[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana żarówek H7
komarsnk - 25-01-2012, 22:54
Hugo napisał/a: | Mam ją podłączyć pod obudowę soczewki? A ten drugi do żarówki? |
Hugo dokładnie tak masz zrobić.
A zdradzisz czemu tak gardzisz xenonem skoro i tak robisz samowolkę w lampach?
Hugo - 26-01-2012, 00:00
pitbu77 napisał/a: | A od kiedy kierunek przepływu prądu w żarówce z żarnikiem ma znaczenie? Przecież to nie dioda LED... | Nie wiem od kiedy dlatego pytam Nie znam się na tym zbytnio.
[ Dodano: 26-01-2012, 00:01 ]
komarsnk napisał/a: | Hugo dokładnie tak masz zrobić. | I tak dokładnie zrobiłem. Z ciekawości podłączyłem odwrotnie i też paliła tak samo
[ Dodano: 26-01-2012, 00:04 ]
komarsnk napisał/a: | A zdradzisz czemu tak gardzisz xenonem skoro i tak robisz samowolkę w lampach? | Ten kto nie zna tego auta w żaden sposób nie pozna, że coś było grzebane. Co do "allegroksenonu" to nie będę montował, bo musiałbym wyzywać siebie tak jak wyzywam tych co jadą z przeciwka i oślepiają tym badziewiem. Samopoziomowania i spryskiwaczy nie planuję montować, więc z xenonów nici.
komarsnk - 26-01-2012, 14:09
Hugo napisał/a: | Ten kto nie zna tego auta w żaden sposób nie pozna, że coś było grzebane. Co do "allegroksenonu" to nie będę montował, bo musiałbym wyzywać siebie tak jak wyzywam tych co jadą z przeciwka i oślepiają tym badziewiem. Samopoziomowania i spryskiwaczy nie planuję montować, więc z xenonów nici. |
Wiesz - temat rzeka, milion razy już wałkowany na tym forum
Ale w soczewkach to już nie różnica czy zwykła żarówka czy xenon - jak będziesz miał oślepiać to i tak będziesz i będą klęli
Cicho przyznam, że mam taki plan właśnie - części wszystkie już mam ale czasu brak. Ale postanowiłem zrobić test i jak tylko będą jakiekolwiek podejrzenia, że kogoś oślepiam to wracam do ori lamp - polecam podobne podejście a allexenon wcale nie jest zły - szwagier wsadził do ori lamp z soczewkami w Maździe 626 i świeci pięknie i ani myśli kogokolwiek oślepiać - robiliśmy test
Marcinchojnacki - 28-01-2012, 22:56
Ja też mam chęci na soczewkę, nawet znalazłem chłopaków którzy to robią ale też boję się że będę oślepiał innych
komarsnk - 29-01-2012, 12:21
Marcinchojnacki napisał/a: | Ja też mam chęci na soczewkę, nawet znalazłem chłopaków którzy to robią ale też boję się że będę oślepiał innych |
Chłopaki naprawdę dziwi mnie Wasze podejście. Jak się założy dobre soczewki a nie jakiś shit z alledrogo to przecież (przy prawidłowym montażu i regulacji) o wiele mniej oślepia niż ori lampa. Przecież oryginalny odbłyśnik nie jest szczytem technologicznej myśli konstrukcyjnej i wcale tak fajnie nie odcina światła jak soczewka. Więc dlaczego właśnie w soczewkach ma być poziomowanie w zwykłych lampach nie skoro jak tył się ugnie na jakiejś dziurze to oślepisz czy to ori lampą czy soczewką. Pomijam oczywiście bzdurne wymogi UE i inne takie badziewia tylko polemizujmy z rozsądkiem. Znamy przecież różne dziwne normy ECO i wiemy komu i czemu to służy. Niedługo wsadzam soczewkę i xenon do niej i raczej nie mam zamiaru świecić po niebie bo to się mija z celem.
Krzyzak - 29-01-2012, 13:32
komarsnk napisał/a: | to oślepisz czy to ori lampą czy soczewką | wolałbyś dostać w oczy 1000 czy 3000 lumenów? pisać dalej, czy wystarczy ?
komarsnk - 29-01-2012, 14:33
Krzyzak napisał/a: | komarsnk napisał/a: | to oślepisz czy to ori lampą czy soczewką | wolałbyś dostać w oczy 1000 czy 3000 lumenów? pisać dalej, czy wystarczy ? |
Wiesz co? Jedna xxxx A jak jadę i mijam coś z soczewkami co mnie oślepia na maxa to najczęściej jest to Insignia lub rzadziej inne nowe paskudztwo więc sorry ale wszystkie niby poziomowania są o xxx rozbić taka jest prawda
Jak mam nivo i możliwość regulacji z kabiny to wystarczy dobrze asymetrię ustawić i gra gitara. PEACE
Hugo - 29-01-2012, 20:42
Fakt, że dużo nowych aut (prawie każde ma już soczewki) strasznie oślepia. Zawsze myślałem, że coś grzebali w lampach, bo nie zawsze są to auta z górnej półki, że tak powiem. Chociaż równie często oślepiają te za ponad 200 000 zł.
komarsnk - 29-01-2012, 21:40
Hugo napisał/a: | Fakt, że dużo nowych aut (prawie każde ma już soczewki) strasznie oślepia. Zawsze myślałem, że coś grzebali w lampach, bo nie zawsze są to auta z górnej półki, że tak powiem. Chociaż równie często oślepiają te za ponad 200 000 zł. |
Dokładnie takie są też moje spostrzeżenia.
Tubi - 23-07-2012, 15:01
...
m6riano - 23-07-2012, 19:31
Drogowe siedzą w gnieździe obok więc jakim cudem to zrobiłeś?
sveno - 24-07-2012, 01:27
Tubi napisał/a: | męczyłem się 30 min i nie doszedłem do tego | żartujesz? Tubi napisał/a: | tylko przyłożyć i drucikiem docisnąć? | dokładnie tak, tylko trzeba przyłożyć tak żeby dobrze siedziała.
DanielBogusz - 24-07-2012, 07:24
Sorry, że tak wyskoczę z pytaniem, ale tak propos h1 to czy nikt z Was nie ma na zbyciu mocowania tej żarówki w lampie? Bo mi się zgubiła i nigdzie nie mogę dostać.
Tubi - 24-07-2012, 07:48
sveno napisał/a: | Tubi napisał/a: | męczyłem się 30 min i nie doszedłem do tego | żartujesz? Tubi napisał/a: | tylko przyłożyć i drucikiem docisnąć? | dokładnie tak, tylko trzeba przyłożyć tak żeby dobrze siedziała. |
Pofyrało mi się chodziło o mijania. W maździe się wkładało i przekręcało. Czyli tutaj tylko przyłożyć tak by pasowała i zacisnąć drucikiem?
tomrom - 24-07-2012, 09:55
Tubi napisał/a: | Czyli tutaj tylko przyłożyć tak by pasowała i zacisnąć drucikiem? |
Tak
|
|
|