Nasze Miśki - o znaczkach i galantach :)
pawliku - 21-07-2009, 00:00
pepi napisał/a: | zamienimy się miskami na jakiś czas | hmmm jak zrobisz przekładkę to wątpie żebys chciał sie zamieniac na colcika i skladaka
pepi - 21-07-2009, 13:29
Doświetlenie Bartek mam mostkowane wiec świeca 4 jednocześnie z daleka wygląda to jak jeden punkt bo doświetlenie ma słabsze żarówki ale to sam wiesz
Co do lamp to jest taki motyw ze one wcale nie pasuja w standardowe otwory, stad szlifierka
Najlepiej było by zaspawać oryginalne otwory i zrobić szablon na nowe lampy
Ale niestety nie posiadam spawarki
Co do przekładki - plan był taki zrobić to tak jak jest i sprzedać - kupić vr i przerzucać kiere
Ale okazuje się ze da rade wrzucić graty w te budę
Elektryka i tak jest do zrobienia wiec praca taka sama - no i mam już prawie kompletne grty jeśli chodzi o wygląd lampy itp.
Szkoda było by mi tez dachu
Jeśli pasuje silnik i napęd to tylko to trzeba wrzucić
Nie trzeba szukać np. czarnej deski itd. Do tego opłaty cla latanie z papierami
Zdecydowałem się wiec na wrzucanie w mojego
Wiec jest taki plan co z tego bedzie4 zobaczymy
Mam nadziej tylko ze zapału mi nie zabraknie do modyfikowania miska no i kasy oczywiście
Na razie się cieszę tym co jest może nie jest idealnie ale nie marudzę
Zastanawiam się tylko kiedy potrzebne będą części i ktos poprosi i vin
I meczy mnie sprawa np. stłuczki czy wtedy będą dobierać części właśnie według vinu ? bo nie chciałbym żeby znowu mi założyli np. stara klapę albo zderzak grrrrrr
Pozdrawiam
Bartek - 21-07-2009, 13:42
Cytat: | Jeśli pasuje silnik i napęd to tylko to trzeba wrzucić |
Nie pasuje...... Kupa cięcia i spawania metalu, żeby pasowało....... prawie , bo podłoga VR-4 jest inna niż Galanta
Cytat: | Szkoda było by mi tez dachu |
Dach jest pierwszą rzeczą, którą wyrzucisz po swapie - nadwozie jest dużo mniej sztywne w wersji z dachem niż bez....
Cytat: | Zastanawiam się tylko kiedy potrzebne będą części i ktos poprosi i vin |
Ta okurat nie problem - podajesz nr chassis dawcy i masz odpowiednie graty
pepi - 21-07-2009, 13:53
no a legnum ktory ma oryginalnie panoramę ? jest inna ?
Anonymous - 21-07-2009, 23:29
Z tym dachem to byłbym ostrożny w sprawie osądów
pamietajmy, że dach to poszycie tak naprawdę...
P.S Krzysia dawca miał panoramę
Owczar - 22-07-2009, 10:12
Chłopaki, to w końcu jak to jest z tą podłogą? Tomek twierdzi, że będzie ok, a Bartek że kupa cięcia i spawania...
Pepi jest nieźle Dawno nie zaglądałem do tego tematu. O panoramie wiedziałem. Ale o tyle od legnum nie... Czy to ten od Roberta (PLPyntona)?
mlodzianinwawa - 22-07-2009, 13:46
Podziwiam za wytrwałość. Autko sprawia pozytywne wrażenie.
Jednak ja bym się w życiu się nie zdecydował na takie zabiegi. Ingerencja w dachu to dla mnie lekkie przegięcie. Poza tym, wolę jak samochód jest niepozorny Zamiast przekładać karoserię - zostawiłbym zwykłą budę - w dodatku jeszcze z naklejonym znaczkiem 2.0 I nabijał się z gości na światłach po przełożeniu serca od VR4
A tak auto - wygląda - a nie jeździ. Typowo polski tuning. Tak wiem, że to dopiero początek i wszystko doprowadzisz do końca. Życzę z całego serca byś stworzył swoją bestię! Jednak bez silnika od legnuma na razie nie ma fajerwerków.
Niemniej słowa uznania za miłość do auta się należą.
Owczar - 22-07-2009, 13:53
Panowie nie przesadzajcie z tym dachem. Nikt go nie ciął po słupkach. Było wymienione tylko poszycie, oryginalne wzmocnienia nawet nie były ruszane....
mlodzianinwawa - 22-07-2009, 14:22
Panie co to za marka bo jakbyśmy nie klepali to ciągle wychodzi nam przystanek autobusowy
Wiem, że to tylko poszycie Ale skoro dach był igiełka - to dla bajeru bym nie wycinał,
Co innego gdyby coś mi spadło na dach lub był po gradobiciu to przy okazji można byłoby zrobić podmiankę.
Owczar - 22-07-2009, 14:26
Ale Pepi nie robił tego dla bajeru, on to robił z choroby
PS Pepi, będziemy sąsiadami w Neptunie
pepi - 22-07-2009, 20:02
Owczar napisał/a: | Ale Pepi nie robił tego dla bajeru, on to robił z choroby
PS Pepi, będziemy sąsiadami w Neptunie |
czy choroba hmmm pewnie jakaś jest a tak serio to lubię mojego miska - lubię przy nim grzebać, nie pije za czesto i nie mam nałogów (no moze ze 2 ) wiec jesli mam przelatać kaskę to inwestuje w bajery i przy okazji sie czegoś nauczę
nie
gitesowo owczar ze będziesz sąsiadem mam tylko nadzieje ze za wcześnie nie wstajesz i nie będziesz mnie budził
Owczar - 22-07-2009, 20:04
Na głowe nie upadłem Ja wstaje w weekendy o 12
pepi - 22-07-2009, 20:23
Owczar napisał/a: | Na głowe nie upadłem Ja wstaje w weekendy o 12 |
spoko - kto wstanie pierwszy robi śniadanie
pawliku - 22-07-2009, 22:01
pepi napisał/a: | pierwszy robi śniadanie | hmmm coś czuję że często będe do was wpadał
pepi - 22-07-2009, 22:08
pawliku napisał/a: | pepi napisał/a: | pierwszy robi śniadanie | hmmm coś czuję że często będe do was wpadał |
hehe to spoto w takim razie śpimy na maxa a pawel robi śniadania
|
|
|