To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT'e

mkm - 17-02-2010, 22:27

cuuube, tyle szczescia, ze nie najtansze.
Wiem jednak jak to jest jak chcesz daną firme, zapewniaja Cie "tak, tak to to", a na miejscu okazuje sie, ze albo nie ta firma, albo nie ten model auta...

costa brawa - 17-02-2010, 22:41

robertdg, to ja Ci jeszcze podam taka ciekawostke (jako ze u mnie w firmie robimy zbiorniki do transformatorow z aluminium) ze w skrajnych warosciach skladnikow danego rodzaju aluminium np PA6 mozesz uzyskac dwa roznej wytrzymalosci metale :) tak jak u mnie przychodzi wlasnie ten gatunek to raz jest miekka jak glina i lekko stukniesz i sie zagniata (jedna wartosc skrajna) a drugim razem tak twarda ze mlotem nie idzie wyprostowac gotowej skrzyni (druga wartosc skrajna) a niekiedy jak tne pila plyte na formatki to czuc jak pila idzie w jednej plycie lekko a w drugie nie idzie jej upchac :) zaznacza ze to nie moje wywody tylko to potwierdzone przez fachowca ktory sie zna na tym

takze to dorobienie to bezproblemu by dorobil
jakby tylko ktos rysunek zrobil w autocadzie to zaraz linie produkcyjna dla mitsumaniakow uruchomimy hehe:D - oczywiscie zartuje ale sam bym sobie zrobil :)

Anonymous - 17-02-2010, 23:11

musialem sie tego pozbyc zza foteli bo mi brzeczalo na dziurach i draznilo uszy :lol:

.

.

.

costa robia jeszcze w Mielcu rowerki z aluminium ?

.

costa brawa - 17-02-2010, 23:26

wiesz ze nawet nie wiem :) ale chyba nie ..

ps
melexy wypasione robia teraz :D :D

Anonymous - 17-02-2010, 23:50

22:43 przyszla odpowiedz z Bydgoszczy ,szybko ...dolozyli wszelkich staran zeby czesci byly wysokiej jakosci(tlumaczenie ze zamiany to norma) :lol: ale gdzie sie podziala zasada nasz klient nasz pan :?: i jak sie czegos nie ma co klient sobie zazyczyl to sie uzgadnia co dalej...
i probuja sie wykpic rabatem w wysokosci prawie 200zl ktory mi sie nie nalezal przy pierwszych zakupach w ich sklepie

ach sam nie wiem co myslec . zapytalem o wymiane pompy z GMB na Ruville'a bo stowa roznicy to duzo

wiem upierdliwy jestem :roll: takie zycie...

.

Hugo - 18-02-2010, 00:00

cuuube masz rację, walcz o swoje.
cuuube napisał/a:
jak sie czegos nie ma co klient sobie zazyczyl to sie uzgadnia co dalej...
Dokładnie. Wiem coś o tym na przykładzie oleju do skrzyni.
mlun - 18-02-2010, 13:35

Ciekawe ile co Carismy taka rozpórka by kosztowała?
Anonymous - 18-02-2010, 22:50

mlun napisał/a:
Ciekawe ile co Carismy taka rozpórka by kosztowała?
nie maja w asortymencie wogole
Anonymous - 20-02-2010, 23:45

dzis mialem sytuacje w ktorej dawno nie bylem i musze przyznac ze zaczelo mnie to martwic :evil: ...

dojezdzam wolno do ronda bo pali sie czerwone swiatlo , z boku podjezdza nowy Transit i trabi mysle sobie co gosc chce ode mnie przeciez drogi mu nie zajchalem...
a on mi kiwa ze mam opuscic szybe no to otwieram bo mysle sobie ze chce zapytac o droge :) . a on do mnie ze ekstra fura , i wypytuje jaki silnik , ktory rok , i po ile stoja takie gabloty :mrgreen: no to mu powiedzialem ... na forum jednak nie zdazylem zaprosic bo juz za mna trabili ze zielone i mam jechac :twisted:

a juz myslalem za Galancik jako model juz sie obyl wszystkim i nie zwraca takiej uwagi jak kiedys (ale to chyba ja poprostu nie zauwazam ludzkich reakcji :finga: )

tresorex - 22-02-2010, 07:59

cuuube napisał/a:
a juz myslalem za Galancik jako model juz sie obyl wszystkim i nie zwraca takiej uwagi jak kiedys (ale to chyba ja poprostu nie zauwazam ludzkich reakcji :finga: )

Nadal jest wyjątkowy i rzadko spotykany, tym bardziej w Twoim kolorze i z takim customem :D Uwierz że rzuca się w oczy, sam jak Cię widziałem na Estkowskiego to wpadłem w zachwyt :D

Anonymous - 26-02-2010, 08:39

no nic jade do mechanikera z Miśkiem na rozrzadzik :)

uszcelniacze na walki rozrzadu i wal korbowy 43,-

reszta gratow 1050,-

robota 400,-

aaa dodam ze dostalem auto zastepcze :biggrin: wielkie dzieki dla naszego regionalnego lekarza od Miskow :badgrin:

Wszyc - 26-02-2010, 08:52

jestem ciekaw ile ta rozpórka wytrzyma :roll: jeżdżę extremalnie na rowerze mamy ramy z alu naprawę najlepszych możliwych jakości w tym sporcie kosmiczne czasem technologie i jeżeli ostro się katuje to rama i tak jest góra na dwa sezony puszczają na spawach w miejscach narażonych na ścinanie.. alu jest sztywniejsze ale kruche lepiej sprawdza się stal bo pracuję a w aucie ciągle jest narażona ta rozpórka na obciążenia... nie zakładam że pęknie wcale ale jetem ciekaw po prostu wytrzymałości tego czegoś :roll: poważna firma więc raczej wie co robi :)
Anonymous - 26-02-2010, 11:01

Wszyc napisał/a:
jestem ciekaw ile ta rozpórka wytrzyma
ja rowniez , ale jesli peknie to mam dozywotnia gwarancje na wady fabryczne
Wszyc napisał/a:
ramy z alu naprawę najlepszych możliwych jakości w tym sporcie kosmiczne czasem technologie i jeżeli ostro się katuje to rama i tak jest góra na dwa sezony puszczają na spawach w miejscach narażonych na ścinanie..
tez kiedys smigalem na rowerku na CAD2 (podwojnie cieniowana , a byly w tych czasch potrojnie cieniowane)

to moj rowerek kupiony w '97 za ponad 5tysi (od kilku lat stoi nieuzywany i czeka na swoj czas )

a to ja 8)

na rowerku kumpla - Intense M1

Wszyc - 26-02-2010, 11:11

a jak dożywotnia gwarancja to świetnie bo alu sztywniejsze i lepiej będzie się sprawowało jako rozpórka :) fajny sprzęcik :) o widzę że kolega w temacie heh :)

ja śmigam na ramce Duncon Pussy ze stali cromo molibdenowej stara ale nie do zdarcia konstrukcja :)

też się pochwale :D

No ale koniec offtopa ale trzeba jedno oddać rozpórce że najładniejsza jaką dotychczas widziałem :)

Anonymous - 26-02-2010, 11:32

jaki tam OT tutaj mozna robic prawie :P co sie chce

w Cannondale'u tez mam dozywotnia gwarancje , smigal/trenowal na nim jakis czas kumpel ktory smiga w downhillu i go nie zajechal :lol: