Nasze Miśki - GALANT'e
mkm - 17-02-2010, 22:27
cuuube, tyle szczescia, ze nie najtansze.
Wiem jednak jak to jest jak chcesz daną firme, zapewniaja Cie "tak, tak to to", a na miejscu okazuje sie, ze albo nie ta firma, albo nie ten model auta...
costa brawa - 17-02-2010, 22:41
robertdg, to ja Ci jeszcze podam taka ciekawostke (jako ze u mnie w firmie robimy zbiorniki do transformatorow z aluminium) ze w skrajnych warosciach skladnikow danego rodzaju aluminium np PA6 mozesz uzyskac dwa roznej wytrzymalosci metale tak jak u mnie przychodzi wlasnie ten gatunek to raz jest miekka jak glina i lekko stukniesz i sie zagniata (jedna wartosc skrajna) a drugim razem tak twarda ze mlotem nie idzie wyprostowac gotowej skrzyni (druga wartosc skrajna) a niekiedy jak tne pila plyte na formatki to czuc jak pila idzie w jednej plycie lekko a w drugie nie idzie jej upchac zaznacza ze to nie moje wywody tylko to potwierdzone przez fachowca ktory sie zna na tym
takze to dorobienie to bezproblemu by dorobil
jakby tylko ktos rysunek zrobil w autocadzie to zaraz linie produkcyjna dla mitsumaniakow uruchomimy hehe:D - oczywiscie zartuje ale sam bym sobie zrobil
Anonymous - 17-02-2010, 23:11
musialem sie tego pozbyc zza foteli bo mi brzeczalo na dziurach i draznilo uszy
.
.
.
costa robia jeszcze w Mielcu rowerki z aluminium ?
.
costa brawa - 17-02-2010, 23:26
wiesz ze nawet nie wiem ale chyba nie ..
ps
melexy wypasione robia teraz :D
Anonymous - 17-02-2010, 23:50
22:43 przyszla odpowiedz z Bydgoszczy ,szybko ...dolozyli wszelkich staran zeby czesci byly wysokiej jakosci(tlumaczenie ze zamiany to norma) ale gdzie sie podziala zasada nasz klient nasz pan i jak sie czegos nie ma co klient sobie zazyczyl to sie uzgadnia co dalej...
i probuja sie wykpic rabatem w wysokosci prawie 200zl ktory mi sie nie nalezal przy pierwszych zakupach w ich sklepie
ach sam nie wiem co myslec . zapytalem o wymiane pompy z GMB na Ruville'a bo stowa roznicy to duzo
wiem upierdliwy jestem takie zycie...
.
Hugo - 18-02-2010, 00:00
cuuube masz rację, walcz o swoje. cuuube napisał/a: | jak sie czegos nie ma co klient sobie zazyczyl to sie uzgadnia co dalej... | Dokładnie. Wiem coś o tym na przykładzie oleju do skrzyni.
mlun - 18-02-2010, 13:35
Ciekawe ile co Carismy taka rozpórka by kosztowała?
Anonymous - 18-02-2010, 22:50
mlun napisał/a: | Ciekawe ile co Carismy taka rozpórka by kosztowała? | nie maja w asortymencie wogole
Anonymous - 20-02-2010, 23:45
dzis mialem sytuacje w ktorej dawno nie bylem i musze przyznac ze zaczelo mnie to martwic ...
dojezdzam wolno do ronda bo pali sie czerwone swiatlo , z boku podjezdza nowy Transit i trabi mysle sobie co gosc chce ode mnie przeciez drogi mu nie zajchalem...
a on mi kiwa ze mam opuscic szybe no to otwieram bo mysle sobie ze chce zapytac o droge . a on do mnie ze ekstra fura , i wypytuje jaki silnik , ktory rok , i po ile stoja takie gabloty no to mu powiedzialem ... na forum jednak nie zdazylem zaprosic bo juz za mna trabili ze zielone i mam jechac
a juz myslalem za Galancik jako model juz sie obyl wszystkim i nie zwraca takiej uwagi jak kiedys (ale to chyba ja poprostu nie zauwazam ludzkich reakcji )
tresorex - 22-02-2010, 07:59
cuuube napisał/a: | a juz myslalem za Galancik jako model juz sie obyl wszystkim i nie zwraca takiej uwagi jak kiedys (ale to chyba ja poprostu nie zauwazam ludzkich reakcji ) |
Nadal jest wyjątkowy i rzadko spotykany, tym bardziej w Twoim kolorze i z takim customem Uwierz że rzuca się w oczy, sam jak Cię widziałem na Estkowskiego to wpadłem w zachwyt
Anonymous - 26-02-2010, 08:39
no nic jade do mechanikera z Miśkiem na rozrzadzik
uszcelniacze na walki rozrzadu i wal korbowy 43,-
reszta gratow 1050,-
robota 400,-
aaa dodam ze dostalem auto zastepcze wielkie dzieki dla naszego regionalnego lekarza od Miskow
Wszyc - 26-02-2010, 08:52
jestem ciekaw ile ta rozpórka wytrzyma jeżdżę extremalnie na rowerze mamy ramy z alu naprawę najlepszych możliwych jakości w tym sporcie kosmiczne czasem technologie i jeżeli ostro się katuje to rama i tak jest góra na dwa sezony puszczają na spawach w miejscach narażonych na ścinanie.. alu jest sztywniejsze ale kruche lepiej sprawdza się stal bo pracuję a w aucie ciągle jest narażona ta rozpórka na obciążenia... nie zakładam że pęknie wcale ale jetem ciekaw po prostu wytrzymałości tego czegoś poważna firma więc raczej wie co robi
Anonymous - 26-02-2010, 11:01
Wszyc napisał/a: | jestem ciekaw ile ta rozpórka wytrzyma | ja rowniez , ale jesli peknie to mam dozywotnia gwarancje na wady fabryczne
Wszyc napisał/a: | ramy z alu naprawę najlepszych możliwych jakości w tym sporcie kosmiczne czasem technologie i jeżeli ostro się katuje to rama i tak jest góra na dwa sezony puszczają na spawach w miejscach narażonych na ścinanie.. | tez kiedys smigalem na rowerku na CAD2 (podwojnie cieniowana , a byly w tych czasch potrojnie cieniowane)
to moj rowerek kupiony w '97 za ponad 5tysi (od kilku lat stoi nieuzywany i czeka na swoj czas )
a to ja
na rowerku kumpla - Intense M1
Wszyc - 26-02-2010, 11:11
a jak dożywotnia gwarancja to świetnie bo alu sztywniejsze i lepiej będzie się sprawowało jako rozpórka fajny sprzęcik o widzę że kolega w temacie heh
ja śmigam na ramce Duncon Pussy ze stali cromo molibdenowej stara ale nie do zdarcia konstrukcja
też się pochwale
No ale koniec offtopa ale trzeba jedno oddać rozpórce że najładniejsza jaką dotychczas widziałem
Anonymous - 26-02-2010, 11:32
jaki tam OT tutaj mozna robic prawie co sie chce
w Cannondale'u tez mam dozywotnia gwarancje , smigal/trenowal na nim jakis czas kumpel ktory smiga w downhillu i go nie zajechal
|
|
|