechanikiem, tylko byłby jak jeden z wielu.
A tarcze to Mikoda GT.
kochajj - 15-01-2012, 10:43
KucharZ napisał/a: | Hugo napisał/a: | Ten złoty kolor widelca to chyba trochę przerost formy nad treścią, ale co tam Ja dałem na czarno, ten złoty i tak za chwilę bedzie czarny... P.S. Jakiej firmy masz tarcze hamulcowe? |
Czy przerost formy nad treścią to nie wiem. Wiadomo, że mógłby wszystko robić na zasadzie wykręcam, wymieniam, zakręcam, ale wtedy Bartek by nie był tak bardzo polecanym mechanikiem, tylko byłby jak jeden z wielu.
A tarcze to Mikoda GT. |
We Wrocławiu jest ostatnio tendencja do malowania podwozia ...
KucharZ - 15-01-2012, 10:47
kochajj napisał/a: |
We Wrocławiu jest ostatnio tendencja do malowania podwozia ... |
Hehe u Ciebie to chyba nawet coś więcej niż tylko malowanie Tomek zdjecia ze wczoraj wysłałem Ci przed chwilą na maila. Sorki, że dopiero teraz, ale wczorajsze pisane posta mi zajęło trochę czasu.
Hugo - 15-01-2012, 11:59
KucharZ napisał/a: | A tarcze to Mikoda GT | Zadowolony? jaki przebieg? kochajj napisał/a: | We Wrocławiu jest ostatnio tendencja do malowania podwozia | Dobre.
mkm - 15-01-2012, 13:01
KucharZ napisał/a: |
następnie korzystając z okazji wymontowania całej kolumny zabrałem sie za oczyszczenie powierzchni pod konserwacje |
Był spontan
Jak będziesz chciał jeszcze coś konserwować to przejedź po drodze przez myjnię i przynajmniej przepłucz wnęki.
KucharZ - 15-01-2012, 13:39
mkm napisał/a: |
Był spontan
Jak będziesz chciał jeszcze coś konserwować to przejedź po drodze przez myjnię i przynajmniej przepłucz wnęki. |
Wszystko było co luźne usunąłem szczotką drucianą, następnie sprężone powietrze, to zostało umyte bodaj płynem do czyszczenia hamulców, i potem jeszcze raz sprężone powietrze a zakamarki poczyszczone szpikulcem.
KucharZ - 17-03-2012, 21:24
Korzystając dzisiaj z ciepłego dnia, przygotowałem galanta do sezonu letniego.
przy okazji zostały wymienione klocki hamulcowe z tyłu, oraz założone tylne dokładki w kolorze nadwozia (były czarne)
Trzeba jeszcze zrobić pare drobniutkich rzeczy, które się uzbierały, a nie było czasu, chęci, albo pogody. Szczególnie gruntowne sprzątanie po zimie, ale ze wszystkim się uporamy
Juiceman - 18-03-2012, 15:30
No no teraz to zaczyna wyglądać, w końcu sreberko się znalazło z tyłu
fj_mike - 18-03-2012, 15:46
Juiceman napisał/a: | No no teraz to zaczyna wyglądać |
Najwięcej uroku dodają felgi
Anonymous - 18-03-2012, 17:28
fj_mike napisał/a: | Juiceman napisał/a: | No no teraz to zaczyna wyglądać |
Najwięcej uroku dodają felgi |
+1
KucharZ - 18-03-2012, 20:35
Tak to prawda, te felgi naprawdę wiele dają. Ale żeby nie było że osiadam na laurach dzisiaj dalszy ciąg. Ogólnie troszkę posprzątałem z wierzchu mniej ciekawe miejsca (notabene jeszcze troszkę zostało), ale też podjąłem próbę doprowadzenia ramek okien do jakiegoś "czarnego wyglądu". Narazie została zrobiona ramka, na drzwiach kierowcy, ale w tygodniu zamierzam zająć się kolejnymi bo jest różnica.
oto efekt: (pierwsze zdjęcie jest z lampą)
kochajj - 18-03-2012, 21:22
ledwo słonko wylazło a ten krótki rękawek i krótkie spodenki...
KucharZ - 18-03-2012, 22:00
kochajj napisał/a: | ledwo słonko wylazło a ten krótki rękawek i krótkie spodenki... |
A, bo to się człowiek zgrzeje przy robocie
KucharZ - 24-03-2012, 19:49
Dzisiaj znów dzień spędzony przy aucie efekt:
- odkurzone
- wymiana dywaników na letnie
- wyczyszczone elementy chrom
- auto nawoskowane
- przepolerowana szybka zegarów
- wyczyszczony wentylator nawiewu, wyczyszczona nagrzewnica(szczególnie usunięcie liści itp) i wymienony filtr kabinowy
KucharZ - 19-04-2012, 18:13
Dzisiaj Galant był u chirurga na przeszczepie, niestety nie refundowany przez NFZ
O to i powód:
Na szczęście pozwolono mi być przy tym, więc potrzymałem Gala za lusterko , co by lepiej zniósł, a przy okazji udokumentowałem całą operację.
Przygotowanie do wycięcia:
Już bez szyby:
Wstawianie nowej:
I na gotowo:
|
|
|