[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] CB radio w galancie, antena do CB
ALEX-77 - 27-09-2012, 12:44
Juiceman napisał/a: | Raczej nie też mam antenę puszczoną tunelem xD |
ale razem z czinczami wzmacniacza ?
Juiceman - 27-09-2012, 12:51
nie kable od wzmacniacza przechodzą mi za radiem Najprościej wyeliminujesz to podłączając antenę z kablem na zew. (minus taki, że musisz wszystko rozbierać a później ew. składać, plus taki że pozbywasz się albo znajdujesz przyczynę zakłóceń ) Podłącz cb pod aku, czytałem, że podłączenie cb np do zasilania od zapalniczki też może powodować zakłócenia.(ale nie wiem czy to mit xD)
ALEX-77 - 27-09-2012, 23:57
Dzisiaj udało mi się tylko sprawdzić na innej gruszce , (bo moją mam na przedłużce i również idzie obok czinczy w tunelu i wychodzi w podłokietniku ) i to samo zakłucenia w głosnikach ,ale zauwazyłem że tylko w tylnych ,które mam podpięte bezpośrednio pod radio ,w przednich które są podłaczone pod wzmacniacz nie ma tego efektu narazie odłaczyłem te tylnie i jest OK ,ale będę jutro musiał sprawdzić tą antenę .
balcik - 15-10-2012, 20:24
Witam
w najblizszym czasie mam zamiar kupic radio Cb
I mam zamiar kupic antene Cb montazową bo na magnes raczej mnie nie interesuje szkoda rysowac blach i wgl.....
i tu do was pytanko takie gdzie najlepiej ja zamontować?? slyszalem ze co niektorzy montują na miejscu anteny co wysówa sie ta z radia... ale ja wolał bym zeby gdzies indziej ją zamontować...
no i jeszcze chcial bym zebyscie doradzili jakies radio + antene do sumki 400 max 500zł
auto mam w sedanie jak coś.... z gory dziekuje za pomoc
fabryka24 - 15-10-2012, 21:07
Witam , zestaw cb , to polecam president , nawet z tej niższej serii jakość jest dobra , a , antenę polecam na magnes , ( nic nie po rysujesz lakieru jak kupisz specjalną podkładkę pod antenę koszt ok 6 zł ) a zawsze możesz ją zdjąć i wsadzić do bagażnika , bo często kradną anteny cb , ja tak robię, jak już mi 2 ukradli , ja w sedanie antenę na magnes stawiałem na środek tylnej klapy , żadnych zakłóceń itp, i schowanie jej w bagażniku to 5 sekund ,pozdro
Juiceman - 15-10-2012, 23:00
Ew. kupić antene triflexa
balcik - 16-10-2012, 06:39
a co sadzicie np o tym zestawie ?? warto kupic go za ta cene dobrze odbiera?
[ Dodano: 16-10-2012, 06:39 ]
sorki nie dalem link o to mi chodzilo
http://allegro.pl/radio-c...2698997927.html
mlun - 16-10-2012, 09:16
yosan 120(z ewentualną przeróbką) i sirio ml 145 i nic więcej nie będzie Ci potrzebne:)
balcik - 16-10-2012, 17:07
no radio moze byc okey....
ale jesli chodzi o antene to znalazla by sie jakas rowniez dobra tylko chodzilo by mi o jej wielkosc poniewaz dla mnie była by najlepsza taka do max 100cm.... mozecie cos polecic dobrego? za rozsadną cene
inq - 16-10-2012, 20:35
Jak chcesz dobrze to rób dziurę w dachu i na motylka robisz antenę - nic nie ukradną. Antenę weź Lemm AT900 (90cm). Radio polecam President Harry/Johnny III. Z montażem tego ciężko będzie zmieścić się w 500, ale zestaw zacny i pewny. Jak koniecznie ma być taniej to weź Presidenta Tommy - nie ma RF Gain, ale działa pewnie. Jednak wolałbym dołożyć i mieć zestaw na każde warunki.
mlun - 16-10-2012, 22:26
No jeśli lubi się płacić 50% za napis to pewnie, że lepiej dołożyć
komarsnk - 16-10-2012, 23:29
Sirio ML145 to jest najlepsza antena "budżetowa".
Dalej to już brałbym tylko montażówki i to jak najdłuższe Np którąś z serii TURBO
[ Dodano: 16-10-2012, 23:30 ]
A radio polecam Lafayette Ermes PRO albo Uniden pro 520 XL ale to ostatnie znacząco szumiało mi w Galancie.
fredfm - 17-10-2012, 08:33
Presidenta kolego odradzam... Chyba że mowa o JFK, Walkerze czy Jacksonie:)
Za kwotę ok 270zł masz wspomnianego wyżej Yosana 120 który bije na głowę większość radyjek do 500zł czy też również wspomnianego unidena 520xl. Możesz od razu kupić stuningowanego yosana za dokładnie 330zł w sklepie konektor5000.pl.
Z magnesówek do 100cm polecam Sirio Omega 27 MAG, bardzo rozsądna antena w dobrej cenie.
balcik - 28-10-2012, 16:47
Witam Panowie i Panie:)
Chciał bym sie doradzić troszke co do Antenki do cb
radyjko posiadam takie:
http://allegro.pl/preside...2681592169.html
i tu własnie problem... bo po pierwsze nie wiem jaka antene wybrac czy magnesową czy montażową galanta posiadam w sedanie....
bo myśle ze jesli chodzi o antenki to wybierał bym taką....
http://allegro.pl/orygina...2725712206.html
albo w ostatecznosci....sirio ml-145
nie wiem czy ta montazowa ladnie by pasowała zeby na klapie była....
licze trozeczkę na waszą podpowiedz....
jAZZMAN - 29-10-2012, 15:55
Nie jestem Maniakiem CB. Sprzęt kupiłem jak raz-dwa w miesiącu jeździłem na trasie 150 km w tę i z powrotem. Radio mam przyzwoite, antenę sirio ml-145 i nie używam ponieważ nie garażuję auta i na co dzień jeżdżę po mieście a codziennie rano wyciągać i po 15 minutach chować (potem raki sam zabieg wieczorem) - zdecydowanie zaprzestałem i używam CB radia tylko do przekazania fonii na zewnątrz przez głośnik i wyjście PA. Jak jadę w trasę to wyciągam antenę i heja-banana
Jakbym miał dziś kupować to do jazdy po mieście to padło by na Antena TRIFLEX zamontowana w miejscu fabrycznej anteny. Trafiła mi się jakiś czas temu antena oryginalna (składana elektrycznie) do Galanta w doskonałej cenie więc TRIFLEX zszedł na dalsze plany (pyzatym nie wiem gdzie ją wcisnąć).
|
|
|