L200 Techniczne od 2006r - Dozbrajanie nowego L200
Szarbia - 13-03-2013, 18:41
Dzieki
maćko z lubań - 20-03-2013, 13:48
cerbera napisał/a: | jaceksu79 napisał/a: | Każda zabudowa= problemy:
- to zabudowa pęknie
- to klamki zardzewieją
- to zamek zardzewieje
- to klamka się urwie
- co 10kkm trzeba sprawdzać z dynamometrem dociągnięcie śrub mocujących
- to burta pęknie
itd, itp
I powtarzam - każda przyniesie problemy bo skrzynia w L200 cały czas pracuje i się gnie na prawo i lewo.
Jednak jeżeli już ktoś ma kupować to Steler z Sokólki - brak problemów z reklamacją |
Cos dziwnie gadasz ja kupowałem w salonie zabudowę woze psy po lesie i na budowę jak na razie nic się nie dzieje przebieg 5000kk | 5000 to jeszcze nie przebieg, u nas przy 20000 przestał łapać zamek z prawej strony i trzeba mu pięścią pomóc, regulacje w ASO póki co g***o dają, w poprzednim L200 zabudowa Alpha GSE przeżyła bez problemu cały czas eksploatacji i podobnie jak u Ciebie psy wożone po lesie, różne sprzęty, częste otwieranie i zamykanie. W nowym dla jasności zabudowa ori
rafaello - 27-04-2013, 21:27
Ja też chciałem wziąć wszystko w tzw. pakiecie, czyli z zabudową Steelera, ale jeden ze znajomych, pokazał mi swoją elkę z hardtopem ze stali galwanizowanej (nawet nie wiedziałem, że takie są na rynku, oprócz ręcznie rzeźbionych). Oglądałem wcześniej z laminatu. Dobrze, że nie dałem się naciągnąć. Niebo a ziemia! Cały stalowy, wykończony w środku, jak kabina pasażerska, żadnych wystających kikutów mocowań. Szybka tylna ogrzewana, światełko w środku, dodatkowy stop, a co najbardziej mnie ucieszyło, centralny zamek, podpięty do oryginalnego pilota Ciężka zima była, a tu wszystko działa idealnie, nic nie trzeszczy, pękać nie ma co, bo buda, jak karoseria, przycisk-klameczka, schowany w zagłębieniu pod szybą, a więc zawsze suchy i nie oblodzony, w środku suchutko. Sprawdziłem w ciężkich warunkach i na pewno śmiało polecę. Kolega, stawia na niej namiot dachowy, ja nie mam co Kupiłem ją w Pickup Diablo, w Łodzi, mogę nawet wysłać fotki, jak ktoś chce.
Hubeeert - 27-04-2013, 21:45
rafaello napisał/a: | mogę nawet wysłać fotki, jak ktoś chce. |
Nie czekaj tylko na Forum wstaw
Blome - 28-04-2013, 10:23
mysle ze to dobry pomysl wystaw foteczki
PiotrKw - 28-04-2013, 11:10
Wszedłem na ich stronę http://www.pickupdiablo.pl/
Rzeczywiście , nie ma porównania z zabudowami z laminatu . Nie ta liga .
Heilsberg - 28-04-2013, 15:43
To się jeszcze zapytaj o ceny i dostępność. Ja kiedyś pytałem. Też nie ta liga.
Listwy mocujące z alu Pan mi chciał sprzedać tak za pięciokrotność normalnej ceny.
PiotrasL200 - 28-04-2013, 18:55
Hej
To fakt, cen zapisanych nie mają. Wszystko jest na gębę. Ceny raczej wysokie
pzdr
PiotrKw - 28-04-2013, 20:40
Heilsberg napisał/a: | To się jeszcze zapytaj o ceny |
Akurat nie mam żadnego pod zabudowę
Ale ceny na pewno wysokie , w końcu dlaczego miały by być takie same jak laminatów ?
Dobrze i tanio to w bajkach robią
rafaello - 24-11-2013, 00:53
Nie chciałem zawczasu chwalić czegoś, co jest nówką, a więc dopiero po pół roku używania, mogę powiedzieć, że zabudowa sprawuje się wyśmienicie, nigdzie nie przecieka, a centralny zamek - to zbawienie
Zapłaciłem 6900 netto razem z montażem, a więc chyba porównywalnie z laminatami, a nawet niektórzy proponowali mi drożej za plastik.
Nie mogę załadować zdjęcia, nie wiem, czy mam się zarejestrować najpierw np. na fotosiku, czy jest inny sposób? W każdym razie pozwoliłem firmie wykorzystać zdjęcia mojego auta na ich stronie, te pierwsze z grafitową elką, to moje. Póki więc nie mogę wysłać swojego prywatnego ze mną w tle, jak ktoś chce, niech wejdzie sobie na ten link: http://www.pickupdiablo.p...-triton-25.html
PLAMO - 21-03-2014, 07:29
Może kogoś zainteresuje. Szukając zaworu egr nattknąłem się na taką promocję:
http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/154/7138.html
mix2ra - 01-06-2017, 11:44
Mam pytanie do użytkowników L200 po 2006 i posiadających dodatkowe stalowe lub aluminiowe osłony podwozia silnika i skrzyni: Czy wzrosła temperatura silnika, czy jeździliście w długie trasy i jak wyglądała temparatura?
Planuję założenie osłon, ale zastanawiam się czy na długiej trasie np. 2000km osłona nie powoduje zbyt dużej temperatury w skutek zablokowania przepływu powietrza do miski olejowej.
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.
zbyszekm2 - 02-06-2017, 09:04
mix2ra napisał/a: | Mam pytanie do użytkowników L200 po 2006 i posiadających dodatkowe stalowe lub aluminiowe osłony podwozia silnika i skrzyni: Czy wzrosła temperatura silnika, czy jeździliście w długie trasy i jak wyglądała temparatura?
Planuję założenie osłon, ale zastanawiam się czy na długiej trasie np. 2000km osłona nie powoduje zbyt dużej temperatury w skutek zablokowania przepływu powietrza do miski olejowej.
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam. |
Po co piszesz to w każmy dziale? Kasztanie się tematy.
Zuzia - 22-06-2017, 19:29
Nowa elektrownia 😈 https://naforum.zapodaj.net/c7c803fa34bc.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/839e6cbeb14e.jpg.html .
var1at - 22-09-2017, 23:11
mix2ra napisał/a: | Mam pytanie do użytkowników L200 po 2006 i posiadających dodatkowe stalowe lub aluminiowe osłony podwozia silnika i skrzyni: Czy wzrosła temperatura silnika, czy jeździliście w długie trasy i jak wyglądała temparatura?.... |
Większość osłon, jakie miałem okazję oglądać ma poprawnie wycięte otwory do chłodzenia silnika (miski). Problem zaczyna się między 1 a 2 płytą, Poniżej pierwszej płyty (tej z nacięciami dla silnika) montowana jest płyta chroniąca przedni most. Tu różni producenci różnie nacinają. Można spotkać płyty bez nacięć. Wtedy most nie ma przepływu powietrza i może się zagrzać.
Dobre osłony alu w dobrej cenie ma Fabryka 4x4. Ja zdecydowałem się na stalowe marki Sheriff.
|
|
|