Nasze Miśki - Colt CA4A by tresorex
tresorex - 12-08-2010, 00:32
z nowości:
wygłuszyłem drzwi

klapa czeka na oklejenie i odstraszają mnie te małe otworki
teraz drzwi ładniej się zamykają, sprawiają wrażenie cięższych i masywniejszych ale nawet do Cklasy im sporo brakuje w środku również nieco ciszej
w planach jeszcze kilka modów
i takie małe porównanie z dzisiaj
docencik87 - 12-08-2010, 07:43
tresorex napisał/a: | z nowości:
wygłuszyłem drzwi |
Mam nadzieję, że docisnąłem tą matę czymś więcej niż tylko rękę. Jeżeli myślę, że to ta mata (czyli ta z Leroy Merlin) to ma ona tendencję do odklejenia się w zimne dni. Ja obklejając drzwi dodatkowo zawsze dociskałem ją grubą główką śrubokrętu.
tresorex - 19-08-2010, 12:30
docencik87 napisał/a: | tresorex napisał/a: | z nowości:
wygłuszyłem drzwi |
Mam nadzieję, że docisnąłem tą matę czymś więcej niż tylko rękę. Jeżeli myślę, że to ta mata (czyli ta z Leroy Merlin) to ma ona tendencję do odklejenia się w zimne dni. Ja obklejając drzwi dodatkowo zawsze dociskałem ją grubą główką śrubokrętu. |
ręką ale bardzo solidnie
-----------------------------------
teraz zamontowałem sobie jeszcze matę pod maskę
jest odczuwalnie ciszej w aucie przy obrotach powyżej 2k i chyba nieco szybciej nagrzewa się silnik
Matę zaadoptowałem z przedliftowej carismy... na oko żebra wyglądały identycznie ale okazało się że żebrowanie colta jest odbiciem lustrzanym z carismy co widać na zdjęciu poniżej i można porównać z żebrowaniem na mojej macie
Jogurt - 19-08-2010, 15:30
docencik87, a grzałeś ją opalarką? ja kupowałem matę w castoramie ale przed klejeniem odtłuszczałem drzwi a mate delikatnie grzałem opalarką, 2 lata i nic się nie dzieje.
Anonymous - 19-08-2010, 16:25
Jogurt napisał/a: | docencik87, a grzałeś ją opalarką? ja kupowałem matę w castoramie ale przed klejeniem odtłuszczałem drzwi a mate delikatnie grzałem opalarką, 2 lata i nic się nie dzieje. |
potwierdzam ja grzałem suszarką opalarka chyba trochę za mocna jest i też trzyma i trzyma, że ciężko to dziadostwo zerwać
tresorex - 08-11-2010, 15:35
Ostatnio synowi pożyczyłem colta
Zobaczcie jaką ma technikę jazdy. Klakson, redukcja, ręczny, redukcja i gaaaz
http://www.youtube.com/watch?v=mFyYdSU4fWo
dodatkowo sprawdził działanie lampek oświetlających nogi i wytrzymałość progów wszystko działa
rosomak1983 - 08-11-2010, 15:42
tresorex napisał/a: | Ostatnio synowi pożyczyłem colta
|
junior radowiec, udany jest
tresorex - 20-03-2012, 15:58
W weekend była świetna pogoda więc umyłem i odkurzyłem swojego parcha oraz nadmuchałem mu letnie powietrze w koła
Przy okazji naprawiłem podpórkę maski bo złamał mi się haczyk i zwulkanizowała się gumka... naprawione na oryginalnych częściach
I taka mała sesja przy okazji odwiedzin ostrowa tumskiego
idas - 20-03-2012, 17:02
Piękny ten Twój "parch"
tresorex - 21-03-2012, 10:36
Niestety tylko na zdjęciach
Jednak 20 lat życia, jazda w dużym mieście, stanie pod chmurką mu nie służy i zaczyna się biodegradować
idas - 21-03-2012, 20:02
Mam to samo Niestety nie będę chyba się już bawił w blacharzy bo pewnie w końcu (wiem ciągle o tym gadam ) w tym roku uda mi się zmienić na coś nowszego.
Może jakiś pasjonat doprowadzi moje cacko do stanu "rdzy kontrolowanej", bo zero rdzy to się już chyba nie da
tresorex - 22-03-2012, 10:52
Z moim rozstaje się już od 3 lat i co roku mówię sobie że po zimie go sprzedam/zezłomuję i tak w kółko. Dojdzie do tego że pojeżdżę nim jeszcze z 5 lat
Aktualnie wymieniam tylko to co trzeba (oleje, filtry, płyny, wycieraczki itp) bez większych inwestycji... nawet jak mnie ktoś przerysuje to naprawiam pastą tempo i sprayem a odszkodowania odkładam do skarpety na następce.
Może jak już wspomniałem o wymianie auta to zastanawiam się nad takimi opcjami:
1) Galant 2,5 po 2000r w wersji avance
koniecznie czarny (lub ew srebrny lub granatowy) i oczywiście sedan - marzenie
2) Mazda Xedos 2.0 lub 2.5
Podoba mi się ich design, nie ma sie do czego przyczepić z przodu, jak i z tyłu, jak i z boku... wyposażenie mają konkretne a ceny nawet przystępne
3) Kolejne CA0 1.6 lub 1.8 (w stanie idealnym)
Pewnie będzie trudno coś takiego znaleźć ale stara miłość nie rdzewieje jak CA0
4) Honda Accord z rocznika 98-02
5) Mazda 323f GT
Anonymous - 23-03-2012, 14:26
nawet nie wiedziałem że mamy tyle fajnych emotów na forum
tresorex - 27-07-2012, 20:40
Zamontowałem sobie fotele z GTi... w aucie zrobiło się od razu ciemniej Za jakiś czas wjedzie reszta czarnego wnętrza
i mikro kubeł dla małego pilota
Sory za jakość bo zdjęcie robione przedłużką do grzechotki
mkm - 28-07-2012, 12:53
tresorex napisał/a: | Zamontowałem sobie fotele z GTi... |
Jak wrażenia z jazdy? U mnie bardzo pozytywne
|
|
|