Outlander II GEN Techniczne - Radio w Outku II
mitsu00 - 11-01-2011, 22:27
rezon napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Nie sądzę że to wina anteny, a modułu gps. | też mnie się tak wydaje, ale gdybyś miał chińską, to mógłbyś sprawdzić. U mnie chińczyk chodzi na razie bez większych problemów z AM. Ten F910BT to jakim cudem będzie Ci działał ze sterowaniem Outka - to chyba uniwersalny sprzęt a nie dedykowany? | W taki sam sposób jak Chińczyk. Innymi słowy Podłączasz jednostkę dedykowaną wiązką Pioneera do OII.
Mariusz4 - 11-01-2011, 23:05
mitsu00, a co 'przeważyło' , że wybrałeś Pioneera AVIC F910BT a nie KENWOOD'a DNX7260BT
mitsu00 - 11-01-2011, 23:31
Mariusz4 napisał/a: | mitsu00, a co 'przeważyło' , że wybrałeś Pioneera AVIC F910BT a nie KENWOOD'a DNX7260BT | Bo Kenwooda ni wiem czy się da odblokowac jak Pioneera. A tego 2-giego wiem juz jak odblokować i mozna jak wspomniałem wgrywać co się chce, np AM, IGO8, TT etc
Mariusz4 - 11-01-2011, 23:43
mitsu00 napisał/a: | Mariusz4 napisał/a: | mitsu00, a co 'przeważyło' , że wybrałeś Pioneera AVIC F910BT a nie KENWOOD'a DNX7260BT | Bo Kenwooda ni wiem czy się da odblokowac jak Pioneera. A tego 2-giego wiem juz jak odblokować i mozna jak wspomniałem wgrywać co się chce, np AM, IGO8, TT etc |
ok, wiec pewne poproszę o info jak pioneera odblokować
mitsu00 - 11-01-2011, 23:45
Mariusz4 napisał/a: | ok, wiec pewne poproszę o info jak pioneera odblokować | Looknij na aukcje na Allegro wpisujac Pioneer AVIC. jest kilka firm co to robi i nawet wgrywa polski OSD Poniżej zdjęcie jak to może wyglądać. Jest to droższa jednostka, ale zasada montażu jest identyczna. WYGLĄDA ZAJEFAJNIE
http://www.pioneer.pl/ima...der_1_large.jpg
Mariusz4 - 12-01-2011, 00:06
mitsu00 napisał/a: | Mariusz4 napisał/a: | ok, wiec pewne poproszę o info jak pioneera odblokować | Looknij na aukcje na Allegro wpisujac Pioneer AVIC. jest kilka firm co to robi i nawet wgrywa polski OSD Poniżej zdjęcie jak to może wyglądać. Jest to droższa jednostka, ale zasada montażu jest identyczna. WYGLĄDA ZAJEFAJNIE
http://www.pioneer.pl/ima...der_1_large.jpg |
tzn jaka "jednostka" jaki model?
mitsu00 - 12-01-2011, 00:11
Mariusz4 napisał/a: | tzn jaka "jednostka" jaki model? | Ten na zdjęciu to AVIC F20BT. Ten o którym ja pisałem to ten:
http://www.pioneer.pl/pl/...20BT/index.html
13zbyszek13 - 12-01-2011, 10:25
rezon napisał/a: | też mnie się tak wydaje, ale gdybyś miał chińską, to mógłbyś sprawdzić. U mnie chińczyk chodzi na razie bez większych problemów z AM. Ten F910BT to jakim cudem będzie Ci działał ze sterowaniem Outka - to chyba uniwersalny sprzęt a nie dedykowany? |
Coś tam wymyśli,odblokuje,dopasuje i będzie git.
mitsu00 - 12-01-2011, 11:43
13zbyszek13 napisał/a: | Coś tam wymyśli,odblokuje,dopasuje i będzie git. | Po raz kolejny..... Czytaj uważnie zanim skomentujesz. Napisałem dosyć wyraźnie że nie trzeba nic "ociosywać" zeby pasowało i dzialało. Wszystko jest Plug'n Play. Pioneer ma własna nawigacje wbudowana, ale jesli też chcesz mieć i korzystać z innych aplikacji to można dysk odblokowac.
rezon - 12-01-2011, 11:48
mitsu00, tam widziałem, że ramkę to musisz dokupić od MMCS chyba. A kabel wchodzi w zestaw czy też dodatkowy zakup?
bTW dzisiaj odpaliłem Automapę 6.7 na chińczyku. lokalizuje pozycję i wylicza trasę znacznie szybciej niż w 6.6. można ustawiać podobno wielkość budynków w trybie 3D, ale u mnie na odludziu to nie mogę tego sprawdzić, bo nie ma zarysów budynków na mapie.
13zbyszek13 - 12-01-2011, 11:56
mitsu00 napisał/a: | Po raz kolejny..... Czytaj uważnie zanim skomentujesz. Napisałem dosyć wyraźnie że nie trzeba nic "ociosywać" zeby pasowało i dzialało. Wszystko jest Plug'n Play. Pioneer ma własna nawigacje wbudowana, ale jesli też chcesz mieć i korzystać z innych aplikacji to można dysk odblokowac. |
Czytam uważnie i nic nie pisałem że trzeba "ociosywać"
mitsu00 - 12-01-2011, 11:56
Cytat: |
mitsu00, tam widziałem, że ramkę to musisz dokupić od MMCS chyba. A kabel wchodzi w zestaw czy też dodatkowy zakup? | Oczywiście że ramkę trzeba dokupić. Albo ori z jakiegoś rozbitka, albo aftermarket. Co do tej ostatniej to sa juz dostepne z fakturą deski rozdz. Co do wiazki to jest ona analogiczna do tej z Chińczyka. Sterowane z kierownicy dziala w 100%, tj. nawet klawisze od BT. Trzeba ja dokupić pod konkretny model auta. Sprawdzałem u Pioneera w Szwecji. Koszt to jakies 150zł w przeliczeniu razem z wiązką do sterowania z kierownicy.
13zbyszek13 - 12-01-2011, 11:58
mitsu00 napisał/a: | Sterowane z kierownicy dziala w 100%, tj. nawet klawisze od BT. |
Super
A jak odłączyć BT ori który jest podłączony do tych cisków na kierownicy ?
mitsu00 - 12-01-2011, 12:05
13zbyszek13 napisał/a: | Super
A jak odłączyć BT ori który jest podłączony do tych cisków na kierownicy ? | jak wyjmiesz Chińczyka z "dziury" i zajrzsz do "pieczary", to bedzie tam takie srebrzane pudełko przykręcone 2 wkrętami. To moduł ori BT. odkręcasz iodpinasz wtyczke. Gotowe. ja juz swoje dawno wywaliłem, bo ciągle łączył mi sie z tel.
13zbyszek13 - 12-01-2011, 12:10
mitsu00 napisał/a: | jak wyjmiesz Chińczyka z "dziury" i zajrzsz do "pieczary", to bedzie tam takie srebrzane pudełko przykręcone 2 wkrętami. To moduł ori BT. odkręcasz iodpinasz wtyczke. Gotowe. ja juz swoje dawno wywaliłem, bo ciągle łączył mi sie z tel. |
Dzięki za info , mnie się nie łączy jest poprostu nie z parowany.
Ale żeby podłączyć do kierownicy BT z nowego radia które planujesz potrzebna jest dodatkowa wiązka w miejsce tej srebrnej skrzynki ?
|
|
|